روزگار سخت معلولان/ شهروندان فراموش شده آستارا را دریابیم

معلولان شهروندان فراموش شده آستارا هستند که با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند و انتظارشان این است آنان را دریابیم.

خبرگزاری شبستان، بندر آستارا:  ۱۲ آذر مصادف با سوم دسامبر از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین نام گرفته است؛ روزی که فرصتی برای بیان بخشی از مشکلات معلولین است.

 

با اعلام این روز بارقه امید تازه‌ای در روح و روان آحاد این جامعه دمیده شد. هدف از گرامیداشت این روز تعمیم شناخت جوامع و اقشار مردم از نیازها و فعالیت‌های معلولین و نیز آشنا شدن خود معلولین نسبت به حقوق مادی و معنوی خودشان است تا با ارائه راهکارهای مناسب موانع و آسیب‌های موجود برطرف شود.

 

تمامی وزراتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند براساس ماده ۲ قانون جامع حمایت از معلولان در طراحی، تولید، احداث ساختمان‌ها، اماکن عمومی، معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهره مندی از آنها برای معلولان همچون افراد عادی فراهم شود.

متاسفانه در بندر مرزی آستارا دستگاه‌های اجرایی و نهادهای دولتی آن طور که بایسته و شایسته است به وظیفه خود در این زمینه عمل نکرده و فقط به مناسب‌سازی غیراصولی و غیرکارشناسی در معابر، اماکن و ادارات اکتفا شده به گونه‌ایی که معلولین در انجام کارهای روزمره در سطح شهر دچار مشکلاتی هستند.

 

عدم مناسب‌سازی ساختمان‌ها، اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی از جمله مشکلاتی است که معلولان را رنج می‌دهد این افراد جامعه در زمینه حمل و نقل شهری نیز با مشکلاتی روبرو هستند و انتظار این است دستگاه‌های متولی در چهارچوب بودجه‌های مصوب سالانه خود مناسب‌سازی برای معلولین را مد نظر قرار دهند.

 

مناسب‌سازی محیط شهری با در نظر گرفتن شرایط معلولان یکی از جلوه‌های احترام به کرامت انسانی و در جهت توجه به حقوق شهروندی است و نهادها و دستگاه‌هایی که در اجرای قوانین اجتماعی و معیشتی مربوط به معلولان مسئولیت دارند باید به بهبود شرایط و رفع موانع راه معلولان اهتمام ویژه داشته باشند.

 

**دستگاه های متولی به مناسب سازی برای معلولین نگاه ویژه داشته باشند

«محمد علی بنی رستم» در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در آستارا گفت: ما معلولین مانند افراد سالم زندگی و از توانایی هایمان استفاده می‌کنیم به مدرسه و گردش رفته و ورزش و تفریح می‌کنیم ولی متاسفانه هیچ‌کدام این‌ها برای ما ممکن نیست.

 

این معلول نوجوان آستارایی تصریح کرد: اگر فقط یکبار در حال گردش در شهر با دقت به اطراف خود نگاه کنید و خود را جای ما بگذارید، متوجه می‌شوید چرا نمی‌توانیم نه اینکه ما نتوانیم بلکه شرایط شهر به ما این اجازه را نمی‌دهد و از مسئولین انتظار داریم این حق زندگی را از معلولان نگیرند.

وی با بیان اینکه مشکلات معلولان با هزینه اندک حل می‌شود، افزود: قرار دادن رمپهای مناسب در معابر مختلف، ایجاد فضای مناسب در مدرسه برای افراد کم‌توان مانند رمپ، سرویس بهداشتی و نیمکت مناسب، راه اندازی یک مرکز درمانی با شرایط مناسب برای معلولین به ویژه دندان‌پزشکی، ایجاد محیط تفریحی و آموزشی با شرایط مناسب و فضاسازی مناسب برای عبور ویلچر در سطح شهر خواسته ما معلولین از مسئولان است.

 

این معلول آستارایی با اشاره به اینکه انتظار ما از مسئولین این است نگاهی نه از سرترحم بلکه نگاهی غرور آفرین به ما معلولین داشته باشند، اظهارکرد: از مسئولان انتظار مان این است به ما ثابت کنند که واقعا معلولیت باعث محدودیت نمی‌شود و این یک شعار نیست.

 

بنی‌رستم با بیان اینکه مناسب سازی غیراصولی و غیرکارشناسی در معابر، اماکن و ادارات ما معلولان را رنج می‌دهد و ما را در انجام کارهای روزمره دچار مشکلاتی کرده است، گفت: انتظار معلولان این است دستگاه های متولی به امر مناسب سازی برای معلولین نگاه ویژه داشته باشند.

 

گزارش پیمان ناصری زارع

 

 

کد خبر 744910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha