به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، «اسحاق جهانگیری» در نشست شورای اداری استان هرمزگان با بیان اینکه افتخارم این است که جهانگیری کوهشاهی هستم، به تشریح ظرفیت های هرمزگان پرداخت و عنوان کرد: هرمزگان از ظرفیت بسیار بالایی برای فعالیت در بخش های مختلف کشاورزی، صنایع، گردشگری و اقتصاد دریامحور برخوردار است.
وی با بیان اینکه هرمزگان قطب توسعه کشور است، افزود: بزرگترین بنادر کشور، صنایع نفت و گاز، آلومینیوم و فولاد و مناطق آزاد که قطب هایی برای توسعه هستند و مرکز ثقل آن در هرمزگان است و همچنین طرح توسعه سواحل مکران که در آینده به یکی از کانون های اصلی توسعه کشور تبدیل خواهد شد بخشی از این ظرفیت است.
جهانگیری، از هرمزگان به عنوان یکی از مهمترین استان هایی یاد کرد که محور توسعه آن دریامحور است، اظهار کرد: سازه های دریایی، کشتی سازی، گردشگری دریایی، صیادی و آبزیان ازجمله ظرفیت های حوزه دریا در استان هرمزگان است.
وی با اذعان به اینکه هرمزگان که اقتصادی به این بزرگی و ظرفیت های فراوان دارد نباید محروم ترین روستاها را داشته باشد، گفت: ما پس از قلعه گنج در جنوب کرمان به دنبال دومین منطقه در جای دیگری بودیم که براساس گزارش ها اعلام شد که منطقه کوهشاه احمدی محروم ترین نقطه است؛ بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب چنین وضعیتی زیبنده نیست.
معاون اول رئیس جمهور رسیدگی به مناطق محروم را از اولویت های نظام، رهبری و دولت دانست و تاکید کرد: همه باید همت کنیم تا غبار محرومیت از روستاهای محروم برداشته شود؛ در شان هرمزگان نیست که با این همه ظرفیت روستاهای آن در محرومیت بسر ببرند.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز در شرایط خاصی قرار داریم، خاطرنشان کرد: در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب هستیم و باید جشن پیروزی انقلاب را خوب برگزار کنیم و نشان دهیم که نظام سرزنده و کشور قدرتمند است و می تواند مشکلات خود را حل کند.
جهانگیری ادامه داد: طیفی که امروز در آمریکا بر سرکار هستند با پررویی اعلام می کردند که کاری می کنند که ایرانی ها نتوانند چهلمین سالگرد انقلاب خود را جشن بگیرند و قبل از چهلمین سال پرونده انقلاب جمع می شود.
وی با اشاره به همراهی برخی از کشورهای منطقه با سیاست های آمریکا، یادآور شد: ایران کشوری است که همواره سنگر ثبات منطقه بوده و حتی با کشورهایی که گاه با ما بدی کرده اند(تحریک و پشتیبانی از صدام)، به محض حمله صدام به کویت، تنها کشوری بود که از کویت حمایت کرد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه داعش را برای به هم ریختن منطقه بوجود آوردند که ایران این اجازه را به آنها نداد، تصریح کرد: ایران قدرتمند و بزرگ منطقه است و این را سابقه تاریخی و تمدنی آن می گوید.
وی افزود: مصلحت منطقه در این است که با کشوری که همواره حامیشان است دست دوستی داراز کنند.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و گفت: آمریکایی ها ناباورانه از برجام خارج شدند.
وی با بیان اینکه ما به دنبال تعامل با دنیا و حاکم شدن آرامش بر کشور و تصاحب بازارهای دنیا و اشتغال جوانان در کشور بودیم، افزود: آمریکایی ها برخلاف همه عرف های بین المللی از تفاهم نامه بین المللی خارج شدند.
جهانگیری به تشریح درس های جهانی و داخلی برجام و خروج آمریکا از آن پرداخت و عنوان کرد: یکی از مهمترین درس ها این بود که معلوم شد آمریکایی ها به دنبال حقوق شهروندی نیستند و اعتراف آنها در جریان کشته شدن روزنامه نگاری که به دست کشوری که از آن به گاو شیرده یاد می کنند موجب رسوایی بیشتر آنها شد.
وی تصریح کرد: امروز همه دنیا از کانادا گرفته تا کشورهای اروپایی و آسیایی به جز اسرائیل و یکی دو کشور منطقه در موضوع برجام و تحریم ها حق را به ایران می دهند اما آمریکا سعی دارد با قلدری تحریم علیه ایران را به همه دنیا تحمیل کند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به درسی که از برجام در مسایل داخلی می توان گرفت، افزود: درس داخلی این است که بیماری مزمنی که در مسایل اقتصادی ما وجود دارد یک جایی سرباز می کند و از این رو باید ظرفیت های مختلف را احیا و خوب استفاده و این بیماری را با جراحی اقتصادی رفع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما باید اقتصاد ایران را خوب اداره کنیم، اذعان کرد: ایران ظرفیت و توان فراوانی دارد و ما می توانیم.
جهانگیری با بیان اینکه دولت در مقطع کنونی سه اولویت اصلی دارد، اضافه کرد: یکی از اولویت های اصلی دولت برگشت ثبات به اقتصادی کشور است.
وی ادامه داد: آمریکایی ها با بهره گیری از رسانه ها جنگ روانی را به راه انداختند تا ثبات اقتصادی کشور ما را برهم بزنند، شاید این جنگ مقداری ما را غافلگیر کرد اما ما می توانیم این شوک را بر طرف کنیم و ثبات را مجددا به اقتصاد کشور برگردانیم و کاری کنیم قیمت ارز قابل پیش بینی باشد و وضعیت بانک ها، نرخ ارز و تورم ثبات داشته باشد.
جهانگیری با اشاره به اینکه پیش بینی دارم که اقتصاد کشور ثابت برخوردار خواهد شد، گفت: آمریکایی ها می خواستند جلو صادرات نفت ما را بگیرند که سعی آنها با شکست روبرو شد.
وی همچنین بر توسعه صادرات غیرنفتی تاکید کرد و افزود: صادرات به معنای این است که سرمایه ای از کشور خارج می شود و به ازای آن ارز و یا کالا وارد کشور شود و صادرات و واردات خود را در چرخه اقتصاد کشور نشان دهد.
جهانگیری از معیشت مردم به عنوان دومین اولویت دولت برشمرد و اظهار کرد: حاصل گفتگوهای دولت و بخش خصوصی باید این باشد که هم چرخه اقتصاد کشور بپرخد و در عین حال زندگی مردم نیز دچار بحران نشود.
وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال نیز در مقطع کنونی از امور اولویت دار برای دولت است، افزود: یک انباشت بیکاری از قبل وجود دارد و یک سری بیکار نیز هرساله اضافه می شود و وظیفه دولت فراهم نمودن زمینه برای ایجاد سرمایه گذاری های جدید است.
معاون اول رئیس جمهور، حفاظت از شغل های موجود را وظیفه اصلی دولت دانست و عنوان کرد: ما به عنوان به دولت نسبت به مسائل و مشکلات هیچ بنگاهی بی تفاوت نیستیم اما نمی توانیم بنگاهها را مدیریت کنیم.
وی افزود: در هر استان کمیته های رفع موانع تولید برای حل مشکل بنگاههای اقتصادی ایجاد شده است و شخصا مصوبات و خروجی این کمیته ها را در استانها بررسی می کنم.
نظر شما