به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوانسار، «منصور کمالی» در نشست با شوراهای خوانسار با تاکید به اینکه هیچ جامعه ای پیشرفت نمی کند مگر اینکه مردم و شوراها مشارکت کنند، گفت: مطالبات شوراها از ادارات افزایش یاید، شوراها پشتوانه بسیار قوی در قانون اساسی دارند و در قانون عمومی وظایف وسیع و سنگینی را بر دوش دارند .
فرماندار خوانسار با بیان اینکه اگر شورا به وظایف خود عمل کند هم جامعه به سمت رشد و توسعه گام بر می دارد و هم قانون به نحو احسن اجرا می شود، بیان کرد: بیش از صد هزار شورا درسطح کشور وجود دارند که اگر واقعا به وظایف خود عمل کنتد و در راه مطالبات مردم گام بردارند، وضعیت خیلی بهتر از حال خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برای فعال کردن NGO های مردم نهاد در روستاها مکاتبه ای ندیده است، افزود: شوراها در ساخت و ساز ها، بحث های علمی و رعایت استانداردها و غیره دقیقا عمده ترین مطالبات مردم نیز هست تلاش کنند.
کمالی با اشاره به اشتباهات بعضی شوراها در مهر کردن برگه های مالکیت زمین کشاورزی از دو مدعی یک زمین، خواستار دقت و اطمینان بیشتر در این مورد شد و اظهار کرد: این دقت سبب می شود که اختلافات را کم می کند و پرونده های قضایی کمتری در دادگاه ها تشکیل شود، شوراها قوی تر و آگاه تر برخورد کنند.
فرماندار خوانسار با بیان اینکه اختلاف نظرها را با دعواهای محلی تداخل نکند، تبیین کرد: هرچه در مباحث شوراها اختلاف نظر بیشتر باشد و نسبت های فامیلی نادیده گرفته شود، هیچ شورایی نمی تواند از فکر خدمت به مردم فرار کند.
وی با بیان اینکه شوراها پیشانی نظام جمهوری اسلامی است و اگر شوراها در مطالبه از ادارات پیشگام باشند، دستگاه های اجرایی بهتر خدمات می دهند، ادامه داد: بیمه روستایی یکی از مطالبات مردم است و این مشکل بیمه روستایی ها باید از طریق شرکت تعاونی دهیاری پیگیری شود و حل بیمه روستاییان میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
بوم گردی راه حلی برای مشکلات روستایی ها
در ادامه این نشست «مجتبی مجتهدی» با تاکید بر اینکه اختلاف سلیقه ها را نباید به سطح جامعه کشاند و مصوبات برای توسعه روستاها باشد، گفت: زیر ساخت های بسیاری برای توسعه روستا پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده است ولی مشکلاتی مانند آب، محیط زیست و مراتع به مرور به وجود آمد که در گذشته برای آن برنامه ریزی نشده است.
بخشدار مرکزی شهرستان خوانسار با بیان اینکه منابع محدود است، تشریح کرد: مشکلات روستاییان بیشتر در حوزه کشاورزی و دامداری است، و این امکان وجود دارد که در آینده با مشکل آب مواجه شویم پس روستاها باید در حوزه کار آفرینی وارد شوند و با توجه به شرایط شهرستان گردشگری، بوم گردی و صنایع دستی را مورد توجه قرار دهند و با مرمت و احیای بناهای تاریخی و سنتی مراکز بوم گردی مشکلات کمتر و حل شوند./
نظر شما