بومی سازی همچون اسلامی سازی در شورای تحول علوم انسانی اهمیت دارد

رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با اشاره به فعالیت های این شورا اظهار کرد: بومی سازی به اندازه اسلامی سازی در مجموعه فعالیت های ما اهمیت دارد.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم هفته پژوهش با محوریت «پژوهش‌های علوم انسانی» روز سه‌شنبه، ۲۷ آذر ساعت ۱۴ تا ۱۶ در سالن اجتماعات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت)‌برگزار شد.
 
غلامعلی حداد عادل طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: روز پژوهش در واقع روز وزارت علوم است، اینکه جناب غلامی در چنین روزی به سازمانی می آید که کارش مطالعه و تدوین علوم انسانی است پیامی دارد که آن پیام این است که در این وزارتخانه علوم انسانی به عنوان علوم شناخته می شود و اعتبار دارد.
 
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی ادامه داد: معروف است که دو چیز است که هر چه قدر قدیمی تر باشد بهتر است، یکی مدرسه و دانشگاه و دیگری دوست و رفیق. من اکنون در مدرسه ای هستم که سال ۳۴ سال از آغاز کارش می گذرد،  تاسیس سازمان سمت در سال۱۳۶۳ تصویب شد و در عمر نظام جمهوری اسلامی، یک موسسه ۳۴ساله موسسه ای با سابقه محسوب می شود.
 
حداد عادل اظهار کرد: این موسسه به دست کسی تاسیس شده که من با او سابقه دوستی پنجاه ساله داشتیم، انصافا مرحوم احمدی سرمایه خوبی برای نظام جمهوری اسلامی بر جای گذاشت. 
 
وی افزود: او مرد غیرت و همت بود، بسیار نسبت به دین، خدا و انقلاب و اسلام غیور بود، یعنی زمانی که امر ناهنجار و انحرافی را میدید بسیار عصبانی می شد، او مرد پرکاری بود،بسیاری از آثار که در سمت چاپ می شد را می خواند یعنی خیالش راحت نمی شد تا کتاب را نمی خواند.
 
حداد عادل در بخش دیگری از مباحث خود با ارایه گزارشی از فعالیت های شورای تحول گفت: این شورا سابقه در انقلاب فرهنگی را دارد و نتیجه یک فرایند پر فراز و نشیب از اول انقلاب تا امروز است. 
 
وی گفت:  در تحول علوم انسانی چهار موضع و چهار موضوع وجود دارد که چهار موضوع شامل اسلامی کردن علوم انسانی، بومی سازی علوم انسانی، روزامدی علوم انسانی و کارآمدی علوم انسانی می شود. 
 
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی افزود: تحول و ارتقا از نظر ما این چهار مولفه را شامل می شود که این علوم انسانی از منظر مفهومی و مبنایی حول انسانی شکل گیرد که قرآن به ما معرفی می کند، در عین حال توجه به مسایل ایران داشته باشد، ما تحقق این چهار موضع را در این چهار موضوع دنبال می کنیم که شامل برنامه های آموزشی و درسی و محتوایی، استاد،دانشجو، پژوهش می شود.
 
حداد عادل اظهار کرد: در شورای تحول ۱۶ رشته از رشته های علوم انسانی موجود را اولویت دادیم و امر تحول را به دست استادان مشخص در هر رشته سپردیم، در حدود ۳۰۰ نفر از استادان دانشکاه، هرکدام در رشته خودشان با اعتقاد به تحول و ارتقای علوم انسانی گرد آمدند و جلسات منظم دارند و حاصل این کار در هشت سال گذشته به اینجا رسیده که ما در حدود ۸۰برنامه آموزشی ودرسی دانشگاهی را از نو تدوین کردیم.
 
 
وی ادامه داد: من به جناب غلامی اطمینان می دهم که ما در شورای تحول کاری را سرهم بندی نمی کنیم. هستند کسانی که بگویند ما کند کار می کنیم و درست هم هست اما نوع کار ما اینگونه است. کار زود همیشه خوب نیست. برنامه ریزی درسی دانشگاه که ملتی می خواهد برایش عمر صرف کند و مفید آن باشد نمی شود زود انجام شود.
 
این محقق تصریح کرد: انتظار ما از وزیر علوم آن است که برنامه های ما را در شورای تحول حمایت کنند، اگر در کار ما جایی نقص وجود دارد گوشزد کنید برطرف می کنیم. شکی نیست که در گوشه و کنار افرادی هستند که اصلا اعتقادی به تحول علوم انسانی ندارند و معتقدند که علم، علم است و شرقی و غربی ندارد و لذا علوم انسانی را از غرب بگیریم در نتیجه این دسته مخالفت کرده و جوسازی می کنند. 
 
وی در بخش دیگری از مباحث خود گفت: ما از وزارت علوم می خواهیم که از کارمان پشتیبانی کند، کار ما فقط جنبه اسلامی سازی نیست بلکه به جنبه های بومی به اندازه اسلامی سازی اهمیت می دهیم، اصرار داریم که مسایل ایران در برنامه ها منعکس شود. 
 
 
حداد عادل در مورد سازمان سمت اظهار کرد: روزی که مرحوم احمدی سازمان تاسیس کرد، همان روز باید شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در کنارش به وجود می آمد تا کتاب تألیف کند و بدهد سازمان سمت اما آن زمان امکان نداشت که این اتفاق بیفتد. مرحوم احمدی هم همین را عنوان می کردند.
 
وی ادامه داد: اکنون سازمان سمت سازمان نیرومندی شده است و انتشار بیش از دو هزار و دویست جلد کتاب در یک موسسه انتشاراتی در هرجایی از جهان افتخار است. انصافا سمت مشکلی را در کشور حل کرده و نیاز دانشجویان علوم انسانی به کتاب را تا حدودی رفع کرده است، حسن دیگر این سازمان آن است که قصد سودجویی ندارد و دولت با اداره این موسسه به دانشجویان علوم انسانی یارانه می دهد، قیمت آثاری که در سمت منتشر می شود نصف قیمت آثاری است که ناشران دیگر چاپ می کنند.
 
حداد عادل افزود: پیش بینی میکنیم در سال های آینده از دل گروه های شورای تحول و ارتقای علوم انسانی چند هزار کتاب جدید تالیف شود ، در حال حاضر ۲۶۶ جلد کتاب تالیفی را در زنجیره تولید داریم و با سازمان سمت هم قرارداد امضا کردیم. یعنی در گروه های ما در شورای تحول یک استاد از طرف سمت حضور دارد تا در مورد آثار اظهار نظر کند. در واقع ما در شورای تحول زمانی به کتاب مهر تایید می زنیم که سه کارشناس آن را تایید کنند که یکی از آنها از سازمان سمت است.
 
وی گفت: شورای تحول و ارتقای علوم انسانی را در طول سازمان سمت بدانید یعنی از شورا کتاب تألیف می شود و به سازمان سمت می آید.
 
حداد عادل در مورد علوم انسانی اظهار کرد: علوم انسانی غربی برای دنیای غرب است. بالاخره یک جای کار در غرب اشکال دارد که دنیا این قدر در بیچارگی و بدبختی است. من گاهی به دانشجویان می گویم که اصلا فکر کنید که انقلاب ایجاد نشده و گفتمان انقلاب نیست آیا شما حاضرید آقایی ترامپ و آمریکا به کشورتان را بپذیرید؟ ما حق داریم از نظر فکری مقابل غرب استقلال داشته باشیم، آیا گناه کردیم که می گوییم بیاییم در علوم انسانی تجدید نظر کنیم.
کد خبر 749039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha