به گزارش خبرگزاری شبستان، هفتهای که گذشت حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه؛ رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، به منظور بازدید از مراکز علمی و فرهنگی گرجستان و شرکت در همایش «گرجستان و وضعیت معاصر» به این کشور سفر کرد.
در گفت و گویی که با حجت الاسلام دکتر خسرو پناه صورت گرفته است وی دستاوردها و نتاج سفر خود را ابراز داشته است.وی با اشاره به این که گرجستان؛ منطقه بکری برای معرفی و ترویج اندیشه و فلسفه و عرفان اسلامی است که باید مورد توجه نخبگان قرار گیرد، ابراز داشت: در این سفر بنده از آکادمی علوم، دانشگاه تفلیس و نیز اسقف اعظم ایلیا دوم دیدارهایی داشته و نیز در همایش «گرجستان و وضعیت معاصر» با موضوع «جریانشناسی کاپیتالیسم در منطقه قفقاز» سخنرانی و ارائه مقاله داشتم که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
بنابر گزارش موسسه پزوهشی حکمت و فلسفه، حجت الاسلام خسروپناه با بیان جایگاه فلسفه در گرجستان در قرون وسطی گفت: بعد از رنسانس، فلسفه در گرجستان متاثر از غرب و جریان های کمونیستی شد. بنابراین فلسفه در گرجستان، جایگاه مستقلی ندارد و از غرب استفاده می کند.
وی در ادامه گفت: در دیداری که با انجمن فلسفه گرجستان داشتم، اعضای این انجمن اظهار علاقه خاصی نسبت به فلسفه و عرفان اسلامی کردند و از طریق ادبیات فارسی با عرفان اسلامی و فلسفه عرفان اسلامی آشنا شده بودهاند و خصوصا به فردوسی اظهار علاقه خاصی می کردند. اساتید فلسفی این کشور نگاه مثبتی به فرهنگ و فلسفه اسلامی و ایرانی دارند و با گفتوگوهایی که با انجمن فلسفی گرجستان انجام شد؛ مقدمات تدوین تفاهمنامه همکاری بین موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و انجمن فلسفه گرجستان طی شد و در صورت تدوین تفاهم نامه، شرایط فرصت مطالعاتی برای پژوهشگران انجمن فلسفه گرجستان و نیز اعزام مدرس برای آموزش فلسفه و عرفان اسلامی به گرجستان فراهم میشود.
پایان پیام/
نظر شما