مجلس کارنامه موفقی در دیپلماسی پارلمانی ندارد

ترقی با بیان اینکه مجلس کارنامه موفقی در دیپلماسی پارلمانی ندارد، گفت: لازمه توفیق مجلس در موضوع دیپلماسی پارلمانی ارتباط با NGO ها و احزابی است که می توانند در دیپلماسی عموی فعال باشند.

«حمیدرضا ترقی» در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان در مورد ارزیابی از دیپلماسی پارلمانی مجلس شورای اسلامی گفت: دیپلماسی پارلمانی مکمل دیپلماسی دولتی طراحی شده است تا در مواردی که توسط دولت امکان پیگیری دیپلماسی در عرصه بین الملل نیست از طریق نهادهای دولتی مانند مجلس شورای اسلامی اهداف دیپلماسی کشور دنبال شود.

 

معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: در عرصه بین المللی موارد متعددی وجود دارد که نیازمند این است که دیپلماسی پارلمانی به کمک دولت برود و بتواند در عرصه بین المللی اهداف جمهوری اسلامی ایران را دنبال کند.

 

وی با اشاره به تشکیل گروههای دوستی در مجلس گفت: گروههای دوستی برای کشورهای مختلف در مجلس شورای اسلامی تشکیل می شود که نمایندگانی از مجلس در Hن عضو هستند و یکی از اقدامات این گروهها انتقال نقطه نظرات جمهوری اسلامی ایران به مقامات آن کشورها است.

 

نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی از مشهد اظهار کرد: اما نگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این نوع گروهها نگاه تفریحی و سفرهای اوقات فراغت است تا مبتی بر دیپلماسی فعال.

 

وی گفت: در حالیکه گروههای دوستی غرب و اروپا در این کشورهای فعالند اما گروههای دوستی اسیایی بسیار ضعیف عمل می کنند و ارتباط منظم وبرنامه ریزی شده ندارند.

 

ترقی با بیان اینکه دولت در ارتباط با کشورهای اسیای میانه ضعیف عمل می کند تصریح کرد: دیپلماسی مجلس شورای اسلامی می تواند این ارتباطات را تقویت کند در حالیکه در این امر ضعیف است و برنامه ریزی مشخصی در این رابطه وجود ندارد و برخی نمایندگان تنها به همراه وزیر خارجه به سفرهای خارجی می روند.

 

ترقی با اشاره به نگاه ویژه مجلس به موضوع فلسطین گفت: مجلس جز در مورد یاد شده در بقیه موارد انچنان که باید عملکرد قوی نداشته و کارنامه موفقی ندارد.

 

معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: در کشورهای خارجی ارتباط میان کشورها از طریق احزاب آنها شکل میگیرد زیرا ساختار قدرتهای سیاسی در این کشورها از طریق احزاب پررنگ می شود به همین جهت در موقعیت ارتباطلات حزبی، این کشورهای از درک بالاتری برخودارند.

 

ترقی اظهار کرد: دیپلماسی عمومی از سه ضلع مجلس، احزاب و دولت در دیپلماسی عموی شکل می گیرد تا در مسیر ویژه توسعه و رشد بتوان گامهای موثری برداشت. و بر همین اساس اگر دولت نتواند از چالش های پیش رو در دیپلماسی عبور کند دو ضلع دیگر بتوانند این موانع را برطرف کنند.

 

وی یاد اور شد: لازمه توفیق مجلس در موضوع دیپلماسی پارلمانی ارتباط با NGOها و احزابی است که می توانند در دیپلماسی عموی فعال باشند این نهادها می توانند با کمک از احزاب کار مشترکی را دنبال کنند و از توفیقات بیشتری برخوردار باشند که فعلا دولت از این گونه روابط پرهیز می کند.

 

نماینذده مردم مشهد در دوره پنجم تصریح کرد: حزب موتلفه تا کنون ارتباطلات خوبی در این زمینه با مجلس داشته است، اما این همکاری ها نظامند نشده اند و مجلس شورای اسلامی باید بهای بیشتر برای دیپلماسی پارلمانی بدهد و در این رابطه برنامه هایی را برای گسترش ارتباطات با کشورهای گوناگون ارایه دهد و از احزاب یا افرادی که در این امر موفق بودند کمک بگیرد./

کد خبر 744934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha