سرمایه گذاری ۸۰ درصدی خارجی برای نیروگاه‌های خورشیدی در یزد

استان یزد به دلیل شرایط اقلیمی دارای ظرفیت های بالایی برای سرمایه گذاری در تولید انرژی خورشیدی است و در همین راستا این استان رتبه نخست جذب سرمایه گذار خارجی را در ساخت نیروگاه های خورشیدی از آن خود کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، انرژی خورشیدی منحصربه‌فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین است. کشورمان با داشتن حدود ۳۰۰ روز آفتابی در سال جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی در جهان است.

 

با توجه به موقعیت جغرافیای ایران و پراکندگی روستای در کشور، استفاده از انرژی خورشیدی یکی از مهمترین عواملی است که باید مورد توجه قرار گیرد. استفاده از انرژی خورشیدی یکی از بهترین راه‌های برق رسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدل‌های انتقال انرژی به روستاها و نقاط دور افتاده در کشور از نظر هزینه، حمل‌نقل، نگهداری و عوامل مشابه است.

 

استفاده از این ظرفیت در چند سال اخیر مورد توجه مسئولان قرار گرفته است تا جایی که در اواخر دی ماه سال 94 ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان به ظرفیت یک هزار مگاوات با مشارکت آلمان درمنطقه سگزی اصفهان آغاز شد. طرح نیروگاه خورشیدی در منطقه سگزی با ضمانت بلند مدت 30 ساله عرضه شده و از انتشار هزار و 130 کیلوگرم دی اکسید کربن به محیط زیست جلوگیری می کند. انرژی تولید شده در نیروگاه خورشیدی سگزی 475 هزار خانه را در طول 30 سال آینده از نعمت انرژی پاک بهره مند می سازد.

 

همچنین آبان ماه سال جاری به مناسبت هفته بسیج سه هزار نیروگاه خورشیدی 5 کیلوواتی در قالب طرح جهاد روشنایی به همت بسیج مهندسین صنعتی احداث شد.

 

بنابراین گزارش، در بسیاری از قسمتهای ایران انرژی تابشی خورشید بسیار بالاتر از این میانگین بین‌المللی است و در برخی از نقاط حتی بالاتر از ۷ تا ۸ کیلو وات ساعت بر مترمربع اندازه‌گیری شده است ولی به طور متوسط انرژی تابشی خورشید بر سطح سرزمین ایران حدود ۴٫۵ کیلو وات ساعت بر مترمربع است. استان یزد یکی از این مناطق است که بهره برداری از انرژی خورشیدی با ساخت نیروگاه در آن مورد توجه قرار گرفته است.

 

اواسط بهمن ماه سال گذشته با حضور«اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس جمهوری بخش بخار نیروگاه خصوصی سیکل ترکیبی تابان یزد افتتاح شد. وی در این مراسم گفته بود: «ما در بخش برق دستاوردهای مهمی داشته ایم که ساخت نیروگاه  یکی از این ظرفیت ها است. ما به شبکه های برقی مهم منطق وصل شده ایم که صدور و تبادل برق به عنوان ظرفیتی مهم برای ما است و ایران به نقطه ای رسیده که با کشورهای اطراف تبادلات انرژی رسیده است.»

 

وی گفت: «ما به سمت انرژی های نو مانند هسته ای و خورشیدی گام هایی برداشته ایم که این سیاست به صورت جدی دنبال می شود. نیروگاه های هسته ای به عنوان یکی از اولویت های ما است که در زمینه تولید برق به عنوان ظرفیت است.»

 

در همین رابطه «علی نمازی»، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی و نایب‌رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری یزد به ایرنا گفته است «این منطقه در جذب سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داد. هم‌اکنون پنج واحد نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی و یک واحد نیروگاه 3.5 مگاواتی با سرمایه‌گذاری 55 میلیون یورو در استان فعال است.»

 

وی بابیان اینکه برق تولیدی این نیروگاه‌ها به شبکه سراسری انتقال می یابد، اظهار داشت: «توان بالای سرمایه‌گذاری و تولید، یزد را در بالاترین رتبه جذب سرمایه‌گذاری و تولید برق از نیروگاه‌های خورشیدی در کشور قرار داد. استقبال سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای فعالیت در این بخش مطلوب و میزان برق تولیدی نیروگاه‌های یادشده 53.5 مگاوات است که تا پایان امسال، 10 مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه‌های موجود اضافه می شود.»

 

نمازی بابیان اینکه یکی از مهم‌ترین ویژگی شرکت‌های تولیدکننده برق از نیروگاه‌های خورشیدی استان یزد، تنوع سرمایه‌گذاران خارجی است، خاطرنشان کرد: «بیش از 80 درصد پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده دارای سرمایه‌گذار مستقیم خارجی است و آن‌ها از کشورهای مختلف اقدام به سرمایه‌گذاری در این استان کرده‌اند.»

 

یادآور می شود: به دلیل شرایط اقلیمی استان یزد و سه هزار و 500 ساعت آفتابی در طول سال، ظرفیت های بالایی در این استان برای سرمایه گذاری در تولید انرژی خورشیدی و صادرات برق به کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی اروپا وجود دارد.

 

هم‌اکنون حدود 2 هزار و 600 مگاوات نیروگاه خورشیدی در حال بهره‌برداری در استان یزد وجود دارد که یک هزار و 500 مگاوات آن از سوی بخش خصوصی و مابقی از سوی دولت ساخته و راه‌اندازی ‌شد. همچنین پنج‌ خط 400 کیلو وات از این استان به پنج استان برای تأمین برق سراسری متصل است و امکان ترانزیت انرژی با خارج از کشور هم در این منطقه وجود دارد./

 

کد خبر 747745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha