«تامو کولو واتارا » در پاسخ به این سئوال که «آیا تعاملات هنری می تواند بر مناسبات فرهنگی دو کشور ایران و ساحل عاج اثر گذار باشد»؟ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: شما نباید فکر کنید که تحریم ها مانع شناخته شدن ایران است؛ ایران به خاطر هنری که دارد در تمام دنیا شناخته شده است، من زمانی که به مدرسه می رفتم از هنر ایران در شهر اصفهان شنیده بودم و وقتی به ایران آمدم رفتم و از نزدیک شهر اصفهان را دیدم و تمام آنچه درباره هنر اصفهان و هنر ایرانی شنیده بودم دیدم واقعیت اش گسترده تر از آن است که درباره اش می شنویم ؛ درست است که وقتی صحبت از روابط دو کشور می شود مناسبات اقتصادی و بازرگانی مد نظر است اما روابط فرهنگی ملت ها را به هم نزدیک می کند ؛ من خوشحالم که توانستم از طریق سفارت کشورم فرهنگ کشور خودم را به ایران بشناسم و از این راه با ایران نزدیک تر شوم ؛ امیدوارم برگزاری این نمایشگاه های هنری گسترده تر شود.
«کاردار سفارت جمهوری ساحل عاج در ایران» در پاسخ به این سئوال که «آیا شما اعتقاد دارید که هنر سنتی آفریقا بر هنر مدرن دنیا تاثیر گذار بوده و مبنای الهام بسیاری از هنرمندان نقاش دنیا بوده است»؟ گفت: اینکه هنر مدرن بخواهد از هنرهای سنتی آفریقا ایده بگیرد خیلی خوب است؛ خیلی ها هستند که از این هنر مجسمه سازی و نقاب های آفریقایی دارند ایده می گیرند و نقاشی می کنند ولی هیچ وقت کپی آنچه اصل هست را نشان نمی دهد کما اینکه در کشورهای اروپایی موزه های وجود دارد چه در آلمان و فرانسه و حتی نیویورک موزه هایی که فقط به هنر آفریقا اختصاص دارند ، یعنی آنچه را هنر مدرن خواسته انجام دهد نتوانسته است آن مفهوم هنر آفریقایی را به مخاطب برساند، یک تابلو نقاشی اگر از روی تابلوی نقاشی هم کشیده شود نمی تواند مانند آن اصلی باشد.
«تامو کولو واتارا» در پاسخ به این سئوال که «آیا شباهتی بین هنر سنتی ایران و آفریقا وجود دارد»؟ گفت: تفاوتی که بین هنر سنتی ایران و آفریقا می توانم اشاره کنم این است که ایران از قدیم توانمندی های داشته است که می توانسته از آنها در زمینه هنری استفاده کند این توانمندی ها را می توان در نقاشی، فرش و یا نقاشی روی دیوار دید؛ ولی آفریقا این امکانات زیاد را نداشته است و آنچه می بینید به عنوان هنر را با دست با کمترین امکانات ساخته است و این ارزش کار زیادی از نظر هنری دارد ولی ابزار و امکاناتی که ایران داشته است یک تفاوتی بین این دو می گذارد.
وی تصریح کرد: هنر آفریقایی ارزش مادی زیادی دارد به طوری که 4 هزار اثر هنری ساحل عاج در زمانی که مستعمره بوده در موزه ای در پاریس جمع آوری و نگهداری می شود؛ ما چون مستعمره بودیم نمی توانستیم این آثار را داشته باشیم، وزیر فرهنگ و هنر ما در پی آن است که این آثار را به کشور برگرداند این آثار از ارزش مادی زیادی برخوردارند.
نظر شما