به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام دکتر «حسن روحانی» در نشستی با نخبگان و فعالان اقتصادی در حاشیه بهرهبرداری از طرحهای زیرساختی استان سمنان بابیان اینکه بانکها باید به کمک اقتصاد کشور بیایند، گفت: امروز معتقدیم که بار سنگینی بر دوش بانکها است، اقتصاد کشور ما بدون فعالیت بانکها نمیچرخد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه تعهد اخلاقی،ضرورت فعالیت سالم اقتصادی است، گفت: اقتصاد بدون فعالیت سالم بانکها نمی چرخد و تمام بانکها باید برای حل مشکلات اقتصادی دولت را یاری کنند.
وی با بیان اینکه ما ملت انقلابی و اخلاقی هستیم که زیر پرچم رسالت زندگی میکنیم اضافه کرد: لذا باید مقداری بیشتر همدیگر را یاری و کمک کنیم، امروز گفته شد که سرمایه در گردش برای تولید بهاندازه نیست اما باید گفت درست و حرف منطقی است اما باید دستبهدست هم دهیم تا مشکلات را رفع کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه امروز شرایط کشور را میدانیم و معتقدیم که دولت بهتنهایی قادر نیست تمام مشکلات را حل کند، تأکید کرد: همه بانکها شامل خصوصی، خصولتی، نهادی و ... باید به دولت کمک کنند امروز بانکها باید اموالشان و شرکتهایشان و بنگاههایشان را بفروشند و به کمک دولت بیایند.
بانکها امروز اقتصاد را منجمد کردهاند
رئیسجمهوری با یادآوری اینکه بانکها امروز اقتصاد را منجمد کردهاند حال اینکه میتوانند به کمک اقتصاد آیند، تأکید کرد: بانک اگر پول به مردم بدهد گاهی ۲۰ تا ۳۰ درصد سود میکند اما اگر یک بنگاه اقتصادی راهاندازی کند در سال سود پنج تا شش درصد هم برای آن بانک ندارد.
وی بیان کرد: بانکها با بنگاهداری هم به خودشان و هم به کشور و دولت ظلم میکند این در حالی است که بار سنگینی بر دوش بانکها است چراکه باید اقتصاد کشور را باید همین بانکها بچرخانند.
دکترروحانی با اشاره به سخنان یکی از سخنرانان جلسه درباره اینکه چرا دستورالعملها، آییننامهها و بخشنامهها مدام دچار تغییر میشود و به تولیدکنندگان و صادرکنندگان کمکهای لازم ارایه نشده و دولت آنها را به عنوان سربازان خط مقدم اقتصاد در شرایط تحریم نمیبیند، اظهار داشت: واقعیت امر این است که آنچه واقع میشود به آنچه بیان میگردد کمی متفاوت است و در اینجا فرصت را مغتنم میشمارم و موضوعی که شاید بسیاری از مردم ما جزئیات آن را ندارند، توضیح می دهم.
رئیس جمهور ادامه داد: ما در شرایطی که در آغاز سال با توطئه آمریکا مواجه بودیم در فروردینماه در جلسه مهم اقتصادی که تمامی اقتصاددانان دولت و بسیاری از مشاوران و معاونان وزرای اقتصادی حضور داشتند، تصمیمی را به اتفاق آراء اتخاذ کردیم که بر مبنای آن همه اقتصاددانان و مشاوران اقتصادی معتقد بودند که ارز باید در کشور تک نرخی شده و اعلام کردند که باید قیمت ارز را چهارهزارو200تومان اعلام کنیم.
وی افزود: در آن جلسه همه به اتفاق گفتند که اگر قیمت ارز را ۴ هزار و 200 تومان اعلام کنیم، تمام نیازمندی کشور از لحاظ واردات و سرمایهگذاری به طور کامل تأمین خواهیم کرد به شرط آنکه کسانی که این ارز را دریافت میکنند، براساس اعلام خود دقیق و درست عمل کنند.
رئیس جمهوری گفت: کسی که ارز گرفته و جنسی را وارد کرده چرا مابهالتفاوت از آن میگیریم درباره این باید گفت این فرد با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی کالا وارد کرده و میفروشد اگر من از او پول نگریم قطعاً واردکننده از رانت استفاده کرده است مردم و کاسبان ما متدین هستند اما داریم متأسفانه افرادی که همه اصول اخلاقی و دینی را مراعات نمیکنند، دولت ما هم اشکال دارد ما نمیگوییم بینقص هستیم اما آنهایی که باید به دولت کمک کنند بهاندازه کافی نمیکنند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه پس از اخذ این تصمیم به همه مسئولان و اقتصاددانان گفتم «تصمیم امشب ما «اکل میته» است چرا که شرایط این الزام را به وجود آورده که تصمیم به تک نرخی کردن ارز بگیریم، ادامه داد: اگر همه مردم همراهی میکردند، حتماً میتوانستیم آن تصمیم را به خوبی به اجرا برسانیم و الان هم اگر همه مردم همراهی کنند و ما نرخی واحد برای ارز تعیین کنیم، میتوانیم نیازمندی کشور را تأمین کنیم، اما متأسفانه در حین اجرا متوجه شدیم برخی از کسانی که به عنوان واردکننده و سرمایهگذار از بانک مرکزی ارز دریافت کردند، نصف آن و گاهی بیشتر از آن پول را در بازار فروختند و شروع به ایجاد فساد کردند.
مردم ما این شرایط را به سختی می گذرانند اما عزت و استقلال خود را نمی فروشند
رئیسجمهوری افزود : شرط این تک نرخی شدن صحت و درستی ثبت سفارشات بود که متاسفانه در حین اجرا متوجه شدیم برخی از افراد به اسم وارد کننده و سرمایه گذار ، از بانک مرکزی ارز گرفتند و نصف یا حداقل دو سوم آن را در بازار آزاد فروختند.
وی افزود : در شرایط عادی تعامل با دنیا را برقرار کردیم و سرمایه گزاران به خوبی وارد کشور می شدند ، البته در این زمان هم بعضی ها این نقطه مثبت را نمی دیدند و حال که برخی سرمایه گزاران در حال رفتن هستند تک تک آنها را رصد و در سایت ها و روزنامه ها اعلام می کنند .
روحانی افزود : شرایطی ایجاد کردیم که ارتباطات تجاری سهل شود و دشمنان ایران ناراحت و عصبانی بودند و نمی توانستند عظمت و قدرت ایران و قرار گرفتن کشورمان در مسیر رشد و توسعه فوق العاده را ببینند.
رئیس جمهوری گفت : در این زمان دشمنان توطئه کردند و با آوردن فشار با تحریم ها ، شرایط را سخت کردند که باید اینها را تحمل کرد.
وی افزود :مردم ما این شرایط را به سختی می گذرانند اما عزت و استقلال خود را نمی فروشند.
روحانی بیان کرد: همه مسائلی که برای دولت اتفاق میافتد به مردم نمیگوییم چراکه باید برای گفتن نیز فایدهای پیدا کنیم، ما نمیخواهیم باهم دعوا کنیم، همه آمدهایم تا کشور را اداره کنیم، آنقدر چیزها در دل و ذهن دارم که نمیتوانم بگویم نه اینکه نتوانم، اما مفید نمیبینم، من امروز در دانشگاه مقداری به فکر فرورفتم وقتی دیدم دانشجویی که باید فعال باشد و اطلاع داشته باشد برخیشان ناقص اطلاعات دارند و از فعالیتهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کمتر اطلاع دارند حالآنکه ما باید همه دست در دست هم دهیم.
همه باید به هم خدمت و کمک کنیم
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز آرامش نسبی را نسبت به ماه های شهریور ، مهر و اوایل آبان شاهد هستیم گفت : دشمن گفت در 13 آبان کشور به هم می ریزد اما مقاومت ملت ایران بعد از این تاریخ بیشتر شد.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه باید نیمه پر لیوان را نگاه کرد افزود : تولید فولاد از 120 میلیون تن در پنج سال گذشته به 205 میلیون تن رسیده است که این امر با بهره برداری از ده ها پروژه در این زمینه عملیاتی شده و کار عظیم و بزرگی صورت گرفته است.
وی گفت : برای برق کشور در دولت دوازدهم 60 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خواهیم کرد که این کار عظیم و بزرگی است.
دکتر روحانی اذعان داشت: متوقع بودن حق مردم است اما در عین حال همه باید به هم خدمت و کمک کنیم .
رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت در یک شرایط عادی تعامل سازندهای را با دنیا برقرار کرد که به واسطه آن سرمایهگذاران بسیاری وارد کشور شدند، اظهار داشت: البته آن زمانی که سرمایهگذاران به کشور میآمدند کسی آنها را نمیدید، اما امروز که دارند میروند تک تک آنها را میبینند و ریز آمار و ارقام آنها را در سایتها، خبرگزاریها و روزنامههای خود منتشر میکنند.
وی با اشاره به اینکه دولت شرایطی را در کشور ایجاد کرد که به واسطه آن سرمایهگذاری، کشتیرانی، نقل و انتقال و ارتباطات تجاری تسهیل شد، گفت: با تلاش دولت ایران رو به عظمت بود و دشمنان ملت ایران بسیار ناراحت و عصبانی بودند.
امروز علامتهایی از عقبنشینی دشمنان ملت ایران در دنیا نمایان است
دکترروحانی افزود: دولت، تعامل و برجام را به اجرا رسانده بود، اما عدهای در داخل همواره به ما میگفتند که چرا این کار را انجام دادهاید و ما همواره سکوت میکردیم و این در حالی بود که دشمنان ملت ایران در خارج از کشور نمیتوانستند عظمت ملت و قرار گرفتن کشور در مسیر توسعه را ن تحمل کنند.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه دشمنان ملت ایران، توطئه کرده و در آمریکا آن کسانی که با ملت ایران دشمنی بیشتری داشتند روی کار آمدند و ملت ایران را تحریم کردند، گفت: تحریم سختی و مشکلات دارد و همه باید آن را تحمل کنیم و میتوانیم با گذشت زمان دشمن را وادار کنیم تا از مسیر خود برگردد.
وی با بیان اینکه امروز علامتهایی از عقبنشینی دشمنان ملت ایران در دنیا نمایان است، افزود: در ملاقات با مسئولان همه کشورهایی که با آمریکاییها نزدیک بودند، آنها به ما میگفتند که کاخ سفید، گفته است که با چند ماه فشار اقتصادی علیه ایران کار آنها تمام است و این کشور بهم خواهد ریخت و من به همه آنها گفتم که کاخ سفید صد در صد در اشتباه است و اگر شما هم در این فکر هستید باید بدانید که این ملت و مردم ممکن است که دچار سختی و مشکل باشند، اما به جز استقلال و عزت خود را نخواهند فروخت.
رئیس جمهوری اظهار داشت: دولت مسئول است و باید نسبت به مشکلات مطلع باشد. اما باید در جامعه هم خدمات دولت به عنوان بخش پر لیوان دیده شود.
گویشهای مختلف از ظرفیتهای مهم گردشگری استان سمنان
رئیس جمهوردر بخشی از سخنان خود ا اشاره به اینکه استان سمنان استعدادهای فراوانی دارد، گفت: گردشگری یکی از فرصتهای مهم استان سمنان برای توسعه است.
وی با اشاره به عبور آزادراه حرم تا حرم از استان سمنان خاطرنشان کرد: 500 کیلومتر از آزادراه مهم حرم تا حرم از استان سمنان عبور میکند و این مهم فرصت مهم گردشگری برای این استان است و میتوان با جذب گردشگر تحولی اساسی در اقتصاد استان سمنان ایجاد شود.
دکترروحانی با بیان اینکه گردشگری میتواند سمنان را آبادتر و سرافرازتر کرده و فرهنگ این استان را به دنیا معرفی کند از افزایش ظرفیتهای بومگردی در این استان به عنوان یکی دیگر از لازمههای گردشگری در این استان یاد کرد و گفت: استان سمنان علاوه بر گردشگری در بخش معدن، صنعت و کشاورزی نیز ظرفیتی مناسب دارد.
وی وجود گویشهای مختلف را یکی دیگر از ظرفیتهای مهم گردشگری استان سمنان دانست و افزود: گویشها و لهجههای مختلف در استان سمنان میتواند جاذبه مهم گردشگری باشد.
رئیس جمهوری با اشاره به معادن ارزشمند موجود در استان سمنان افزود: با ایجاد صنایع مرتبط با معادن در استان سمنان میتوان صنعت این استان را متحول کرد.
وی با تأکید بر اینکه اساس امر، امید به آینده است، گفت: ملت باید بداند، اگر دست به دست هم داده و برادری را بیشتر کنیم و از خود و منافع شخصی بگذریم و به فکر منافع فرزندان خود و تاریخ و آینده کشور باشیم، مطمئناً از مشکلات عبور خواهیم کرد.
دکتر روحانی تأکید کرد: اگر دشمنان ملت ایران ببینند که ایستادهایم ، قطعاً از مسیری که علیه ملت ایران در پیش گرفته اند، عقبنشینی کرده و ما پیروز نهایی خواهیم بود.
در این مراسم تعدادی از منتخبین و فرهیختگان استان سمنان دیدگاهها و نقطه نظرات خود را پیرامون مسایل گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی استان بیان کردند.
نظر شما