معرفی نامزدهای بخش رمان و داستان بلند یازدهمین جایزه جلال

نامزدهای بخش رمان و داستان بلند یازدهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد اعلام شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، هیئت داوران بخش «رمان و داستان بلند» یازدهمین دوره‌ جایزه‌ ادبی جلال آل‌احمد اسامی پنج نامزد راه‌یافته به مرحله نهایی این بخش را اعلام کردند.



به ترتیب الفبا:
«آلوت» به قلم «امیر خداوردی» از انتشارات نگاه

امیر خداوردی می‌گوید رمان «آلوت» را هم رمانی سیاسی، هم دینی و هم اجتماعی می‌داند؛ رمانی که او برای نوشتنش مجبور به حضور در جمع برخی گروه‌های تندروی سلفی نیز شده است.

 


«رهش» به قلم رضا امیرخانی از نشر افق

به‌گفته امیرخانی، شخصیت اصلی داستان خانم میانسالی است به‌نام لیا که خودش معمار است و همراه با همسرش که معمار است و در کار ساخت‌وساز و شهرداری است و فرزند بیمارشان که مشکل تنفسی دارد خانواده‌ای کوچک دارند. داستان حول محور این خانواده است و کشمکشی که لیا با همسرش پیرامون مسئله مدیریت شهری دارد و با ساخت‌وساز بی‌رویه و توسعه نامتوازن شهری به‌خاطر فرزندش و فرزندان نسل آینده مخالف است.

 


«سرزمین عجایب» به قلم «جعفر مدرس‌صادقی» از نشر مرکز

تعداد شخصیت هایی که در این کتاب حضور دارند زیاد است مدرس صادقی سعی کرده است که به زندگی هر یک از آنها سرک بکشد. با توجه به حجم کم رمان به همه ی آن ها به خوبی پرداخته نشده است و در مقایسه با حضور و نقش آن ها در زندگی شخصیت اصلی کمبود شخصیت پردازی به چشم می آید. برهه ی زمانی که به زندگی شخصیت پرداخته شده است بازه ی زمانی ای طولانی است. و در طول یکصد و پنجاه صفحه تنها مانند خاطرات و بیان حکایت داستان را روایت کرده است. و از این زاویه رمان تنها شرح حالی از زندگی یک زن است بی اینکه فرصت کند تا لایه های زیرین یک فرد را نشان دهد.

 


«کلاغ‌ها هم بستنی می‌خورند» به قلم یعسوب محسنی از انتشارات کتاب کوله‌پشتی

این کتاب در 192 صفحه قصه مردی را روایت می‌کند که از سال‌ها پیش دلباخته زنی به نام میناست. روایت رمان به صورت غیرخطی است و خواننده در آن به صورت موازی با زندگی، گذشته و فعالیت‌های سیاسی مینا قبل و بعد از انقلاب درگیر می‌شود. در خاطرات کودکی راوی یک قفس و پرنده‌ای به نام مینا نیز حضور دارد که همین تشابه اسمی با شخصیت زن رمان موجب خلق موقعیت‌های داستانی جالبی می‌شود. نویسنده در این کتاب سعی دارد وجهی از شخصیت و هویت زن رمانش را با این پرنده به خواننده‌اش بشناساند. از محسنی پیش از این رمان‌های «مربای انجیر»، «من آذر هستم»، و مجموعه داستان‌های «این یا آن» و «آتا و آنا» منتشر شده است.


 

 
«موعود» به قلم سیامک ایثاری از نشر چشمه

این کتاب اولین اثر چاپ‌شده از نویسنده خوزستانی‌ است. زمینه اصلی داستان این کتاب، ستایش مفهوم امید است و شخصیت‌هایی که برای این داستان طراحی شده اند، خواب‌آلود و در تاریکی به سمت روشنایی حرکت می‌کنند و کورمال کورمال در پی مسیر هستند.

 


این پنج اثر به داوری «محمد حنیف»، « احمد اکبرپور» و «محمدرضا شرفی خبوشان» به مرحله نهایی یازدهمین دوره‌ جایزه‌ ادبی جلال آل‌احمد راه پیدا کردند.


گفتنی است، پیش از این اسامی داوران و نامزدهای بخش نقد ادبی، مجموعه داستان کوتاه و مستندنگاری یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از سوی دبیرخانه این جایزه اعلام شده ‌است.


برگزیدگان نهایی در مراسم اختتامیه که شنبه ۱7 آذر، ساعت 18 در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود، معرفی خواهند شد.

 

کد خبر 745455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha