به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، حمیدرضا سلیمانی، امروز(۱۳ آذر) در همایش روز جهانی خاک که با حضور جمعی از مسئولین، اساتید و دانشجویان استان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد، با اشاره به اینکه دستگاه های متولی باید با جدیت بیشتری موضوع فرسایش خاک را مورد توجه قرار دهند، گفت: روز جهانی خاک بهانه ای برای توجه به این موضوع مهم از زندگی بشر است.
عضو شورای عالی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خشکسالی، سیل، آتش سوزی و بیابان زایی را از مهم ترین پیامدهای تخریب سرزمین برشمرد و افزود: اقدامات انسانی و تغییر آب و هوای کره زمین موجب تخریب سرزمین ها و فرسایش خاک شده است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه چندین سال است که تخریب خاک در کشور سرعت گرفته است، ادامه داد: جنگل ها و مراتع عوامل اصلی مقابله با تخریب خاک هستند که سالانه مقدار زیادی از آن ها در حال نابودی است.
سلیمانی با تأکید بر اینکه حدود ۹۰ درصد از سطح استان چهارمحال و بختیاری را جنگل ها و مراتع طبیعی پوشش داده اند، خاطرنشان کرد: مسئولین استان باید با تدابیر صحیح از این ظرفیتهای غنی منابع در استان حفاظت کنند.
عضو شورای عالی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور رسوب خاک در مناطق پایین دست استان را از عوامل آلودگی خاک خواند و گفت: در همین راستا نیز اعتباری ویژه در راستای جلوگیری از فرسایش خاک پیشبینیشده است.
وی از تخصیص اعتباری بالغ بر هفت هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای پروژه های آبخیزداری در کشور خبر داد و اضافه کرد: میزان این اعتبار برای استان چهارمحال و بختیاری بیش از ۲۰۰ میلیارد ريال است.
سلیمانی با اشاره به وجود ۸۴ میلیون هکتار مرتع، ۳۲ میلیون هکتار اراضی بیابانی، ۱۴ میلیون هکتار جنگل و ۲ و نیم میلیون هکتار درختها و بیشهزارها در کشور، اظهار کرد: اقدامات مؤثری در سال های اخیر برای حفاظت از خاک در کشور بر اساس اصول توسعه پایدار اجرایی شده است.
نظر شما