مشارکت چشم بادامی ها برای توسعه راه آهن چابهار/سرمایه گذاری ۴۵۰ میلیون دلاری

رهبر انقلاب و رییس جمهوری به طور ویژه تاکید بر اجرای سریع خط ریلی چابهار - زاهدان دارند و برای تامین منابع این طرح تاکنون در دولت تمام تلاش خود را انجام داده است و حالا برای تسریع این روند چین به عنوان سرمایه گذار به این طرح وارد شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، عملیات اجرایی راه‌آهن چابهار- زاهدان با هدف توسعه کریدور ریلی شرق کشور با جدیت در حال انجام است و در همین راستا ۲۷۲۳ نفر نیروی انسانی و ۷۱۶ دستگاه ماشین آلات در پروژه فعال هستند.

 

خط ریلی چابهار- زاهدان با هدف ایجاد کریدور ریلی شرق کشور و اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به شبکه ریلی احداث شده است. این محور به طول ۶۱۰ کیلومتر در دو بخش جنوبی حدفاصل چابهار- ایرانشهر و بخش شمالی حدفاصل ایرانشهر- زاهدان در حال احداث است.

 

راه‌آهن چابهار- زاهدان نقش مهمی در توسعه سواحل مکران، اتصال بندر شهید بهشتی به شبکه ریلی، اتصال کشورهای آسیای میانه و افغانستان به آب‌های آزاد اقیانوسی ایفا می‌کند و در همین راستا ۲۷۲۳ نفر نیروی انسانی و ۷۱۶ دستگاه ماشین‌آلان در پروژه فعال هستند. این خط‌ریلی دارای ۳۴ ایستگاه مسافری، تشکیلاتی و درجه ۳، ۱۳۲ دستگاه پل خاص به طول ۱۱.۵۰۰متر، ۳۲ دستگاه تونل به طول ۱۰.۸۴۶ متر است و سرعت سیر قطارهای مسافری ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و برای قطارهای باری ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت در نظر گرفته شده است. ۴۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور اتمام محور خاش- زاهدان نیاز است.

 

عملیات اجرایی حدفاصل چابهار- ایرانشهر ۳۰۵ کیلومتر است و از شهرهای چابهار و نیکشهر عبور کرده و به ایرانشهر ختم می‌شود و در حال حاضر حدود ۱۴۰ کیلومتر آماده ریلگذاری است. حدفاصل ایرانشهر- زاهدان نیز ۳۱۳ کیلومتر است و برنامه‌ریزی شده است عملیات اجرایی حدفاصل زاهدان تا خاش با سرعت بیشتری انجام شود و ریلگذاری از سمت زاهدان نیز آغاز شود.

 

محور ایرانشهر- خاش ۱۵۵ کیلومتر است و در قالب ۴ قطعه مطالعه و طراحی شده و تاکنون ۶۵ کیلومتر از آن به بهره‌برداری رسیده و ۳۲ کیلومتر نیز در دست اجرا است. اعتبار هزینه شده برای این پروژه ۵۱۰ میلیارد ریال است و به منظور اتمام پروژه ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

 

محور زاهدان- خاش به طول ۱۷۷ کیلومتر است که ۱۸ کیلومتر آن به صورت بزرگراه به بهره‌برداری رسیده است و مطالعات احداث باند دوم برای ۴۵ کیلومتر از مسیر انجام شده است و برای اتمام عملیات اجرایی این پروژه ۴۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

 

«سعید محمدزاده»، مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران درباره راه آهن چابهار به ایرنا گفته بود: «تکمیل پروژه راه آهن چابهار - زاهدان در اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و به طور جد در حال پیگیری است. پیشرفت فیزیکی این خط ریلی به طول 700 کیلومتر با خطوط جانبی به طور جدی از سال 92 آغاز شده است.»

 

محمد زاده اظهار داشت: «رهبر معظم انقلاب به طور ویژه تاکید بر اجرای سریع خط ریلی چابهار - زاهدان دارند و رئیس جمهوری نیز از جهات گوناگون در تلاش است تا این طرح هر چه سریعتر تکمیل شود. علاوه بر اهمیت راه آهن چابهار - زاهدان برای کشورهای همسایه تکمیل این خط ریلی دغدغه تمام مسئولان کشور است. برای تامین منابع این طرح تاکنون در دولت تمام تلاش و جدیت صورت گرفته است.»

 

وی ادامه داد: «طی سه سال گذشته بیش از هزار میلیارد تومان از سوی دولت به این خط ریلی اعتبار نقدی تزریق و تاکنون هزینه شده است. مجری طرح راه آهن چابهار - زاهدان با تمام توان در حال اجرای این طرح است تا در سریعترین زمان ممکن تکمیل شود اما نمی توان زمان دقیق اتمام آن را مشخص کرد.»

 

حالا در راستای تسریع تکمیل این پروژه مدیرعامل یک شرکت پیمانکاری خبر از سرمایه‌گذاری 450 میلیون دلاری چین در راه‌آهن چابهار داده است.

 

ایسنا در این رابطه به نقل از «امیرحسین صادقی» در حاشیه سومین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل با اشاره به فعالیت در بخش‌های مختلف پروژه‌های زیرساختی ایران توضیح داد: «ما در حال حاضر مذاکراتی با وزارت راه‌وشهرسازی داشته‌ایم تا در سه پروژه بزرگ زیرساختی ایران فعالیت خود را آغاز کنیم.»

 

به گفته وی، راه‌آهن چابهار ـ زاهدان، قطعه دوم آزادراه تهران ـ شمال و راه‌آهن میانه ـ بستان‌آباد ـ تبریز پروژه‌هایی است که مذاکرات برای سرمایه‌گذاری در آنها آغاز شده است.

 

این پیمانکار درباره جزئیات حضور چینی‌ها در راه‌آهن چابهار اظهار کرد: «این پروژه در دو فاز 316 کیلومتری طراحی شده که فاز نخست آن از چابهار تا ایرانشهر از سوی قرارگاه خاتم‌الانبیا پیگیری می‌شود که تاکنون پیشرفت 60 درصدی داشته است. برای فاز دوم مذاکرات مقدماتی برای سرمایه‌گذاری 450 میلیون دلاری شرکت چینی که با پیمانکار ایرانی کار می‌کند، آغاز شده که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به فاز اجرا برسد.»/

 

 

 

کد خبر 748991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha