به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، اجرای قانون حمایت از حقوق معلولین؛ از حرف تا عمل؛ در حالی هفته معلولین را پشت سر می گذاریم که در مجموع زندگی افراد توانیاب آنگونه که باید از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. عدم مناسب سازی پیاده راه ها، نبود زیرساخت های تردد معلولین، عدم توجه به تردد معلولین در حمل و نقل عمومی و جای خالی بسیاری از امکانات مورد نیاز برای بهبود کیفیت زندگی افراد توانیاب از جمله مباحثی است که همواره در جامعه مشهود است.
در سال های اخیر برنامه ها و طرح های متعددی از سوی نهادهای ذی صلاح و مدیریت شهری برای امور مختلف معلولین تهیه، تدوین و تصویب شده است اما در اجرای طرح ها و برنامه های حمایتی و خدماتی، نمود عینی و عملی قابل دفاعی وجود نداشته است.
قانون «حمایت از حقوق معلولین » که اسفند ماه 96 به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسید و در آن نهادهای ذی صلاح نظیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور، قوه قضاییه، قوه مقننه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان، سازمان ها و موسسات تابعه و وابسته به آنها، شهرداری ها و تمام سازمان ها و شرکت های که شمول آنها مستلزم ذکر نام است و یا به نحوی از بودجه عمومی دلوت استفاده می کنند یا قسمتی از بودجه توسط دولت تامین می شود، نیز ملزم به اجرایی کردن این قانون شدند.
حضور ۱۲۰ کشور در جشنواره محصولات ارگانیک تهران
«سعید راد» در نشست خبری یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران با بیان اینکه این جشنواره از 22 تا پایان آذرماه با نام یلدای ارگانیک در بوستان گفت و گو برگزار می شود، گفت: 120 شرکت ایرانی در این جشنواره حضور دارند که با نظارت و ممیزی اداره کل استاندارد، شهرداری، وزارت بهداشت و سازمان میادین حضور پیدا خواهند کرد.
مدیرعامل سازمان میادین و تره بار شهرداری تهران گفت: یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران با هدف حمایت از غذای سالم، شهروند سالم برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره پنجشنبه با حضور شهردار تهران در بوستان گفت و گو افتتاح می شود.
کاهش معاونت های شهرداری تهران/ ۲۵۰ مدیر ارشد حذف می شود
«حسن رسولی» امروز 20 آذر در نشست خبری گفت: ادغام و کاهش حوزه های معاونت شهرداری تهران، حذف پست های قائم مقام یا جانشین و مشاور در تمام واحدهای تجاری، مناطق، سازمان ها و شرکت های تابعه شهرداری تهران یک اقدام بزرگ است که آن را به جراحی شهرداری تهران تشبیه کرده اند.
خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه طبق سند تغییر و تحول تا حدودی به یک تصویر گویا از شرایط مدیریت شهری دست یافته ایم، افزود: موضوع اصلاح ساختار در شهرداری، معاونت ها و شرکت های تابعه شهرداری را باید جدی بگیریم که این اصلاح ساختار تشکیلاتی شهرداری یکی از چالش های مدیریت شهری خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران بیش از حد بزرگ و فربه است، خاطرنشان کرد: شهرداری تهران به مهندسی مجدد ساختار و تجدید نظر در نظام تقسیم کار نیاز دارد و اگر نتوانیم این تشکیلات را جراحی کنیم نمی توانیم موانع را از سر راه برداریم.
رسولی با بیان اینکه باید تا حد قابل قبولی از یکپارچگی در شهرداری تهران برسیم، افزود: اصلاح ساختار و تشکیلات سازمان ها را در دستور کار قرار داده ایم و سازمان ورزش شهرداری را نیز به عنوان پایلوت انتخاب کرده ایم اما برخی دوستان معتقدند ابتدا باید اساسنامه این شرکت ها و سازمان ها به تصویب برسد.
کاهش یک درصدی طلاق در سال جاری
«فاطمه ذالقدر» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در حال پیگیری طرح اجباری شدن مشاوره های قبل از ازدواج با اداره آسیب های اجتماعی قوه قضاییه هستیم گفت: با توجه به اینکه برای اجرای این طرح با مشکل اعتبار روبرو هستیم لذا در تلاشیم ردیفی را در بودجه سال 98 برای آن لحاظ کنیم بر همین اساس مکاتبه ای با معاونت امور زنان و خانواد ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و قوه قضاییه داشتیم تا نظرات نهایی آنها را هم برای تصویب نهایی این طرح جویا شویم.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه برای اجرای طرح اجباری مشاوره های قبل از ازدواج باید بودجه سنواتی در نظر گرفته شود بیان کرد: در صورت تصویب، بخشی از اعتبار این طرح توسط کمیته امداد (برای اقشار کم در آمد) بخشی وزارت بهداشت و مقداری هم از طریق آموزش و پرورش باید پرداخت شود.
ذالقدر با اشاره به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن مشاوره های قبل از ازدواج تصریح کرد: هزینه های طرح اجباری شدن مشاوره های قبل ازازدواج( 6 ساعت) برای زوج ها رایگان است و نیازی به بیمه ندارند لذا بیمه باید به مشاوره هایی تعلق بگیرد که در مراکز مشاوره های عمومی صورت می گیرد، برای این امر هم باید سازمان تامین اجتماعی ارایه سرویس کند.
از جای خالی مسئولان در مناظرات دانشجویی تا رفع بی تفاوتی در دانشگاه ها
«حمیدرضا طیبی» (سهشنبه ۲۰ آذر) در مراسم اختتامیه مرحله کشوری هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: جای مسئولان در هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران خالی است.
رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه وقتی مصالح کشور مطرح است، دانشجویان نفع کشور را در اولویت میدانند، افزود: باید به توافق برسیم تا برنامهریزیهای دراز مدت انجام دهیم.
طیبی خاطرنشان کرد: این الگوها به خوبی در جهاد دانشگاهی صورت میگیرد و امیدواریم در کشور نیز اثرات آن را شاهد باشیم.
در ادامه «سعید هاشمی» نیز گفت: امیدواریم با برگزاری این مسابقات، بیتفاوتیهایی که در دانشگاهها شکل گرفته، اصلاح شده و شاهد شکوفایی دانشگاهها باشیم.
نظر شما