مطالعات در حوزه و دانشگاه اغلب متناسب با واقعیت های عینی جامعه نیست

حجت الاسلام مختاری گفت: سیستم آموزشی کشور همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند دچار یکسری نواقص و معایبی است گرچه تلاش ها و مجاهدت های فراوانی شده اما متاسفانه هنوز شاهد برخی کاستی ها در نظام آموزشی کشور چه در دانشگاه ها و چه در مدارس هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که با همکاری معاونت فرهنگی دانشجویی و بسیج دانشجویی برگزار شد، ضمن تبریک 16 آذرماه روز دانشجو به تمامی دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی، گفت: روز دانشجو، روز تحرک و جنبش علیه استبدا و اختناق و یادآور مقابله با استکبار جهانی است. 
 

مردم دنیا دیگر فریب شعارهای به ظاهر زیبای استکبار جهانی را نمی خورند

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: استکبار جهانی یک نظام ارزشی و فکریِ جهانی است که مبارزه با آنهم باید جهانی باشد و با انقلاب اسلامی در ایران این اتفاق افتاده است.


رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به این که به فرموده مقام معظم رهبری امروز دنیای استکبار دچار افول است، اظهار کرد: امروز مشاهده می‌کنیم در فرانسه چه می گذرد. آنها که در کلام جدیدشان دم از صلح، دموکراسی و همزیستی مسالمت آمیز می زدند، مشاهده می‌کنیم ۸۰ هزار نیروی مسلح نظامی در خیابان هایشان با مردم در حال جنگ هستند و این اعتراضات به دیگر کشورهای اروپا نیز سرایت کرده است و مردم متوجه شده اند که شعارهای به ظاهر زیبنده استکبار جهانی، چیزی جز فریب دادن افکار عمومی جهانی برای تحقیر ملت‌ها نیست.


حجت الاسلام مختاری تاکید کرد: امروزتاریخ تکرار می شود و مردم دنیا دیگر فریب شعارهای به ظاهر زیبای استکبار جهانی را که در واقع در راستای تحقیر ملت ها به کار گرفته می شود، نمی خوردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از نواقص و معایب سیستم آموزشی کشور پرداخت و تصریح کرد: طبیعی است که سیستم آموزشی کشور همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند دچار یکسری نواقص و معایبی است گرچه تلاش ها و مجاهدت های فراوانی شده اما متاسفانه هنوز شاهد برخی کاستی ها در نظام آموزشی کشور چه در دانشگاه ها و چه در مدارس هستیم.


استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه ادامه داد: آنچه امروز به عنوان یک اصل و به صورت یک استاندارد بین المللی در سیستم آموزشی پذیرفته شده، این است که معمولا دانشگاه ها و رشته های تحصیلی متناسب با نیازهای عینی جامعه تاسیس نمی شود ونسبت به نیازهای جامعه پاسخگو نبوده و متناسب با اعتقادات و فرهنگ حاکم برجامعه نیست. 


مطالعات در حوزه و دانشگاه اغلب متناسب با واقعیت های عینی جامعه نیست  


حجت الاسلام مختاری افزود: در دنیا معمولا اول نیازهای جامعه را می سنجند و مطالعاتی در این زمینه انجام می گیرد و بعد براساس آن دانشگاه تاسیس می شود. اما متاسفانه در کشور ما اول یک دانشگاه یا یک مرکز آموزشی تاسیس می شود و بعد رشته هایی را از کشورهای غربی به صورت تقلیدی می آوردند و به صورت بین رشته ای مطالعاتی انجام می دهند بدون این که تناسبی با نیازهای جامعه داشته باشد. یعنی تکثر پیدایش مراکز دانشگاهی یک اصل است و نه نیازسنجی صورت گرفته و نه تاسیس این مراکز متناسب با واقعیت های عینی جامعه است.


وی خاطرنشان کرد: بعد از جنگ جهانی دوم دنیای غرب به دنبال گسترش مباحث فلسفی، کلامی و عقلی بخصوص کلام رفت تا جامعه را مدیریت کنند و بعد از مطالعات مستمر به این نتیجه رسیدند که می شود در حوزه کلام به یکسری مفاهیم پرداخت که جامعه ونسل جوان با آن آشنا شود و بتواند جامعه را اداره کرد. مباحثی مثل آزادی، صلح، دموکراسی، همزیستی مسالمت آمیز و... مربوط به بعد از جنگ جهانی دوم و شکل گیری علم کلام جدید است.


مختاری بیان کرد: امروز در دانشگاه های ما دپارتمان های فلسفه و کلام نیز همین مباحث کلام جدید را که بیشتر در ترجمه متون غربی رایج است، استفاده می کنند درحالی که باید دید متناسب با نیاز جامعه چه رشته هایی باید تاسیس شود و متاسفانه این خلاء در حوزه های علمیه هم وجود دارد که مطالعات، اغلب متناسب با واقعیت های عینی جامعه نیست و گاهی اوقات دچار یک سردرگمی است.
در بحث علوم انسانی اسلامی نیازمند اقدامات نظام مند، هدفمند و چشمگیر هستیم.

 

 

کد خبر 746891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha