لزوم مدیریت محلی آموزش‌های مهارتی/بخش خصوصی توانمند وارد حوزه مهارت‌آموزی شود

پاک سرشت با تاکید بر لزوم مدیریت محلی آموزش‌های مهارتی گفت: باید تصمیم‌گیری در حوزه مهارت‌آموزی هر استان و شناسایی نیازها، آموزش و کیفیت‌مندی آن در استان صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «سلیمان پاک سرشت» امروز (شنبه، 24 آذر) در جلسه شورای مهارت استان گیلان در استانداری با قدردانی از اینکه مهارت‌آموزی به‌عنوان مسئله‌ایی جدی در استان مطرح است گفت: اهمیت مهارت‌آموزی بر همگان آشکار بوده اما دارای خلاء و فاصله‌ایی با حد مطلوب است که باید جبران شود.

 

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ایی کشور با بیان اینکه مهارت‌آموزی موضوعی کلیدی و بنیادی و از سیاست‌های کسب و کار است افزود: یکی از مشکلات عرصه کسب و کار، عدم ایجاد انسجام در مجموعه‌های دارای وظیفه یکسان است زیرا فرصتی ایجاد نشده تا کنش‌گران، عرضه‌کنندگان و متقاضیان یا بهره ‌برداران از آموزش‌های مهارتی، در کنار یکدیگر به ارائه توانمندی و نیازهایشان بپردازند.

 

وی با بیان اینکه مهارت‌آموزی از سیاست‌های پیچیده و دارای ذی‌نفعان مختلف است اظهار کرد: بدون برخورداری از نظارتی که ایجاد کننده هماهنگی و تولید اطلاعات و سیاست‌های منسجم باشد نمی‌توان ار مدیریت بهینه این حوزه برآمد.

 

پاک سرشت با اشاره به اینکه آئین‌نامه اجرایی نظام جامع آموزشی فنی و حرفه‌ای و مهارتی امسال به تصویب دولت می‌رسد اظهار کرد: با این آئین‌نامه از شورای عالی آموزش‌های مهارتی برخوردار که مسئولیت سیاست‌گذاری، هماهنگی و ایجاد انسجام بین کنشگران مختلف، متقاضیان مهارت را فراهم خواهد کرد.

 

وی به حوزه مهم صلاحیت حرفه‌ایی که موجب کنارهم قرارگرفتن ذینفعان می‌شود، اشاره و اظهار کرد: باید صلاحیت افراد در مراکز ذی‌صلاح ارزیابی و تایید شود تا خدمات مورد ارائه در جامعه رضایت‌بخش باشد.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر استقرار نظام روابط درست در آموزش‌های مهارتی گفت: باید آموزش‌ها منطبق با نیاز جامعه و برخوردار از کیفیتی مناسب باشد.

 

‌وی با بیان اینکه مهارت‌آموزی باید به‌عنوان مسئله‌ای محوری و پیچیده مورد توجه قرار گیرد اذعان کرد: باید به نظام گفتگوی واحد و نظام روابط مناسب در مهارت‌آموزی دست یافته تا منجر به تصمیم‌گیری درست و منطقی شود.

 

پاک سرشت ادامه داد: متاسفانه تعداد بسیاری در حال فراگیری آموزش‌های مهارتی هستند اما کسی پاسخگوی اینکه این آموزش‌ها بر چه اساس، اصول و منطقی صورت می‌گیرد، نیست.

 

وی با تاکید بر اینکه باید نیازهای اساسی استان در حوزه مهارت‌آموزی، شناسایی و استانداردها ارتقا یابد گفت: نظام اطلاعاتی از نیازهای استان تدوین تا داده‌های مناسبی از حوزه نیازهای مهارتی موردنیاز ایجاد و بر اساس آن تصمیم گیری شود.

 

رئیس سازمان فنی و حرفهایی کشور خاطرنشان کرد: با تصویب شورای عالی آموزش‌های مهارتی شاهد تحولات اساسی در این حوزه خواهیم بود.

 

وی یکی از دغدغه‌های کلیدی سازمان فنی و حرفه‌ایی به عنوان متولی آموزش‌های مهارتی را مدیریت محلی آموزش‌های مهارتی عنوان و بیان کرد: باید تصمیم‌گیری در حوزه مهارت‌آموزی هر استان و شناسایی نیازها، آموزش و کیفیت‌مندی آن در استان صورت گیرد.

 

پاک سرشت طرح تکاپو را نخستین گام در بومی‌سازی مهارت‌آموزی دانست و افزود: در فاز دوم این طرح گزارش مهارت‌آموزی هر استان با توجه به اولویت‌های استان، تقاضای کسب و کار و زنجیره ارزش تدوین می‌شود که شاخص عملکردی هر استان محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه آموزش‌های مهارتی منطبق با نیاز استان‌ها در حد مطلوب نیست اظهار کرد: در حوزه انطباق آموزش‌های مهارتی فنی و حرفه‌ایی و محلی اندیشیدن این آموزش‌ها اتفاقات خوبی در حال وقوع است.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به کمبود اعتبارات سازمان فنی و حرفه‌ایی کشور تصریح کرد: متاسفانه 92درصد اعتبارات سازمان فنی و حرفه‌ایی، پرسنلی بوده و با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم چراکه هشت درصد اعتبارات جوابگوی آموزرش‌های این سازمان که نیازمند تجهیزات و دانش روز است، نیست.

 

وی با تاکید بر تغییر مدل آموزش‌ها و لزوم ورود بخش خصوصی توانمند در حوزه مهارت‌آموزی اذعان کرد: باید به سمت سیاستگذاری و تنظیم روابط بازیگران بازار حرفه‌آموزی برویم.

 

پاک سرشت با تاکید بر پشتیبانی مطلوب از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ایی تصریح کرد: به تناسب انتظاری که از حوزه مهارت‌آموزی وجود دارد باید به این سازمان در حوزه منابع، سیاست گذاری‌ها و تجهیزات توجه شود.

 

وی با اشاره به اینکه گردشگری اولویت استان در ایجاد و توسعه اشتغال است از آمادگی انعقاد تفاهم‌نامه‌ایی جهت تمرکز، ارائه آموزش‌های لازم و ارتقاء شایستگی‌های حرفه‌ای در این حوزه در گیلان خبر داد.

 

کد خبر 747866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha