رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی با اعلام این مطلب به خبرنگار شبستان در تبریز گفت: قدمت خانه تاریخی شهید ابراهیم فاخر به دوره اوایل پهلوی اول می رسد و کاربری قبلی و فعلی خانه شهید فاخر مسکونی است.
تراب محمدی با اشاره به وجه تسمیه این اثر افزود: این بنا به نام مالک آن یعنی فاخر معروف بوده و بنا به درخواست خانواده، این اثر با نام برادر شهید یعنی آقای ابراهیم فاخر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: ویژگی های خاص معماری دوران پهلوی از جمله آجرکاری در نما، شومینه گچ بری شده و دارای آیینه کاری در اطراف آن و گچ بری های رنگی در نمای داخلی از جمله ویژگی های این خانه به شمار می رود.
محمدی اظهار کرد: سازه وزنی با پوشش سقف تخت اجرا شده توسط تیر چوبی در دو طبقه همکف و اول، در و پنجره های چوبی و پوشش گنبدی سقف زیرزمین توسط طاق گهواره ای از دیگر مشخصات خانه شهید فاخر است.
وی خاطرنشان کرد: تقسیم بندی بعضی از فضاها بوسیله تیغه های الحاقی، عدم تعادل فضایی در اثر دخل و تصرفات و آسیب های انسانی و اجرای اندود سیمان در نمای خارجی از جمله دخل و تصرفات انجام شده مشهود در اثر است.
محمدی یادآور شد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامی، هر کس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزئینات اماکن فرهنگی ، تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم می شود.
پایان پیام/
نظر شما