مشکل حمل و نقل هوایی خراسان جنوبی تنها با مالکیت ‌«هواپیما» مرتفع می شود

استاندار سابق خراسان‌جنوبی با تاکید بر اینکه مشکل هواپیما و حمل و نقل هوایی خراسان جنوبی زمانی حل خواهد شد که استان مالک هواپیما باشد، گفت: بازارچه های مرزی استان می تواند در وسط معرکه اقتصادی نابرابر بسیاری از مشکلات کشور و استان را حل کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان  از بیرجند، «محمد مهدی مروج الشریعه» (12 آذر) در شورای اداری خراسان جنوبی اظهار کرد: در تمام خطه شرق کشور استعدادها و ظرفیت های باارزشی وجود دارد اما زبان گویایی برای شرق کشور کم داریم؛ بر خلاف غرب کشور که در آن سیستم و سازمان‌ها هدفمند و منسجم تر هستند.

 

وی با اشاره به اهمیت مسئله آب در شرق کشور گفت: برای این مهم با پیگیری موثر، اقداماتی در شرف انجام است و اکنون دولت در شرایطی قرار گرفته که برای موضوع آب باید چاره‌اندیشی کند.

 

استاندار سابق خراسان‌جنوبی با بیان اینکه چهل سال است که حرف صرفه جویی و تغییر الگوی کشت مطرح است، گفت: اما اکنون باید فکری به حال شرایط محور شرق و برای 10 میلیون و 500 هزار نفر ساکن در خطه شرق شود.

 

مروج الشریعه ادامه داد: استراتژی‌هایی که برای توسعه مناطق کمتر توسعه یافته کشور انتخاب شده در طول چهار دهه گذشته متفاوت است و هر کدام به تناسب شرایط محلی بازدهی‌های ویژه‌ای را داشته و در خراسان جنوبی خوشبختانه با کمک دانشگاه بیرجند سند آمایش استان تدوین شده است.

 

وی با اشاره به اینکه برای 9 استان شرق کشور باید فکر دیگری کرد، افزود: شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور احیا شده که 9 استان کشور را شامل می شود و خراسان جنوبی یکی از آن استان‌هاست که در چگونگی راهبری و تهیه اسناد توسعه نقش راهبری را برعهده گرفته و این کار به نیکی به انجام رسید و اسناد توسعه تهیه شده است و این مسئله باید تقویت شود.

 

استاندار سابق خراسان‌جنوبی با بیان اینکه محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه به رئیس بانک مرکزی از موضع تامین منابع مالی برای شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور نامه نوشته است که هر کسی در هر نقطه ای از این 9 استان سرمایه گذاری کند 50 درصد نرخ سود و کارمزد بانکی که مصوب شورای پول و اعتبار کشور است بخشوده می شود و در بودجه سال مالی این امر دیده می شود، گفت: این شورا خوشبختانه به خوبی شکل گرفته است و خراسان جنوبی اولین استانی است که شورای استانی توسعه و امنیت پایدار را ایجاد کرده است.

 

مروج الشریعه تاکید کرد: نیاز نیست به دنبال سیستم و ساختار دیگری برویم همین شورا عالی توسعه و امنیت پایدار برای 9 استان کافی است چرا که نقش این شورا می تواند فاصله استان های توسعه یافته و کمتر توسعه یافته را کم کند که اکنون در استان‌ها فعال شده و به مرحله ارائه پروژه‌ها رسیده است.

 

به گفته وی خراسان جنوبی با بیش از 47 پروژه در شورای عالی توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور جزو چهار استان اول از لحاظ تعداد پروژه هستیم.

 

استاندار سابق خراسان جنوبی ادامه داد: باید این 9 استاندار از این فرصت نهایت استفاده را کنند، این شورا می تواند مسئله را حل کند و دیگر نیاز نیست ساختار جدید تعریف کنیم.

 

مروج الشریعه با بیان اینکه برای خراسان جنوبی تکمیل زیرساخت‌ها، تقویت بنیان‌های اقتصادی و توسعه مبانی موجود در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی را بر مبنای سند آمایش استان اساس کار قرار دادیم، افزود: صنایع دستی، انرژی‌های نو، معادن، محصولات استراتژیک کشاورزی منحصر بفرد، دانشگاه و نیروی انسانی، حوزه آی تی و آی سی تی از بهترین پتانسیل ها و سرمایه توسعه استان است.

 

وی بیان کرد: حوزه آی تی و آی سی تی راه نهایی برای ما است که با توجه به محدودیت آب و اقلیم و سایر محدودیت‌ها می تواند به توسعه استان کمک کند چرا که بحث روز جهان است و برای تحقق این مهم به مدیریت و مشوق نیاز داریم.

 

استاندار سابق خراسان با اشاره به اهمیت تقویت صنایع متوسط و اقتصاد مرز، گفت: بازارچه مرزی یزدان در گذشته بالاترین حجم صادارت کشور را داشته اما اشتباهی اتفاق افتاده و دنبال مقصر نیستیم که چرا اکنون اینگونه نیست اما این بازارچه به هر قیمتی باید دوباره احیا شود چرا که بازارچه های مرزی استان می تواند در وسط معرکه اقتصادی نابرابری که در دنیا قرار گرفتیم بسیاری از مشکلات کشور و استان را حل کند.

 

مروج الشریعه افزود: برای خیلی از مشکلاتی که ناجوانمردانه از طرف جهان غرب، استکبار و در رأس آن آمریکا به ما تحمیل شده راهکار داریم که باید با هوشمندی این توانایی ها را به خدمت بگیریم.

 

وی با تاکید بر اینکه آب مهمترین مسئله شرق کشور و خراسان جنوبی است، عنوان کرد: آب‌های ژرف در مسیر خودش قابل انجام است و ما به تعهدات خود عمل کردیم و باید با پیگیری نگذاریم این مهم رها شود تا به اتمام برسد.

 

استاندار سابق خراسان‌جنوبی بیان کرد: بحث انتقال آب از حوزه های خارج از استانی موضوعی دامنه‌دار برای شرق کشور است و بارها از وزیر کشور پرسیدم که آیا وقتی کارشناسی که مطالعات و اجرای انتقال 18 مترمکعب در ثانیه از خلیج فارس به داخل کشور تا شهرک صنعتی اردکان یزد را پیش بینی کرد مسئولی از او پرسید که هزینه انتقال چقدر می شود؟ چرا هر موقع به شرق کشور پروژه های مشابه می‌رسد که بسیار نیازمند‌تر از غرب کشور است این سوالات مطرح می‌شود.

 

مروج الشریعه عنوان کرد: آخرین نشستی که در دفتر مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد مشاور وزیر، اطلاعاتی در جلسه ارائه داد که کاملاً اشتباه بود.

 

وی با بیان اینکه 750 میلیون مترمکعب آب برای شرق کشور نیاز داریم که سهم خراسان جنوبی حداقل 150 میلیون مترمکعب است، گفت: مسیری دیگری برای تامین آب برای توسعه نیست و تنش‌های قیمتی مبنای محاسبات و تصمیم گیری نیست اصل داستان ملاک است و انتقال آب اولین وصیتم به استاندار جدید خراسان جنوبی برای پیگیری است.

 

استاندار سابق خراسان جنوبی با اشاره به حمل و نقل جاده، هوایی و ریل، ادامه داد: به موضوع راه آهن بیرجند به کال شور گناباد (273 کیلومتر) از محل صندوق توسعه ملی برای تامین منابع مالی پاسخ مثبت داده شده و بانک رفاه به عنوان بانک اول عامل سرمایه‌گذار پای کار است و اکنون در مرحله تشکیل کنسرسیوم بانکی است.

 

مروج الشریعه گفت: برای اتمام دوبانده سازی جاده بیرجند- قاین اکنون 120 میلیارد تومان تسهیلات در بانک ملی مصوب شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه مشکل هواپیما و حمل و نقل هوایی خراسان جنوبی زمانی حل خواهد شد که استان مالک هواپیما باشد، افزود: باید بنیان های اقتصادی استان مورد توجه قرار گیرد و خوشبختانه خراسان‌جنوبی در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در سطح کشور صاحب رتبه است و باید مرحله دوم این تسهیلات اعلام شود.

 

استاندار سابق خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های امنیت را در استان لازم داریم، بیان کرد: بایستی منابع فرهنگی و اجتماعی نیز در خراسان‌جنوبی مورد توجه باشد.

 

مشیر الحق عابدی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان جنوبی هم اظهار کرد: خراسان جنوبی، سومین استان پهناور کشور با داشتن 460 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارای ظرفیت های بسیاری است.

 

وی با اشاره به پیشینه فرهنگی استان خراسان جنوبی، افزود: مردم استان متدین، فرهنگی و اهل قناعت هستند.

 

سرپرست استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: انتظار است خرید ماشین آلات برای شهرداران و دهیاران و افزایش سهمیه قیر رایگان از 5 هزار تن به 13 هزار تن انجام شود.

 

 

 

 

کد خبر 744669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha