علیرضا کاظمی، مسئول واحد موسیقی حوزه هنری گیلان، به خبرنگار شبستان گفت: موسیقی تالشی شامل کتاب و چهار سی دی به کوشش آرمین فریدی، هفت خوانی توسط واحد موسیقی حوزه هنری گیلان منتشر شد.
کاظمی تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع مکتوب در زمینه موسیقی تالشی، این اثر می تواند جهت پژوهش و آهنگسازی بر پایه این نوع موسیقی مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اهداف انتشار موسیقی تالشی، بیان کرد: هنر و زبان تالشی به ویژه موسیقی تالشی با گذشت زمان دچار تحولات و نابسامانی های قابل توجهی شده است و با مرگ هر نوازنده و خواننده ای که حافظ هنر شفاهی و سینه به سینه تالشی بود، موجبات فراموشی بخشی از میراث غنی این قوم، فراهم شده است.
کاظمی ادامه داد: حوزه هنری گیلان به منظور جلوگیری از فراموشی و ادامه حیات موسیقی تالشی و احساس رسالت برای حفظ میراث هنری گیلان، مکتوب کردن و ضبط و ثبت این میراث کهن را ضروری می داند.
وی با بیان اینکه جلد نخست کتاب موسیقی تالشی شامل ترانه هاست، اظهار کرد: این کتاب چهار سی دی نیز به همراه دارد که سه سی دی آن مجموعه ترانه ها و سی دی چهارم شامل دور ملودیک است.
کاظمی افزود: جلد اول این مجموعه شامل یکصد ترانه تالشی است که 71 ترانه دارای ویژگی بومی، بدون سازنده مشخص و 29 ترانه بعدی نیز جدیدتر ساخته شده است که غالب این ترانه ها در روستا ها و کوه های منطقه تالش ضبط و نمونه های بسیاری از آن همراه نت ارائه شده است.
وی تصریح کرد: در مقدمه کتاب موسیقی تالشی به مواردی از قبیل نام واژه ترانه در منطقه تالش، مضامین، ساختار ملودیک، مایگی، ساختار شعری خوانندگان و نحوه اجرای ترانه های تالشی پرداخته شده است.
کاظمی یادآور شد: به منظور ثبت دقیق ترانه ها، بیوگرافی، نت (آوا نگاری صوتی)، شعر، آوانگاری اشعار، برگردان اشعار و نمونه های صوتی ترانه از مباحث ارایه شده در این کتاب است.
وی با اشاره به کاربرد کتاب موسیقی تالشی، خاطر نشان کرد: جلد اول موسیقی تالشی که با تلاش های چندین ساله پژوهش گر جوان گیلان، آرمین فریدی گرد آوری شده در نوع خود جامع ترین مجموعه ای است که تا به امروز به موسیقی و ترانه تالشی پرداخته است.
کاظمی در مورد فعالیت این پژوهشگر جوان، اضافه کرد: آرمین فریدی هفت خوانی، در سال 61 در شهر رشت به دنیا آمد و فراگیری موسیقی را از سال 77 آغاز کرد و توانست ضمن اخذ مدرک کارشناسی موسیقی از دانشگاه هنر تهران، فعالیت های موسیقایی و ادبی خود را، در مدت 12 سال در سطح حرفه ای گسترش دهد.
آرمین فریدی، علاوه بر پژوهش برای احیای سازهای فراموش شده گیلان و تالش همچون "تمبوره" تالش "کمانچه" دیلمان با محمدرضا درویشی در زمینه دایره المعارف سازهای ایران همکاری کرد و با تشکیل گروه موسیقی کادوس در جشنواره های معتبر ایران، روسیه و آذربایجان شرکت کرد و تا کنون 10 سی دی پژوهشی نیز در حوزه موسیقی گیلان و تالش منتشر کرده است که از آثار مرجع در این زمینه به شمار می روند.
وی ادامه داد: از آثار این هنرمند جوان می توان به موسیقی فیلم سینمایی«یادداشت بر زمین»، تالیف مقالات در حوزه ساز شناسی موسیقی تالشی، مجموعه های شعر تالشی«ایسپی رو تار کورا»، «تالشستون»، مجموعه اشعار فارسی«درنگ» و سی دی موسیقی«تالشه برا»، اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما