تفاوت عرفان غرب با عرفان اسلامی مطرح نبودن ارتباط انسان با خداست

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، بر رعایت عملی عرفان اسلامی تاکید کرد و گفت: یکی از بزرگ ترین تفاوت های عرفان اسلامی با عرفان غرب، مطرح نبودن ارتباط انسان با خدا در عرفان غرب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، امروز (21 مهر) در نشست "بررسی عرفان های نوظهور" که با حضور اساتید، چهره های علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور تبریز در سالن کنفرانس ساختمان علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، گفت: اصل عرفان اسلامی از ارتباط انسان با خداوند شکل می گیرد و در تعاریف مختلف اخلاق و عرفان اسلامی رعایت عملی عرفان اسلامی از اهیمت به سزایی برخوردار است.


سید محسن میر باقری با اشاره به ارتباط انسان با خداوند به عنوان محور اساسی عرفان اسلامی، عرفان اسلامی را اوج و کمال اخلاق اسلامی تعریف کرد و اظهار داشت: در اخلاق غرب ارتباط انسان با خداوند مطرح نبوده و این یکی از بزرگ ترین تفاوت های عرفان سلامی با عرفان غرب است.

 

وی با اشاره به روند تشکیل عرفان های غرب، یادآور شد: پیدایش تفکر اومانیستی و انحصار اخلاق در چارچوب اخلاق اجتماعی انسان موجب حذف عرفان از اخلاق غرب و حاکمیت ارزش ها و نگرش های مادی بر این اخلاق شد.


وی افزود: تغییر ارزش ها، کمرنگ شدن معنویت ها و تاخت و تاز تفکرات غربی به ادیان الهی با فطرت خداپرستی انسان مطابقت نداشت و همین امر آرام آرام موج گرایش به معنویت را در دنیای غرب پدید آورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: متصدیان امور در دنیای غرب و در راس آن صهیونیست ها از این گرایشات معنوی احساس خطر کرده و کوشیدند با مدیریت این گرایش های معنوی، تمایل به پرستش در انسان را به به نفع اهداف خود سوق داده و معنویت سکولار را بر جامعه حاکم سازند.

 

میر باقری اظهار کرد: به دنبال تلاش دنیای غرب برای حاکم ساختن معنویت ساختگی خود، عرفان های غیر دینی کم کم شکل گرفته و این پدیده های نوظهور تا حد شیطان پرستی پیش رفتند.

 

وی افزود: متاسفانه به دلیل نفوذ این معنویت های کاذب غرب در حال حاضر شاهد فعالیت این عرفان های کاذب در کشور هستیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از این همایش با تعریف عرفان به عنوان تمایلات معنوی و یکی از نیازهای اساسی انسان، خاطرنشان کرد: فطرت توحیدی نهادینه ترین گرایش در انسان بوده و انسان فطرتا خدا آشنا، خداگرا و خداپرست است.


میرباقری در خاتمه اظهار داشت: در عرفان حفقیقی هدف غایی خداوند بوده و تعادل، مطابقت با عقل و شریعت، هماهنگی با فطرت، توجه به خدا و تمام امور زندگی انسان از ویژگی های عرفان اسلامی می باشد و هر عرفانی که فاقد این شاخصه ها باشد، پوچ و باطل است.

 

گفتنی است، در پایان این نشست جلسه پرسش و پاسخ با حضور سید محسن میر باقری عضو هیات علمی دانشگاه تهران تشکیل شد.


پایان پیام/

 

کد خبر 74784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha