به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «غلامرضا سلیمانی» در بیست و پنجمین همایش ملی بیمه و توسعه گفت: با اجرای تحریم ها همه شرکت های خارجی از صنعت بیمه ایران خارج شدند که توانستیم شرکت های داخلی را جایگزین آن ها کنیم و به یک فرصت برای ما تبدیل شد.
رییس بیمه مرکزی ادامه داد: صندوق بیمه بلایای طبیعی ضرورتی برای کشور دارد تا بتواند از پرداخت خسارت هایی مانند خسارت زلزله کرمانساه جلوگیری کرده و آن را به صورت بیمه در اختیار خسارت زدگان قرار دهیم.
وی با اعلام اینکه 34 هزار میلیارد تومان در سال گذشته حق بیمه تولیدی در صنعت بیمه پرداخت شده است، افزود: خسارت پرداختی از سوی شرکت های بیمه ای 22 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال 95 رشد 16 و نیم درصدی داشته است و تعداد بیمه های صادره نیز نسبت به سال 95 دوازده درصد افزایش یافته است.
رییس بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه سهم بخش خصوصی از حق بیمه تولیدی در سال گذشته 68 بوده، عنوان کرد: این آمار نشان می دهد که اقبال و تمایل مردم نسبت به شرکت های خصوصی افزایش یافته است.
سلیمانی همچنین اعلام کرد: 420 هزار تومان حق بیمه سرانه در سال 96 بوده و ضریب نفوذ بیمه در کشور 2.3 درصد است که تا رسیدن به کشورهای مهمی چون ژاپن که هفت درصد و انگلستان که 10 درصد است، فاصله زیادی داریم.
وی در ادامه بر لزوم تشکیل صندوق بیمه بلایای طبیعی تاکید کرد و گفت: 83.5 درصد ضریب خسارت در سال 96 است که نسبت به سال 95 که 65.4 درصد بوده که 62.99 درصد افزایش یافته و طبق اعلام رییس جمهوری 1200 میلیارد تومان کمک بلاعوض و 4 هزار میلیارد تومان به زلزله زدگان کرمانشاه از سوی دولت پرداخت شده که اگر صندوق بیمه بلایای طبیعی تشکیل شود قطعا نیاز به پرداخت چنین خساراتی نیست و از دولت و مجلس می خواهیم برای تشکیل این صندوق بیمه مرکزی را همراهی کنند.
سلیمانی در ادامه به تحریم های اعمالی آمریکا علیه کشورمان اشاره کرد و افزود: صنعت بیمه تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته و پروژه های بزرگ از طرف شرکت های بزرگ جهانی طرد شد که ما توانستیم شرکت های داخلی را جایگزین کنیم و امیدواریم با قرار گرفتن بیمه در بورس و استفاده از بهادارسازی اوراق ریسک مربوط به جایگزینی شرکت های داخلی به جای شرکت های خارجی بیمه را پوشش دهیم و مصوباتی در این زمینه از سوی بیمه مرکزی و بورس صورت گرفته که به زودی اجرا خواهد شد.
وی در ادامه از اضافه شدن 14 شرکت کنسرسیوم بیمه ای کشور خبر داد و افزود: با اعمال تحریم ها و خروج شرکت های بیمه ای خارجی از ایران 14 شرکت خصوصی به هشت شرکت قبلی ایرانی اضافه شد و 920 میلیارد تومان نیز به ظرفیت ریسک بیمه ای کشور با این عمل افزوده شد که به پیشرفت صنعت بیمه کمک می کند و با کمک دولت اگر اتفاقی برای شرکت های بیمه بیفتد می توان از حساب خاصی این اتفاقات را رفع کرد.
سلیمانی در ادامه از افزایش تنوع پوشش بیمه ای در کشور در طول سالیان اخیر نیز خبر داد و اظهار داشت: یکی از بهترین نوع بیمه ها بیمه زندگی است که موجب رشد یافتگی ملت ایران می شود زیرا هم در زمان قبل از بازنشستگی و هم بعد از بازنشستگی حق بیمه را به بیمه شدگان پرداخت می کند و در دوران تحریم ها نیز از مشوق های درمانی بسیاری برای جذب بیشتر افراد به بیمه زندگی استفاده کرده ایم.
وی بر توسعه چتر بیمه ای اختیاری در کشور تاکید کرد و عنوان کرد: به همین منظور بیمه مرکزی برای مرزنشینان، روستاییان و افراد تحت پوشش کمیته امداد بیمه تکمیلی و بیمه زندگی ارایه داد و از سوی دیگر تصدی گری دولتی خود را کاهش داده و تنها به عنوان رگولاتور و ناظر اقدام می کند.
رییس بیمه مرکزی همچنین راجع بیمه شخص ثالث نیز اظهار نظر کرد و افزود: باید بیمه شخص ثالث را از خودرو محور بودن به راننده محور بودن تغییر دهیم زیرا تصادفات از سوی رانندگان صورت می گیرد و متاسفانه در هفت ماهه نخست 97 هفت هزار نفر در تصادفات رانندگی در ایران کشته شده اند و 158 هزار نفر نیز دچار آسیب شده اند که نسبت به سال گذشته 7.4 درصد افزایش یافته است.
وی در پایان یادآور شد: خسارت پرداختی بیمه ها برای موارد فوتی دو میلیارد تومان و برای مصدومان 241 میلیون تومان بوده است./
نظر شما