خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل، داخل اتاق های سیاه در بسته در مقر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ، لابی های آمریکایی و اسرائیلی به طور مخفی فعالیت کردند و مذاکرات را تا لحظه آخر با کشورهای عضو مجمع برای وسوسه آنها یا قانع کردنشان و یا تهدید آنها به منظور رای دادن به نفع پروژه محکومیت جنبش مقاومت اسلامی (حماس) انجام دادند.
برهمین اساس، کشورهایی براین مسئله گردن نهادند و کشورهایی نیز با آن مخالفت کردند و کشورهایی دیگر خواهان مشورت بیشتر شدند؛ اما آنچه در صفحه نمایش بزرگ معلق در وسط مقر مجمع عمومی نشان داده شد، این بود که رنگ قرمز دربرابر اسامی کشورهای عضو، شروع به تغییر رنگ کرد و به رنگ سبز و زرد تبدیل شد و این تصمیم نهایی و قاطع جامعه بین الملل بود.
«حماس تروریسم نیست»، این محصول رای کشورهای عضو مجمع عمومی درباره پیش نویس قعطنامه آمریکایی بود که برای محکومیت حماس ارایه کردند. این پیش نویس نتوانست تا موافقت دو سوم اعضا را بگیرد و سیلی محکم و دردناک جامعه بین الملل به «اسرائیل» و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بود که دوباره از فلسطین و مقاومت حمایت کردند.
این پیش نویس قطعنامه آمریکا با رای موافق 87 کشور و مخالف 57 کشور و رای ممتنع 33 کشور دیگر به در بسته خورد تا حماس پیروز میدان توطئه آمریکایی – صهیونیستی باشد.
سیلی محکم
حماس از نخستین واکنش خود به مسئله، شکست این طرح آمریکا را سیلی به کاخ سفید و ترامپ دانست.
«سامی ابوزهری» یکی از رهبران جنبش حماس در صفحه توئیتر خود نوشته است: این شکست تاییدی بر مشروعیت مقاومت و بیانگر حمایت سیاسی گسترده از ملت و مسئله فلسطین است.
همچنین جنبش حماس در بیانیه ای اعلام کرده است: شکست کاخ سفید در تصویب این قطعنامه به عنوان یک پیروزی بزرگ برای ملت فلسطین، کشورهای عربی و اسلامی، آزادیخواهان جهان و دوستداران ملت فلسطین و شکست سیاست هژمونی و استبدادگرانه آمریکا و شکست سیاست های کاخ سفید در منطقه است.
در همین حال، «محمود العالول» معاون رئیس جنبش «فتح» در این باره گفته است: شکست پیش نویس قطعنامه آمریکا پیروزی بزرگ فلسطین و تاکیدی بر تناقض جهان با اشغالگران و متحدانش است و ما در یک صف در نبرد بقا و پایداری می ایستیم تا همه آرمان ها و آرزوهای ملتمان تحقق یابد.
از سویی دیگر، «ثابت العمور» اندیشمند و تحلیلگر سیاسی فلسطینی به «خلیج انلاین» تاکید کرده است که قطعنامه سازمان ملل به طور رسمی به سیاست انحصارگرایانه آمریکایی – اسرائیلی در هدایت تحرکات جامعه بین الملل در مسایل حساس منطقه و در راس آن مسئله فلسطین پایان داده است.
العمور گفته است که سازمان ملل با این رای گیری به طور صریح با باج خواهی و تهدید آمریکایی که از سالهای طولانی اعمال می کند، مخالفت کرد و نوعی بیداری و آگاهی جامعه بین المللی به شمار می آید که از مهمترین قطعنامه اش که مقاومت در برابر اشغالگر مشروع می داند، حمایت کرد.
به گفته العمور، جامعه بین الملل، تسلیم آمریکا و رژیم صهیونیستی و باج خواهی آنها نشد و این تصمیم عادلانه نشان می دهد که اراده قوی توانست واشنگتن و تل آویو را به چالش بکشاند و این موضع «شجاعانه» به منزله «اعلام قدرت و اقرار به حق مقاومت فلسطین دربرابر اشغالگران» است.
وی ادامه می دهد که رای سازمان ملل به منزله سیلی سیاسی محکمی به صورت رژیم صهیونیستی است، این سیلی پس از ضربه نظامی محکمی است که مقاومت فلسطین در هفته های اخیر در نوار غزه بر صورت این رژیم فرود آورد و این تصمیم پیروزی برای فلسطین و ارتقای قدرت و اراده مقاومت است.
تغییر گزینه های واشنگتن
«حسام شاکر» تحلیلگر امور اروپایی و بین المللی معتقد است که آنچه رخ داد باعث می شود که همه گزینه های سیاسی واشنگتن در منطقه به ویژه در پرونده فلسطین با آن بازی می کند، تغییر یابد.
شاکر به خلیج انلاین گفته است که کشورهای عضو به طور آشکار با تهدیدها و باج خواهی های لابی های آمریکایی و اسرائیلی مخالفت کردند و این مسئله بزرگ در صفحه نمایش بزرگ سازمان ملل نشان داده شد و به مانند صاعقه ای بر واشنگتن و تل آویو فرود آمد.
وی تاکید کرده است که رای جامعه بین الملل، پیروزی واقعی برای فلسطین و حمایت از مقاومت و اعلام صریح برای مقابله با هرگونه پیش نویس قطعنامه ضد مسئله فلسطین در آینده است.
این تحلیلگر سیاسی عنوان کرده است که کاخ سفید هرگز با این مسئله متوقف نمی شود و گام های تهدید آمیزی ضد کشورهای که با این پیش نویس مخالفت کردند، برمی دارد.
این پیش نویس، دام آمریکا
باوجود اینکه سخن از پیروزی بزرگ مقاومت در سازمان ملل است، اما «محمد مصلح» مختصص در امور اسرائیلی هشدار داد که احتمال دارد که این برنامه آمریکا، دامی باشد تا تعدادی از کشورهای عربی به نفع رژیم صهیونیستی در آن بیفتند.
مصلح گفته است که آمریکا می دانست که این پیش نویس شکست خواهد خورد، اما بر ارایه آن اصرار داشته است، اینچنین از کشورهای اروپایی حامی فلسطین و مقاومت پرده برداشت تا روابط با آنها را بازنگری کند.
این تحلیلگر سیاسی به خلیج انلاین گفته است که کشورهای عربی چه کسانی هستند که کاخ سفید برآنها برای موافقت با تصمیم محکومیت حماس فشار می آورد و آیا در تاثیر گذاری موفق بوده است و آیا این برنامه مقیاسی برای موفقیت دیپلماتیک نتانیاهو با کشورهای آفریقایی است؟
وی تاکید کرده است که اسرار زیادی وجود دارد که داخل اتاق در بسته بین کاخ سفید و کشورهای عربی، غربی و آفریقایی رخ داده است و جزئیات این اسرار «نگران کننده» است و به تدریج فاش خواهد شد.
پیروزی دیگر
از سویی دیگر، مجمع عمومی سازمان ملل، با اکثریت آرا به پیش نویس قطعنامه نماینده ایرلند در سازمان ملل که خواستار برپایی صلح دایم و کامل و عادلانه در خاورمیانه شد، رای داد و این رای گیری دومین سیلی به کاخ سفید بود.
این پیش نویس قطعنامه ایرلندی با رای قاطع 156 کشور و مخالف 6 کشور و ممتنع 12 کشور تصویب شد.
این قطعنامه بر پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی از جمله قدس شرقی که از سال 1967 آغاز شد، و حمایت از قانون سازمان ملل مبنی بر تشکیل دو دولت فلسطینی و رژیم صهیونیستی و به رسمیت شناختن مرزهای قبل از 1967 میلادی تاکید دارد.
نظر شما