به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام «ستار علیزاده» امروز (چهارشنبه، ۱۴ آذر) در نشست هماندیشی با مدیران مسئول خبرگزاریها و مطبوعات با بیان اینکه وقف دارای نگاه نخبهگری در حوزه فکری است گفت: واقفان مصداق بارز نخبگان هستند که دردهای جامعه را دیده و درصدد رفع آن بر میآیند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با تاکید بر اینکه باید به چرخه نخبگان در حوزههای مختلف ورود کنیم افزود: ورود به این حوزه موجب بهرهگیری از ظرفیت و مشارکت نخبگان در وقوع وقفهای جدید بر اساس نیازهای روز جامعه میشود.
وی با بیان اینکه وقف ویژه سرمایهداران نیست و هر کس به اندازه وسع مالی خود میتواند ترویج دهنده این سنت حسنه باشد اظهار کرد: اوقاف به دنبال تصدیگری و تولیت موقوفات نیست بلکه به دنبال ترویج فرهنگ وقف است.
علیزاده با اشاره به تبلیغ فرهنگ وقف و اقبال عمومی به وقف طی دهه اخیر اظهار کرد: تا سال 90، فقط 184 وقف در گیلان وجود داشت اما از سال 90 تاکنون 210 وقف جدید در استان داشتیم.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون 35 وقف جدید به ارزش بیش از 21 میلیارد تومان و 60 هزار متر مربع مساحت به ثبت رسید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان بر تجلیل از واقفان استان و معرفی آنان به جامعه تاکید کرد و گفت: بزرگترین موقوفه در دهه اخیر در گیلان متلعق به بانو صغری المعی در لاهیجان است.
وی با اشاره به وقف مشارکتی اظهار داشت: اگر کسی توانایی وقف بهتنهایی را ندارد راهکاری تحت عنوان وقف مشارکتی از سازمان اوقاف طرح شده که نمونه این نوع وقف در لنگرود و تالش به ثبت رسیده است و به زودی وقف دیگری در لنگرود (نانوایی) به صورت مشارکتی به ثبت میرسد.
علیزاده خاطرنشان کرد: وقف مشارکتی جمعآوری سرمایههای خرد برای ثبت موقوفهای با تولیت یکی از اعضای این انجمن با نیتی که نیاز روز جامعه را پوشش دهد، است.
در ادامه این جلسه هر یک از اصحاب رسانه به بیان پیشنهادات خود جهت ترویج فرهنگ وقف در جامعه پرداختند.
نظر شما