موسیقی ایران هویت دارد/ در همه جای جهان موسیقی ما را می شناسند

دبیر هنری پنجمین فستیوال آینه دار با بیان این که موسیقی ایرانی هویت دارد، گفت: در هر کجای جهان که موسیقی ایران را می شنوند می شناسند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه «پنجمین فستیوال موسیقی نواحی آیینه دار» شامگاه سه شنبه ۱۳ آذر  با حضور جمعی از علاقمندان به فرهنگ و هنر ایران در تالار وحدت برگزار شد.

 

در این مراسم «علی مغازه ای»  با مرور  چهار دوره  فستیوال موسیقی نواحی و آیینی ایران درباره پنجمین دوره  این رویداد هنری پژوهشی گفت: ما در ابتدای برگزاری فستیوال پنجم مروری به چهار دوره فستیوال آینه‌دار داشتیم زیرا فکر می‌کردیم ممکن بود تعدادی از علاقه‌مندان موفق به دیدن این برنامه نشده باشند. اما در دوره پنجم به دامنه‌های شمالی البرز رفتیم و از غرب البرز وارد تالش شدیم و پس از آن گیل قدیم و دیلمان را دیدیم و بین ییلاق‌ها، جلگه‌ها و جنگل‌ها حرکت کردیم.

 

وی ادامه داد: ما در این چارچوب با افرادی روبه‌رو شدیم که دارای بازتاب زیستی ویژه‌ای هستند. ما در این مجال در گذر از آیین‌های دِلیر و الیت به دو هنرمند برخورد کردیم که اجرایشان را دیدیم و بعد به گدارها رسیدیم که من به شوخی در روز اجرا آن ها را به واسطه توانایی بالایشان در تغییر ظرفیت و شکل کارشان بارپاپاپا خواندم! به هر صورت از آن‌ها نیز گذر کردیم و در روستای زیارت عباس علاءالدین را دیدیم و در کتول کسانی دیگر را شناختیم.

 

دبیر هنری پنجمین فستیوال موسیقی نواحی آیینه دار اظهار کرد: به باور شخصی من موسیقی جنسیت دارد، در ذهن من زن موجود زاینده و حیات بخش است. زن و زمین جان می بخشند و موسیقی هم این ویژگی را دارد؛ حتی در موسیقی سازهایی وجود دارند که جنسیت دارند. برای مثال ساز قیچک در بلوچستان زن و تنبورک مرد است. اگرچه عاملان و ناقلان موسیقی در فستیوال ها مرد بودند اما در واقع آنها موسیقی را از زنان گرفته اند. در پنجمین دوره از فستیوال آینه دار در کنار مردان زنانی حضور داشتند که در دوره قبل نبودند.

 

علی مغازه ای تصریح کرد: یکی از هویت مندانه ترین موسیقی دنیا را ایران دارد و هر کجای جهان که موسیقی ایران را می شنوند، می شناسند. 

کد خبر 745383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha