ادامه طرح های اشتغالزایی دولت در سال ۹۸/ پرداخت تسهیلات ۲۰ هزارمیلیارد تومانی

طبق سند پشتیبان برنامه ششم توسعه، دولت اشتغالزایی برای سالانه ۹۵۶ هزار نفر را پیش‌بینی و هدف‌گذاری کرده است و برای اینکار تسهیلات ۲۰ هزارمیلیارد تومانی تخصیص داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در سال 96 با برنامه ریزی هایی که انجام شد، پی ریزی برای ایجاد اشتغال در سال 97 صورت گرفت. با ابلاغ برنامه اشتغال فراگیر در سال 96 یک اجماع در سراسر کشور بین دستگاه ها برای ایجاد اشتغال به وجود آمد. در حال حاضر اکثر استان ها درگیر ایجاد اشتغال در بخش های مختلف هستند.

 

اجرای طرح اشتغال فراگیر در قالب سه محور برنامه اشتغال فراگیر یعنی اشتغال حمایتی ( تامین مالی خرد، مشاغل خانگی و اشتغال نهادهای حمایتی) مداخلات سیاسی ( ساماندهی اعزام نیروی کار، مهارت آموزی، مشوق های بیمه کارفرمایی، کارورزی با احتساب 70 درصد جذب)، اشتغال رسته های کسب و کار در حوزه اجرای طرح‌های کارورزی ویژه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی ، مشوق‌های کارفرمایی و یارانه دستمزد ، توسعه استارت آپ‌ها، مشاغل خرد، مشاغل اقشار تحت حمایت نهادهای حمایتی  و کارانه اشتغال جوانان (کاج) از جمله برنامه های مهم در ایجاد اشتغال در سال 97 است.

 

طبق تبصره 18 برنامه بودجه سال97 دولت موظف است حدود 3هزار میلیارد تومان منابع عمومی را به منابع اشتغال اختصاص دهد. در کنار این موضوع قرار است 12هزار میلیارد تومان از طریق تملک دارایی به بحث اشتغال تعلق گیرد که مجموع منابع عمومی که دولت قصد دارد به بحث اشتغال تخصیص دهد حدود 15هزار میلیارد تومان است.

 

قرار است از صندوق توسعه ملی علاوه بر 1.5 میلیارد دلار تسهیلات برای اشتغال روستایی حدود 15هزار میلیارد تومان به بحث اشتغال (روستایی و شهری) اختصاص می یابد که با منابع بانکی تلفیق می شود. مجموع این طرح ها سه محور اصلی در اشتغال فراگیر است.

 

 

همچنین معادل ریالی 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال مناطق روستایی، عشایر و شهرهای زیر 10 هزار نفر اختصاص پیدا کرده است که بخشی از آن از سوی سازمان برنامه و بودجه به موسسات و بانک‌های عامل تخصیص یافت. در همین زمینه پس از ابلاغ دستورالعمل اشتغال روستایی از طرف وزیر کار به استانداران سراسر کشور، دستگاه‌های بخشی موظف شدند طی 2 هفته پس از ابلاغ این دستورالعمل، منطبق با فعالیت‌های اقتصادی اولویت‌دار در برنامه اشتغال فراگیر نسبت به تهیه برنامه اجرایی در کارگروه ملی راهبری توسعه اشتغال پایداراقدام و پس از تصویب در این کارگروه به واحدهای استانی تابعه برای اجرای ابلاغ کنند.

 

همچنین با توجه به تأکیدات رئیس جمهوری اشتغال زایی از طریق نوسازی بافت های فرسوده شهری و حمل و نقل نیز در دستورکار قرار گرفته است. در حوزه اجرای طرح‌های کارورزی ویژه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی ، مشوق‌های کارفرمایی و یارانه دستمزد سیاست‌های وزارت کار مشخص شده است؛ همچنین توسعه استارت آپ‌ها، مشاغل خرد، مشاغل اقشار تحت حمایت نهادهای حمایتی به عنوان برنامه‌های اشتغالزایی مد نظر است.

 

با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار است بخشی از اشتغال کشور با نوسازی بافت‌های ناکارآمد شهری و توسعه حمل و نقل عمومی ایجاد شود. ایجاد یک میلیون و 33 هزار فرصت شغلی در بودجه سال آینده که مقطعی از یک سال برنامه ششم توسعه است، در نظر گرفته شده است و در این راستا 12 برنامه اجرایی پیش بینی شده که حداقل سرمایه گذاری برای آن حدود 73 هزار و 400 میلیارد تومان است.

 

حالا در راستای برنامه های اشتغالزایی دولت، وزیر صنعت، معدن و تجارت از تصویب پرداخت 20 هزارمیلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی در دولت خبر داده و گفته است: «تا آخر سال جاری 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی از محل تبصره 18 بودجه در اختیار داریم و در سال 98 هم با موافقت رییس جمهوری عینا آمده است.»

 

 

«رضا رحمانی» در جریان سفردولت به استان سمنان با اشاره به نهایی شدن لایحه بودجه سال 98 در دولت افزود: «در سازمان مدیریت و برنامه ریزی بسته تولید و اشتغال را تدوین کردیم و در بودجه گنجاندیم و دولت نیز علیرغم تاکید بر صرفه جویی در هزینه های جاری بر بودجه تولید و اشتغال تاکید ویژه دارد و منابعی اختصاص داده است . الان نمی پذیرم که واحد فعالی سرمایه در گردش نداشته باشد و در این زمینه بانکها باید همکاری کنند و منابع باید در تولید سرمایه گذاری شود.»

 

یادآور می شود: طبق سند پشتیبان برنامه ششم توسعه، دولت اشتغالزایی برای سالانه ۹۵۶ هزار نفر را پیش‌بینی و هدف‌گذاری کرده است.

 

بررسی چشم‌انداز عرضه نیروی کار یا همان متقاضیان شغل حاکی از آن است که در ۵ سال آینده سالانه ۹۰۰ هزار نفر دانشجو از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند که از این تعداد ۶۵۰ هزار نفر متقاضی شغل هستند. همچنین این پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که طی ۵ سال آینده سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر غیر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به جمع متقاضیان شغل افزوده می شوند.

 

این آمار نشان می‌دهد حدود ۷۰ درصد متقاضیان جویای کار، از فارغ التحصیلان دانشگاهی و حدود ۳۰ درصد فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند بنابراین سهم فارغ التحصیلان دانشگاهی از تقاضای شغل ۲.۵ برابر سایر افراد است.

 

برای پاسخ به نیاز اشتغال جامعه با احتساب اینکه طی برنامه ششم توسعه (از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰) نرخ بیکاری فعلی ثابت بماند، در سال به اشتغالزایی برای ۷۵۰ هزار نفر نیاز است اما در صورتیکه دولت در نظر داشته باشد نرخ بیکاری را به ۷ درصد (هدف محقق نشده در برنامه پنجم توسعه) برساند، نیازمند ایجاد اشتغال برای ۹۵۰ هزار نفر در سال است.

 

از این رو دولت در برنامه ششم توسعه یک سیاست تشویقی برای کارفرمایان و کارآفرینانی که نسبت به جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی با حداقل مدرک کارشناسی اقدام کنند در نظر گرفته است. دولت در ماده ۲۱ لایحه برنامه ششم توسعه برای ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار جوان، پیشنهاد کرده «کارفرمایانی که نسبت به جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورزی اقدام کنند، از پرداخت سهم کارفرما و بیمه بیکاری برای مدت دو سال از تاریخ شروع به کار معاف خواهند شد.»/

 

 

 

کد خبر 745817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha