به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه صورتک و آثار حجم قبایل ساحل عاج با عنوان «کووت دیووار» با حضور چهره های فرهنگی و هنری و انجام مراسم آیینی کشور ساحل عاج شامگاه جمعه ۱۶ آذر در گالری کاما افتتاح شد.
کشور ساحل عاج با ۶۰ قبیله، آمیزهای از فرهنگهای مختلف است. هر قوم، توانسته ارزشهایش را براساس فرهنگ مشخصی بنا کند؛ فرهنگی مادی و معنوی که شامل صورتکها، باورها، معماری، نقاشی، مجسمهسازی، حرکات موزون، موسیقی، هنر آشپزی و زبان است. در یک کلام هر قوم به لطف فرهنگ خاص خود، هویتی مشخص دارد. این فرهنگ، ریشه در «آیینگرایی سنتی» دارد و با احترام به روح «اجداد» و مراسم آیینی «تشرف» مشخص میشود. این باورها، همراه با حرکات موزون، موسیقی، هنر آشپزی و پوشش خاص، رفتارهای اجتماعی ویژهای را به وجود میآورند. براساس باور مردم آفریقا، جهان به عنوان "نبردی همیشگی میان خیر و شر" تعریف میشود؛ زندگی، همان خیر و انحطاط و مرگ همان شر است. در چنین شرایطی، مرزی بین مقدس و نامقدس وجود ندارد و تمامی اتفاقات زندگی از جمله تولد، بلوغ، ازدواج، کهنسالی و مرگ با معنویت گره خوردهاند.
در نمایشگاه «کووت دیووار» که به هنر قبیله ای و قوم نگاری آفریقا اختصاص دارد و به همت بخش فرهنگی سفارت جمهوری ساحل عاج در ایران و گالری کاما در تهران برپا شده است 50 اثر صورتک و مجسمه از قبایل مختلف ساحل عاج به نمایش در آمد.
در مراسم افتتاحیه این رویداد تاموکولو واتارا؛ کاردار سفارت جمهوری ساحل عاج در ایران و هنرمندانی چون حسام الدین سراج، هادی منتظری، مجید برزگر،مجید ملانوروزی، بیتا وکیلی، فاطمه دیواندری، شقایق فراهانی و.... حضور داشتند .
نمایشگاه «کووت دیووار» به کوشش محمد حمزه ای از 16 تا 26 آذرماه در گالری کاما برپاست.
نظر شما