مدل بومی نیازسنجی پژوهش های حوزه های علمیه منتشر می شود

مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، گفت: مدل بومی نیازسنجی پژوهشی حوزه های علمیه تا سال آینده به عنوان سند منتشر می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد ساجدی، مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، امروز(5دی) در جمع خبرنگاران که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، با اشاره به اینکه سازمان مدیریت حوزه های علمیه با وجود این که این نهاد علمی سابقه هزارساله دارد اما تشکیلات مدیریتی آن نوپاست، گفت: حوزه علمیه قم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت پژوهشی خود را آغاز کرد و بخش معاونت پژوهش حوزه جزو مدیریت های نوپای حوزه علمیه است.

 

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در معاونت پژوهش حوزه علمیه خاطرنشان کرد: برخلاف موسسات پژوهشی، معاونت پژوهش حوزه دارای تشکیلات صرفا پژوهشی نیست بلکه این معاونت یک تشکیلات ستادی است که ماموریت آن مدیریت کلان پژوهشی درسطح کشور است.

 

مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، ادامه داد: معاونت های پژوهشی حوزه به صورت خودکفا طرح های خود را اجرا می کنند و هماهنگی های لازم بر عهده معاونت پژوهشی است.

 

وی با تاکید بر وظایف معاونت پژوهش حوزه علمیه تصریح کرد: این وظایف شامل 30 بند است که طراحی و استقرار و بهسازی نظام جامعه پژوهش، نیازسنجی اولویت های پژوهشی، تعیین شاخص ها و استانداردهای نظام پژوهش حوزه های علمیه، پیشنهاد سیاست های کلان و برنامه های بلندمدت و میان مدت به مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه از جمله این وظایف است.
حجت الاسلام ساجدی، نیازسنجی پژوهشی، استانداردسازی، توسعه علوم، ارزیابی پژوهش و سیاست گذاری را از حوزه های مطالعاتی پژوهش دانست و ابراز داشت: نرم افزارهای مورد نیاز معاونت را که شامل استانداردها و ضوابط است، تولید کرده و بخشی از آن را در اختیار سایر بخش ها قرار می دهیم و بخشی نیز به صورت عمومی به عنوان راهنمایی برای پژوهشگران منتشر می کنیم.

 

مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه، با بیان اینکه معاونت پژوهش در دوره جاری دارای برنامه میان مدت است، اظهار داشت: سندی تحت عنوان اولویت برنامه های میان مدت مطالعات پژوهشی تدوین شده که در راس آن ترسیم نقشه تولید علوم دینی است که تحقق کلان نظام پژوهشی از طریق فرهنگ سازی و تعاملات علمی از دیگر اولویت های این میان برنامه است.

 

حجت الاسلام ساجدی، در ادامه ارتباط و تعامل سازمانی حوزه علمیه در سطح کلان و ملی را در حد نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: یکی از علل آن این است که در پایتخت قرار نداریم در حالی بسیاری از دستگاه های مطالعاتی و پژوهشی در پایتخت مستقر هستند.

 

وی ادامه داد: یکی از شاخص های کم توجهی به پژوهش حوزه علمیه این است که حوزه های علمیه در شورای عالی تحقیقات و فناوری کشور، نماینده ای ندارد.

 

مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته در طول سه سال گذشته گفت: در حوزه نیازسنجی برای اولین بار در سطح ملی کارگاه نیازسنجی پژوهشی در قم برگزار شد به طوری که در سطح کشور تنها یک کتاب در این باره منتشر شده بود و این نشان دهنده نوپا بودن این حوزه است.

 

حجت الاسلام ساجدی، با اشاره به اینکه مدیران و کارشناسان و نمایندگان موسسات پژوهشی حوزه علمیه در این کارگاه حضور داشتند، عنوان کرد: هدف این بود تا در این حوزه فرهنگ سازی، توجه صاحب نظران حوزه را به اهمیت موضوع نیازسنجی جلب کنیم.

 

وی تدوین اولویت های پژوهشی دستگاه های علمی و اجرایی کشور در حوزه دین را از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال 86 دانست و افزود: این سند از طریق ارتباط با 60 وزارتخانه و برخی دانشگاه های کشور صورت گرفت و مجموع اولویت های مرتبط با حوزه دین در 14 گروه تخصصی طبقه بندی و در قالب کتابی منتشر شد.

 

مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه، با تاکید بر این که به یک مدل بومی از نیازسنجی پژوهشی برای حوزه علمیه دست پیدا کردیم، ابراز داشت: مهم ترین موسسات پژوهشی حوزه را مورد مطالعه قرار دادیم تاببینیم دارای معیارهای مدون پژوهشی هستند یا خیر و این امر به عنوان مطالعه میدانی به دست ما رسید.

 

حجت الاسلام ساجدی، ابراز امیدواری کرد: مدل بومی نیازسنجی پژوهشی حوزه های علمیه تا سال آینده به عنوان سند منتشر می شود.

 

وی همچنین از تشکیل شورای استانداردسازی پژوهش در حوزه علمیه خبر داد و گفت: جهت رفع چندگانگی موجود در نظرات کمیته ها و جمع بندی نهایی، شورای استانداردسازی پژوهش شکل گرفت.

 

مدیر کل مطالعات پژوهشی معاونت پژوهشی حوزه علمیه تاکید کرد: این شورا متشکل از نمایندگان کمیته های چهارگانه شامل اساتید روش تحقیق، پژوهشگران برتر حوزوی، نویسندگان روش تحقیق و کمیته مسئولان مراکز پژوهش حوزه، معاون پژوهش، مدیر مطالعات پژوهشی و مدیر امور پژوهشی، مسئول اداره استانداردسازی و مجری پروژه استانداردسازی پژوهش است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 7460

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha