به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حبیبالله حسام در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: شرکت خدمات حمایتی یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی است و ۹۶ درصد کودهای یارانهای را در استان گلستان تولید میکند.
معاون شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی گلستان تصریح کرد: ۱۶ درصد دیگر تولیدات کودهای یارانهای که شامل کودِ اوره است توسط اتحادیه تعاون روستایی تولید میشود.
وی ادامه داد: در مبدأ و مقصد ما کودهای تولیدشده را نمونهبردار میکنیم تا حتی در مسیر نیز تصرفی به کودهای تولیدشده نشود و از تکتک محمولهها نمونه برادری و آنالیز داریم.
حسام بابیان اینکه کودهای وکالتی که از دفتر مرکزی نیز تولید میشود مجموعه شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی نظارت دارد، افزود: بخشی از کودهای که در بازار است نمیتوان اعتماد کرد.
وی افزود: کارخانه بوجاری بذر که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در اختیار دارد در خاورمیانه نمونه است و در آسیا نیز نمونه آن کم است و بذرهایی با این دستگاه با خلوص بالایی استحصال میشوند.
معاون شرکت خدمات حمایتی بخش کشاورزی گلستان با بیان اینکه بذر خریداری پس از فراوری حدود ۳۰ درصد ضایعات دارد، افزود: این پتانسیل در شرکت وجود دارد که از ۱۷شرکت تولید بذر در استان حمایت کند تا بتوانند با استفاده از این دستگاه بذرهای مناسبی به کشاورزان تحویل دهند.
حسام یادآور شد: در استان گلستان ۷۰ هزار تن بذر گندم نیاز داریم و این در حالی است که تنها ۴۵ هزار تن آن را بوجاری میکنیم و مابقی بذری که کشاورزان استفاده میکنند خودمصرفی است.
وی تأکید کرد: در مورد تأمین کود در استان از برنامه خیلی عقب نیستیم و کودهای ما خارجی و بخشی داخلی است و بهمن و اسفند اعتصاب درزمینهٔ تولید کود وجود داشت و این اعتصابات قطع نشد و در تیرماه قیمت کود را بدون مجوز تولیدکنندگان بالا برند و در حسابرسی نیز با مشکل روبهرو شدیم.
نظر شما