دروغ های  رئیس جمهوری که دست در دست «ترامپ» دارد

با وجود جنایت های ثبت شده از سوی ارتش نیجریه به ویژه علیه شیعیان،ترامپ روابطش را با دولت این کشور محکم تر کرده است.

خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل: وقتی سربازان نیجریه ای به سمت تظاهرکنندگان شیعه در اواخر ماه اکتبر شلیک کردند،مقامات نیجریه ای بلافاصله در حمایت از آنها گفتند که این نیروها آن چیزی را انجام دادند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به سربازان آمریکایی دستور داه بود در موقعیت مشابه انجام بدهند.

ارتش نیجریه با ویدئویی از اظهارات ترامپ دریاره مهاجرانی که به سمت مرز آمریکا می آیند،عملکرد خود را توجیه کرد.

در این ویدئو ترامپ هشدار داده بود: «آنها می خواهند به ارتش ما سنگ بزنند،ارتش ما هم با آنها مقابله می کند.»

ارتش نیجریه اصرار داشت که بگوید سربازانش پس از تحریک از سوی تظاهرکنندگان دست به شلیک گلوله زده اند.

اما بررسی دقیق ویدئوی تهیه شده و گفتگو با ده ها نفر از شاهدان به طور آشکارا نشان می دهد که ارتش،به سوی تظاهرکنندگان غیرمسلح شلیک کرده است.

عکس ها و ویدئوهای ضبط شده از آن روز نشان می دهد که حداقل 26 نفر از سوی ارتش نیجریه کشته شده اند.

این کشتارها تازه ترین نمونه از جنایت های ارتشی است که سال متهم به نقض حقوق بشر بوده اند در حالی که هیچ گونه تنبیه یا اقدامی علیه آنها انجام نشده است.

این در حالی است که «محمدو بوهاری» رئیس جمهوری نیجریه به دروغ وعده رسیدگی به اقدامات ارتش و بازگردان امنیت به کشور را داده است.

از زمانی که بوحاری در سال 2015 میلادی به قدرت رسید،نیروهای امنیتی نیجریه تعداد زیادی از کودکان را بازداشت کرده،به زنانی که در اردوگاه ها زندگی می کنند،تجاوز کرده و قتل هام های بی شماری مرتکب شده اند.

با وجود جنایت های ثبت شده از سوی ارتش نیجریه،ترامپ روابطش را با نیجریه محکم تر کرده است.در سال جاری او اجازه فروش هواپیماهای جنگی و دیگر تجهیزات نظامی که در دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا به خاطر نگرانی از نقض حقوق بشرممنوع شده بود را صادر کرد.

حالا بوهاری در ماه فوریه با چالش انتخابات مواجه است و منتقدانش وضعیت امنیتی در کشور را دستمایه ای برای خارج کردن او از میدان کرده اند.

رئیس جمهوری نیجریه نه تنها شیعیان این کشور بلکه بسیاری دیگر از گروه هایی که نام آنها را جدایی طلب گذاشته است،مورد آزار و اذیت و سرکوب قرار داده است.

«ماتئو پیج»،کارشناس ارشد سابق وزارت امور خارجه آمریکا در این باره می گوید:رویکرد چشم بستن رئیس جمهوری نیجریه بر روی اقداماتی که ارتش این کشور انجام می دهد،«فرهنگ مصونیت» ارتش را تقویت کرده و به آنها اجازه می دهد تا هر کاری را انجام دهند.

اما شیعیان بیش از سایر گروها در نیجریه مورد آزار نیروهای نظامی این کشور قرار دارند.

بزرگ ترین نقض حقوق بشر از سوی دولت «حزب کنگره ترقی خواه برای همه»،رفتار این دولت با شیخ زکزاکی است که در دو سال گذشته در زندان به سر می برد.

با شرایطی که در حال حاضر بر نیجریه حاکم است بعید به نظر می رسد که بوهاری در حالی که دست های ترامپ را در دست خود دارد موفق به پیروزی در انتخاب آتی بشود.

شیعیان نیجریه منتظر لحظه ای هستند که خبر شکست بوهاری از «حزب کنگره ترقی خواه برای همه» را بشوند تا شاید رویای آنها برای آزادی «شیخ زکزاکی» رهبر شیعیان نیجریه محقق شود.

کد خبر 748943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha