امروز نیازمند تفاسیر قرآن با یافته های نو هستیم

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، با بیان اینکه یافته های نو را از قرآن باید استخراج کرد، گفت: زمانی تفاسیر فارسی سده ها محل رجوع بود، اما امروز جوان ها سال به سال ذهنشان متفاوت می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر صادقی رشاد، امروز (21مهر) در مراسم رونمایی از کتاب "تفسیر بلاغ" اثر آیت الله سید ابوالفضل میرمحمدی زرندی که در سالن اجتماعات تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، با اشاره به این آفت فرهنگی که برخی فقها نگارش تفسیر قرآن را کسر شأن خود می دانند، تصریح کرد: آیت الله میرمحمدی نیم قرن به تفسیر و تدریس قرآن پرداختند و این مساله را کسر شأن خود ندانستند.

 

وی با اشاره به خدمات آیت الله میرمحمدی در طول انقلاب اسلامی ابراز داشت: یک مجتهد به مدیریت دانشکده الهیات و معارف دانشگاه تهران تن می دهد و سال ها در شورای عالی قضایی خدمت می کند.

 

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در ادامه با اشاره به ویژگی های تفسیر بلاغ خاطرنشان کرد: تفسیر بلاغ تفسیری دارای ویژگی های خاص خود است که عموم بخش ها در سه فصل تنظیم شده است که حاوی نکات بسیار زیبا و دقیق تحت عنوان یادآوری ها است.

 

حجت الاسلام والمسلمین صادقی رشاد، با انتقاد از کمبود نگارش تفسیر قرآن کریم اظهار داشت: انجیل باید افزون به سه هزار زبان در دنیا ترجمه شود اما تعداد زبان هایی که قرآن به آن ترجمه شده باشد شاید به صد زبان برسد.

 

وی ادامه داد: شرح و تفسیری بر انجیل تحریف شده و تورات آنچنانی نگاشته می شود و در سراسر جهان منتشر می کنند حتی جرات می کنند که به حدود فکری و مرزهای معرفتی جمهوری اسلامی هم تجاوز کنند و اذهان جوانان ما را درگیر خود کنند اما ما هنوز در خم یک کوچه شأنیت و جایگاه آنچنانی حوزوی گیر هستیم.

 

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، با اشاره به این جمله از علامه طباطبایی که قرآن باید هر 2 سال یکبار تفسیر شود، تصریح کرد: یافته های نو را از قرآن باید استخراج کرد، زمانی تفاسیر فارسی هرچند کمتر نوشته می شد اما دهه ها و سده ها همان محل رجوع بود، چرا که تدبر جامعه کند بود و شاید سده ها پاسخگوی نیاز طبقات مسلمان بود، اما اکنون چنین نیست امروز جوان های ما سال به سال بلکه ماه به ماه ذهن شان متفاوت می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین صادقی رشاد، با اشاره به اینکه خلاء تفسیر قرآنی چون تفسیر بلاغ در جامعه ما مشهود بود، گفت: با انتشار تفسیر بلاغ این خلاء پر شد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه ما تنها یک دانش روش شناختی به نام اصول فقه داریم، عنوان کرد: ما نیازمند به علوم و فنون روش شناختی متفاوتی هستیم، اصول به دلیل اینکه ابواب اجتهاد باز بوده گسترش پیدا کرده است.

 

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تاکید کرد: درباره قرآن تجربه انباشته ای داریم، اما هنوز اثر مستقلی مانند اصول فقه در ارتباط با قرآن نداریم.

 

پایان پیام/

کد خبر 74771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha