به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خمینی شهر ، «علیرضا حبیبی» در جلسه انجمن میراث فرهنگی شهرستان گفت: انجمن میراث فرهنگی و گردشگری از مسوولان ادارات مرتبط شکل گرفته که برنامه ریزی برای کسب بیشترین بهره وری و استفاده از آثار تاریخی شهرستان از اولویت های کاری این انجمن است و با تعامل و همفکری می توان بهترین راه ها را برای جذب توریست و سرمایه گذار را بررسی کرد.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خمینی شهر اظهار کرد: جذب سرمایه گذار برای احیای آثار تاریخی و گردشگری موجود در شهرستان که بافت های قدیمی و تغییرنکرده ای دارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده که با جذب سرمایه گذار شغل جدیدی در منطقه به وجود می آید و در بحث اشتغالزایی جوانان و هنرمندان شهرستان که از معضلات جامعه است حمایت هایی می شود و در ادامه نیز جذب توریست و گردشگر را به همراه دارد.
وی با اعلام اینکه 412 اثر تاریخی در شهرستان خمینی شهر شناسایی شده، افزود: در بین این تعداد اثر شناسایی شده، تعداد ۲۸۴ خانه تاریخی وجود دارد که ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد بوم گردی است و باید برای حفظ این خانه های تاریخی تلاش کنیم و نیازمند حمایت جدی و قاطع همه دستگاه های دولتی هستیم.
حبیبی با اعلام اینکه تعداد ۱۰۰ واحد از خانه های موجود را می توان به ثبت ملی رساند، تصریح کرد: اگر بتوانیم سرمایه گذارانی که تاریخ و آیین گذشتگان در نظرشان از اهمیت خاصی برخوردار است را جذب کنیم بعد از آن مرحله به ارزش های ملی دست پیدا می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بافت های تاریخی باید حفظ شود چون گذشتگان ما نیازهای روحی را بهتر تشخیص داده بودند و اگر کمی دقت به خرج دهیم و توجه کنیم به این مساله پی خواهیم برد که وقتی مردم مکانی را برای مسافرت انتخاب می کنند ترجیح می دهند مکان مورد نظرشان خانه های بومی و سفره خانه های سنتی باشد تا هتل های چند ستاره و رستوران های مدرن و امروزی.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خمینی شهر ابراز کرد: توسعه محله ها در توسعه شهری را از اهمیت ویژه ای برخوردار دانست و باید به توسعه محله ها بیشتر از توسعه شهری اهمیت داد.
وی همچنین از ۴۴ اثر تاریخی در شهر درچه از توابع این شهرستان خبرداد و گفت: ۲۲ برج کبوتر در شهر درچه به ثبت رسیده است که این برج ها از نظر ساخت و معماری بسیار ارزشمند هستند.
حبیبی یادآور شد: در استان اصفهان سایت هایی که چند برج کبوتر کنار هم بنا شده باشند زیاد نیست و این در حالی است که در منطقه ولاشان شهر درچه در یک مزرعه چند برج کبوتر کنار هم بنا شده و این یک هنر بی نظیر در معماری است.
وی از وجود ۱۶حمام عمومی قدیمی خبر داد و افزود: در حال حاضر ۶ حمام در خمینی شهر فعال است و تاکنون مبلغ ۲۰۰میلیون تومان برای مرمت این حمام ها هزینه شده است، حمام محله اسفریز خمینی شهر دولتی بوده و با سرمایه گذاری می توان آن را به یک مکان فرهنگی که جذب گردشگر هم داشته باشد تبدیل کرد./
نظر شما