اجرای سازوکار مالی اروپا به زودی/تاثیر لابی ایران در افزایش قیمت نفت اوپک

تاثیر لابی ایران در افزایش قیمت نفت اوپک، اجرای سازوکار مالی اروپا به زودی، رشد ۱۳۷ درصدی تردد تجاری عراقی ها به ایران، فرافکنی مجدد آمریکا در مورد حضور ایران در یمن از جمله گزیده سیاسی شبستان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  تاثیر لابی ایران در افزایش قیمت نفت اوپک، اجرای سازوکار مالی اروپا به زودی،  رشد ۱۳۷ درصدی تردد تجاری عراقی ها به ایران، فرافکنی مجدد آمریکا در مورد حضور ایران در یمن از جمله گزیده سیاسی شبستان در هفته گذشته بود که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

 

سرمایه داری؛ نظامی پوسیده/باید منتظر جنبش های پابرهنگان باشیم

«شهریار زرشناس» مهمان برنامه شب گذشته (سه شنبه 20 آذرماه) برنامه رو در رو شبکه چهار سیما بود و در این برنامه به بررسی گسترش جنبش ضد سرمایه داری در اروپا موسوم به جلیقه زردها که وارد هفته چهارم خود شده است، پرداخت.

عضو هیئت علمی پژوهش سرای فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه برای تحلیل اتفاقات امروز فرانسه باید به عقب برگشت که چه اتفاقاتی منجر به قدرتگیری نئولیبرال ها شد، گفت: «نظام سرمایه داری پس از جنگ جهانی دوم موجب فقر شدید شد و تصمیم گرفت جامعه را از دو قطبی که آماده اعتراض و اعتصاب بود، خارج کند.»

وی با بیان اینکه نظام سرمایه داری وارد قرن بیست و یکم شد و فقر و جنگ را برای مردم در رقابت های لیبرالیستی به ارمغان آورد، گفت: «هدف دولت های سوسیال دموکرات کاهش کمی از سود سرمایه داران و تزریق به فقرا بود به نحوی که مانع انقلاب توده های فقیر شدند و مانع مرگ فقرا شوند.»

 

دی ماه؛ اجرای طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک

«حمیدرضا دهقانی نیا» درباره طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک شب گذشته (سه شنبه 20 آذرماه) در بخش خبری 21 شبکه یک سیما گفت: «طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک، اولویت بندی شده و هدفمند است. از ابتدای دی کالا‌های محرز قاچاق پوشاک، مورد هدف مبارزه قرار می‌گیرد. پیش از این هم اقداماتی در این باره انجام و فرصت لازم داده شده است.»

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبیر به عنوان «حمایت از کالای ایرانی» گفت: «در سال حمایت از کالای ایرانی، مطالبه اتحادیه و صنف مربوط هم از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز این است که با کالاهای محرز قاچاق مبارزه شود.»

 

هزینه هایی که «شعاردهندگان» و «دلواپسان» برای کشور می تراشند

«حسن روحانی» و تیم دیپلماسی دولت او از سال ۹۲ مغضوب عده ای شده اند که پیش از دولت یازدهم همواره با سردادن شعارهای ظاهرا مقاومتی توانسته بودند سودهای حزبی و جناحی به جیب بزنند. این افراد از آغاز حرکت دولت های یازدهم و دوازدهم تحت عنوان «دلواپسان» انتقادهای تند خود به روحانی و همراهانش را از منطر دلسوزی و دلواپسی برای کشور مطرح کردند.


این در حالی بود که با هر نگاه به انتقادهای بی اساس آن ها به تحرکات دولت به خصوص در عرصه سیاست خارجی می توان به این نکته پی برد که منافع ملی و دلواپسی برای کشور آخرین مساله ای است که «دلواپسان» به آن توجه دارند. تشکیل دادن اعتراض های خیابانی، وارد کردن اتهامات متعدد از جمله جعلی بودن مدرک دکترای رئیس جمهوری، دریافت چندین گرین کارت در حاشیه مذاکرات هسته ای، غرب زدگی و تسلیم طرف مقابل شدن و... هیچ رنگ و بویی از دلواپسی برای سرنوشت کشور و نگرانی از منافع ملی ندارد.

این هجمه ها و اتهامات مخالفان دولت تدبیر و امید در سال های گذشته در موارد متعددی موجب عصبانیت رئیس جمهوری شده و او این از عصبانیت را در قالب اظهارات تند از خود نشان داده است.


روحانی در یکی از سخنرانی های خود حمله تندی به مخالفان مذاکرات هسته ای انجام داد و گفت: «یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.»

 

گسترش رویش‌های انقلاب موجب شکست دشمن می شود

بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران کنگره‌ی شهدای استان خراسان جنوبی که در تاریخ ۱۴ آبان ۹۷ برگزار شده بود، صبح امروز (سه‌شنبه ۱۳۹۷/۹/۲۰) در محل برگزاری این همایش در حسینیه جماران بیرجند منتشر شد.

متن بیانات معظم‌له به شرح ذیل است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم (۱)

 یکی از بهترین کارها و شریف‌ترین کارها بخصوص در روزگار ما، بزرگداشت شهدا است؛ بخصوص در بعضی از مناطق -که گرایش عمومی مردم به سمت مسائل دینی و انقلابی است- این کار، رونق و شکوه بیشتر و بهتری میگیرد؛ استان شما از این قبیل است بحمدالله. بنده البتّه با بیرجند و آن استان مؤمن‌خیز و عالِم‌خیز از قدیم آشنا هستم؛ استان خراسان جنوبی این‌جور بوده؛ هم مردم مؤمنی در آن استان بوده‌اند -چه در خود بیرجند، چه در قائن و چه در بقیّه‌ی شهرهای استان- هم علمای برجسته‌ای و بزرگی در این استان بوده‌اند که حالا در زمان ما و آنچه خود ما از نزدیک دیده‌ایم، مرحوم آقای تهامی، مرحوم آقای آیتی، مرحوم آقای عارفی، این سه نفر ملّای بزرگ که دو نفر از اینها تحصیل‌کرده‌های نجف بودند. مرحوم آقای آیتی شاگرد مرحوم آقاضیاء بود؛ مرحوم آقای تهامی شاگرد آقای نائینی بود؛ آقای عارفی هم شاگرد مرحوم حاج شیخ[۲] در قم بود، از فضلای قم بود.

 

سازوکار مالی به زودی اجرایی می‌شود

«فدریکا موگرینی» گفت: اتحادیه اروپا به‌زودی کانال جایگزینی را برای تسهیل مراودات مالی میان کشورهای اروپایی و ایران به منظور دور زدن تحریم‌های آمریکا ایجاد خواهد کرد.

این خبر در حالی منتشر می شود که چهارشنبه گذشته «محمد جواد ظریف» نیز از اجرای ساز و کار مالی و بانکی اروپا در آینده ای نزدیک خبر داده بود.

همچنین «علی اکبر صالحی» هم ابراز امیدواری کرده بود که SPV پیش از سال آینده میلادی اجرایی شود.

یادآور می شود، آلمان و فرانسه به منظور میزبانی نهادی برای ثبت تعاملات تجاری ایران با اروپا تحت ساز و کار ویژه مالی و بانکی به توافق رسیده اند و به گفته یک رسانه آلمانی ۹ کشور از اروپا نیز سهامدار این نهاد خواهند بود.

 

رشد ۱۳۷ درصدی تردد تجاری عراقی ها به ایران

دولت جدید عراق از ابتدای صدارت خود تمام تلاشش را به کار گرفته تا همچون گذشته از تجارت با ایران بهره مند شود و در همین خصوص نیز رایزنی های بسیاری با اروپا و آمریکا داشته است.

این تلاش ها نیز گویی نتیجه داده و سفرای سه کشور اروپایی روز گذشته ۱۷ آذر در دیدار با «عادل عبدالمهدی»، با اعلام التزام به برجام، تأکید کردند که از عراق در برابر تبعات تحریم ایران از سوی آمریکا حمایت می کنند.

طبق بیانیه صادره از سوی دفتر نخست وزیر عراق، سفرای سه کشور یاد شده اعلام کردند که اروپا به توافق هسته‌ای با ایران پابرجا است و عراق را در برابر تبعات تحریم‌های آمریکا علیه ایران، حمایت می کند.

اما این دلگرمی اروپایی ها به عراق و مجوزی که آمریکا برای تجارت ۴۵ روزه بغداد با تهران صادر کرده تاثیر بسزایی در تبادلات بین ایران و عراق داشته است.

در همین رابطه «ناصر بهزاد» از رشد ۱۳۷ درصدی تجارت ایران وعراق خبر داده است.

 

فرافکنی مجدد آمریکا در مورد حضور ایران در یمن

در حالی که مقامات ایرانی بارها تاکید داشته اند که نیرویی در یمن ندارند و از نظر تسلیحاتی و نظامی از حوثی ها حمایت نمی کند آمریکا باز هم تلاش دارد ایران را به حضور در این کشور و پرتاب موشک به عربستان متهم کند.

در همین رابطه در آخرین ادعای آمریکایی ها، یک مقام وزارت خارجه این کشور امروز یکشنبه مدعی شد: «در آینده یمن هیچ جایگاهی برای تهدید عربستان سعودی و امارات عربی متحده وجود ندارد، تهدیدی که ایران حامی آن باشد.»

طبق خبر رویترز در این خصوص، این مقام وزارت خارجه آمریکا که نامش منتشر نشده، به مذاکرات جاری در سوئد بین گروه‌های درگیر در یمن به میزبانی نماینده ویژه سازمان ملل هم اشاره کرده و از طرف‌های یمنی و حاضران در مذاکرات سوئد خواسته مشارکت کاملی در مذاکرات صلح داشته باشند.

اما این ادعا در حالی مجددا از سوی آمریکا مطرح می شود که یک مقام یمنی تاکید کرده که هیچ نیروی ایرانی در این کشور حضور ندارد.

 

توافق آلمان و فرانسه در میزبانی SPV /اجرا پیش از سال ۲۰۱۹

ساز و کار ویژه مالی و بانکی اروپا که قرار بوده موجب تسهیل تعاملات تجاری ایران در ایام تحریم ها شود گویی آخرین مراحل تدوین را پشت سر می گذارد و به زودی اجرایی خواهد شد.

در آخرین اخبار از این کانال بانکی و مالی گفته شده که آلمان و فرانسه میزبان شرکتی برای ثبت تعاملات تجاری ایرانی می شوند.

در همین رابطه، روزنامه آلمانی «ویرتشافتز ووخه» گزارش داده که اتحادیه اروپا تصمیم دارد برای اینکه کانالهای پرداختی با ایران را باز نگه دارد یک نهاد مشخص و یک تشکل هدفمند را تاسیس کند.

استناد این روزنامه به محافل دیپلماتیک در اتحادیه اروپا بوده که اعلام کرده اند آلمان و فرانسه دراین باره باهم توافق کرده اند. بر این اساس آلمان و فرانسه درباره یک جامعه هدف که تجارت بین اتحادیه اروپا و ایران را زنده نگه می دارد با هم توافق کردند. چنین تجارتخانه ای قرار است در فرانسه مستقر شده ویک رئیس آلمانی داشته باشد. کشورهای اتریش، لوکزامبورگ و بلژیک از ترس تحریم های آمریکا از استقرار چنین موسسه خصوصی در کشور خود اجتناب کردند.

 

تاثیر لابی ایران در افزایش قیمت نفت اوپک

«حسن مرادی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص درخشش ایران در یکصد و هفتاد و پنجمین اجلاس اوپک که منجر به کسب معافیت از تصمیم اعضا برای کاهش تولید روزانه 800 بشکه نفت شد، گفت: نتیجه این اجلاس موفقیت بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است زیرا اعضای اوپک شرایط تحریمی کشورمان را درک کردند و به نظر ایران در این خصوص رای دادند.

کارشناس انرژی با تاکید براین نکته که اگر ایران بتواند اوت پوت خود را بالا نگاه دارد این امر می تواند تاثیر بسزایی در مقابله با تحریم ها داشته باشد، افزود: اگرچه با توجه به ظرفیت پائین ما براثر تحریم ها این معافیت شاید زیاد نتواند از نظر اقتصادی به ما کمک کند اما قطعا موافقت اعضای اوپک با نظر مخالف ایران با تصمیم آن ها به صورت سمبلیک به نفع ماست.

 

هند پترولیوم باز هم از ایران نفت می خرد

هند به عنوان یکی از کشورهایی که در طول ایام تحریم های اولیه آمریکا علیه کشورمان در تابستان ۹۷ خرید نفت از ایران را افزایش داده بود توانست به عنوان استثنائات تحریم ایران از سوی آمریکا معرفی شود.

پالایشگاه های هند در این مدت واردات خود از ایران را رشد دادند و حالا خبر رسیده که پالایشگاه دولتی این کشور نیز خرید نفت از ایران را از سر می گیرد.

بنابراین گزارش، رویترز در خبری به نقل از 4 منبع صنعتی نوشت پالایشگاه دولتی هندوستان پترولیوم (اچ پی سی ال) هند پس از یک وقفه 6 ماهه از ماه ژانویه از ایران نفت می خرد و میزان این خرید یک میلیون بشکه نفت خام خواهد بود.

اما مشخص نیست که این پالایشگاه هندی در دوره معافیت، به طور منظم به خرید نفت از ایران ادامه می دهد یا نه.

هندوستان پترولیوم، پس از اینکه شرکت بیمه اش به علت تحریم های آمریکا، از تامین پوشش بیمه محموله های نفت ایران سرباز زد، خرید نفت از ایران را در جولای 2018 متوقف کرد. با این حال، رئیس این شرکت ماه پیش اعلام کرد این پالایشگاه احتمالا تحت معافیت از تحریم ها واردات نفت از ایران را از سر بگیرد./

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 747163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha