ضرورت تدوین منشور کتابخوانی برای تمامی نهادهای فرهنگی اجتماعی

حجت الاسلام حقیقت خواستار معرفی کتاب های خوب از سوی روحانیون، ورزشکاران و هنرمندان شد و گفت: باید با بهره گیری از رسانه های جدید و کتاب های الکترونیک دسترسی مردم به کتاب را افزایش داد.

«حجت الاسلام حسین حقیقت» در پاسخ به این سئوال که چه اقداماتی باید برای تشویق مردم به  کتاب و افزایش آمار مطالعه در جامعه انجام داد، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه باید یک برنامه جامع و همیشگی وجود داشته باشد. یک برنامه ریزی پایه و بنیادی از خانواده ها گرفته تا مهدهای کودک و نهادها باید صورت گیرد. همچنین این برنامه ریزی بایدبه صورت کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفته شود.

 

رییس اداره آموزش تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه یادگیری امری فطری است، عنوان کرد: باید بستری خوبی فراهم کنیم تا آنچه به طور بالقوه در وجود  آدمی است به بالفعل تبدیل شود. برای اینکه  افراد به کتابخوانی ترغیب شوند باید یک برنامه ریزی خوب برای همه خانواده ها و نهادها صورت گیرد.خانواده ها باید با موضوع کتابخوانی درگیر شوند. خانواده ها نقش مهمی در این زمینه دارند چون بچه ها از پدر و مادر خود می آموزند. به عوان مثال برای اینکه افراد با آداب دینی آشنا شوند باید از بچگی آنها را با مسایل دینی پیوند داد. در روایات آمده است که در آموزش مسایل دینی به فرزندان ، والدین مسئول هستند.بنابراین کودکان و نوجوانان و آموزش آنها باید جدی گرفته شود.

 

بچه ها را به بهانه های مختلف با کتاب آشنا کنیم

وی تصریح کرد: در مناسبت های مختلف باید بچه ها را متوجه کتاب کرد. وقتی جشن تولد بچه می شود برای بچه کتاب بگیریم یا یکی از هدایای او را کتاب در نظر بگیریم. می توان برای بچه ها کتاب صوتی گرفت. باید شیوه های مختلفی را به طور ظریف و غیرمستقیم برای ترغیب بچه ها به کتاب و کتابخوانی آزمود.

 

 

حجت الاسلام حقیقت با اشاره به گرانی کتاب ، تصریح کرد: نمی شود کتاب را به بهانه قیمت بالای آن کنار گذاشت، چون اگر کتاب نخوانیم دچار ضرر و زیان می شویم. کتاب باعث افزایش آگاهی می شود و این افزایش آگاهی و دانایی پیشگیری کننده بسیاری از مسایل و معضلات اجتماعی است.

 

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر توجه به کتابخانه ها و افزایش تعداد آنها  با استفاده از رسانه های جدید و کتابهای الکترونیک باید دسترسی افراد جامعه را به کتاب افزایش داد. امروزه قصه خوانی از طریق تلفن که چند سالی است تبلیغ می شود، هزینه بسیار زیادی دارد و برای خانواده ها به صرفه نیست . کتابهای اکترونیک می توانند بدون هزینه گزاف امکان کتابخوانی افراد را فراهم کنند. این کتابها برای خانواده ها مقرون به صرفه است.

 

کتابخوانی به ارتفاع برجهای آلمان

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش موثر آموزش و پرورش در افزایش کتابخوانی در جامعه ، بیان کرد: مسابقات کتابخوانی باید به طور مستمر در مدارس برگزار شود . در مدارس آلمان یک مسابقه کتابخوانی بر اساس برج ها مرتفع شهرها برگزار می شود. در هر شهر بلندترین برج ملاک کتابخوانی مدارس آن شهر قرار می گیرد. به عنوان مثال اگر برجی در یک شهر 90 متر باشد، بچه های مدارس آن شهر باید به میزانی کتاب بخوانند که قطر کتابها به 90 متر برسد. بدین ترتیب تمام دانش آموزان مدارس در کل سال درگیر کتابخوانی هستند. جالب است که بدانیم مسجد امام علی(ع) در هامبورگ سومین برج مرتفع شناخته شده و بچه های مدارسی که قطر کتابهای مطالعه شده آنها اندازه ارتفاع مسجد امام علی(ع) بود به این مسجد رفتند و با آن آشنا شدند.

 

روحانیون ، هنرمندان و ورزشکاران کتاب خوب معرفی کنند

حجت الاسلام حقیقت نقش هنرمندان را در افزایش کتابخوانی در جامعه موثر دانست و افزود: هنرمندان و ورزشکاران محبوب و الگوی مردم هستند. اگر فردی به خصوص نوجوانان و جوانان متوجه شوند که ورزشکار و یا هنرپیشه محبوب آنها کتابخوان است به الگوپذیری از او به کتاب روی می آوردند.  اگر ورزشکاران و هنرمندان کتابهای خوبی را که مطالعه کردند ، معرفی کنند طرفداران آنها ناخودآگاه کنجکاو می شوند و به سمت کتاب و مطاله می روند.

 

رییس اداره آموزش تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبلیغات اسلامی  با بیان اینکه حمایت و تقدیر از نویسندگان کمرنگ شده است، عنوان کرد: مشوق های مختلف و فراوانی باید برای پشتیبانی از نویسندگان و ناشران وجود داشته باشد. فقط هم نباید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتنظار داشت باید تمامی نهادها در این زمینه مشارکت داشته باشند. اگر نهادی به سهم خود کاری در این راستا انجام دهد، آمار مطالعه و گرایش مردم به کتابخوانی افزایش می یابد.

 

ضرورت تدوین منشور کتابخوانی برای همه نهادها

این نویسنده و پژوهشگر  خاطر نشان کرد : هراز چند گاهی صدا و سیما برنامه هایی برای کتاب و کتابخوانی در نظر می گیرد اما اینها کافی نیست. برنامه ها باید تداوم داشته باشد و متنوع باشد. باید یک منشور نوشته شود و وظیفه همه سازمانها و نهادها ، هیت های مذهبی، مساجد مشخص شود تا در جامعه همه دستگاه ها در کنار کارهای خود درگیر مسال کتاب هم باشند. روحانیون و مساجد می توانند نقش بسزایی در فرهنگ کتابخوانی داشته باشند . روحانیون می توانند در ایام تبیغ مانند ماه های رمضان، محرم و صفر که به مناطق محروم اعزام می شوند ، تبلیغ کتاب های خوب را نیز در کنار کارهای مذهبی خود جای دهند. ائمه جماعات می توانند در مناسبت های مختلف به خصوص اعیاد مذهبی و سوگواری ها کتابهای خوب را به مردم معرفی کنند و حتی در مساجد مسابقات کتابخوانی برگزار کنند. اینگونه مردم ترغیب به کتاب و مطالعه می شوند.

 

 

کد خبر 745471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha