اجرای ناشناخته های گیلان در تهران/ هنرنمایی علی اوسط کشت پرور با تشت زنی املشی

در دومین شب از پنجمین فستیوال «آینه دار» ناشناخته های گیلان در کنسرت «رشت وارش شبان» به صحنه آمدند تا شب های بارانی رشت را به تهران بیاورند. نکته قابل توجه این اجرا هنرنمایی علی اوسط کشت پرور با تشت زنی املشی بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در دومین شب از پنجمین فستیوال موسیقی نواحی و آیینی ایران «آینه دار» کنسرت «رشت وارش شبان»  ترانه ها و شادیانه های گیلکی  اجرا شد. در این شب موسیقی کلاسیک و شهری رشت ، «چاوشی لشت نشا» و «کرنی آستانه» و «تشت زنی و آواز املش و اشکورات»  اجرا شد.

 

«علی مغازه ای»، دبیر هنری پنجمین فستیوال موسیقی «آینه دار» پیش از آمدن آنسامبل «ما» به صحنه درباره سابقه موسیقی گیلان توضیح داد: در گیلان همزمان با تهران موسیقی علمی شکل می گیرد و موسیقیدانان تولیدات خود را بر اساس زبان و فرهنگ گیلان شکل می دهند؛  در این موسیقی افراد برجسته ای از صد سال پیش در گیلان ظاهر می شوند که متاسفانه خیلی هایشان گمنام و ناشناخته مانده اند ؛  سابقه این به رابطه فرهنگی ایران و  ارمنستان  و شوروی برمی گردد؛ کار تا جایی پیش می رود که در رشت سالنی برای موسیقی  تاسیس می شود که علی نقی وزیری برای افتتاح آن به رشت می رود؛ در این بین آهنگسازان برجسته مثل جهانگیر سرتیپ‌پور و خوانندگانی مثل احمد عاشورپور معرفی شدند و برخی دیگر مثل علی اکبرپور ناشناخته ماندند، همچنین خوانندگان خوبی از جمله فهیمه اکبر که ما از وجود او بی‌خبر بودیم نیز شکل می گیرند؛ ما از افرادی که اطلاعاتی بیشتری از موسیقی گیلان دارند، درخواست می کنیم این اطلاعات را در اختیار ما بگذارند و در پروژه ای که تصمیم داریم در این زمینه تعریف کنیم همکاری کنند.

 

سپس دبیر هنری فستیوال آینه دار از گروه ارکستر آنسامبل «ما» خواست به روی صحنه بیایند تا بخشی از موسیقی گیلان را که به زبان علمی درآمده است، اجرا کنند. اعضای این گروه به همراه سه خواننده بخشی از رپرتوآر ترانه‌های احمد عاشورپور همچنین ترانه «نوشو» را با یادی از  فهیمه اکبر، پژوهشگر موسیقی اجرا کردند.موسیقی کلاسیک و شهری رشت  با نمایش  تصاویری از میدان شهرداری رشت اجرا شد و علی مغازه ای گفت: شب های خیس رشت به تهران آمده است .

 

پس از موسیقی کلاسیک و شهری رشت  سید محمد میرغفاری از منطقه لشت نشا به صحنه آمد و چاوشی‌خوانی کرد سپس اکبر سهرابی پور، ابراهیم سهرابی، محمد عبداللهی، حسین ثابتی و حسن مهدی دخت کرنی‌نوازهای  منطقه آستانه  با کرنِی‌هایی بزرگ به صحنه آمدند  موسیقی منطقه آستانه اشرفیه را با کرنی هایشان اجرا کردند.

 

 

پایان شب «رشت وارش شبان» آمدن علی اوسط کشت پرور تشت زن و آواز خوان از املش و اشکورات بود؛ این هنرمند درباره اجرایش گفت: ترانه هایی که برای شما اجرا می کنم 60 سال سابقه دارند، تشت می زنم ترانه هم می خوانم برخی از ترانه ها جواب دارد اگر گیلانی هستید به من کمک کنید من تشت می زنم و اما آوازم را با ترانه ای از ناصر مسعودی شروع می کنم.

 

علی اوسط کشت پرور با شگردی منحصر به فرد با دست و پا همزمان تشت می زد و آوازمی خواند و تمام سالن مبهوت هنر نمایی اش شدند. شاید بشود  گفت شب رشت در پنجمین فستیوال آیینه دار شب نمایش درخشان علی اوسط کشت پرور بود .

کد خبر 744396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha