دریادار خانزادی: به خودکفایی در تولید تسلیحات رسیدیم/ از تحریم‌ها عبور کرده ایم

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه امروز ما از خط تحریمها عبور کرده ایم و دیگر به خودکفایی در تولید نیازمندیهایمان رسیده ایم، گفت: ملتی که همه تسلیحات نظامی خود را تولید و تامین کند از امنیت پایداری بهره مند است.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، «امیر دریادار خانزادی» با حضور در برنامه شب گذشته 10 آذر نگاه یک شبکه یک سیما در ارزیابی عملکرد نیروی دریایی ارتش گفت: «نیروی دریایی از آغاز انقلاب تحت تحریمهای ناعادلانه قرار گرفت و تحریمها به قدری سنگین بود که حتی برای تهیه سیم خاردار هم مشکل داشتیم تا اینکه امروز بر روی شناوری به این پیچیدگی نشسته ایم.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه اگر برای رسیدن به خودکفایی در ساخت ناوشکن و ایجاد نیروی دریایی نیازمند کمکهای بیرون از کشور باشیم، بی شک به امنیت عاریه ای دست یافته ایم، گفت: «در این صورت امنیت ماندگار نیست. حال اینکه ما به خودکفایی ملی و بومی دست یافته ایم آنهم بدون نیاز به کمکهای خارج از کشور.»

 

وی با اشاره به اینکه امنیتی که وابسته به کمکهای دیگر کشورها باشد مانند جذر و مدی است که بالا و پائین و یا خوب و بد دارد، روزی خوب و روزی بد است، گفت: «باید گفت کیفیت تجهیزاتی که امروزه در ایران ساخته می شود برابر با کیفیت تجهیزات کشورهای برتر دنیاست. امروز ساخت نرم افزارهای ناوشکن سهند برایمان تبدیل به کار آسان و پیش پا افتاده ای شده است.»

 

دریادار خانزادی درباره ناوشکن سهند گفت: «قطعات این ناوشکن خارج از مجموعه صنایع دفاعی ساخته می شود، برای مثال شافت این ناو در کرج یا اصفهان و توسط مجموعه های خصوصی ساخته می شود. پروانه و بخشی از موتور این ناو از سری جدید موتورهای ناوشکن ها بوده و در مشهد ساخته می شود.»

 

وی با بیان اینکه امروز ما از خط تحریمها عبور کرده ایم و دیگر به خودکفایی در تولید نیازمندیهایمان رسیده ایم، گفت: «ملتی که همه تسلیحات نظامی خود را تولید و تامین کند از امنیت پایداری بهره مند است.»

 

 

بنابراین گزارش، دریادار خانزادی در بخش دیگری از این برنامه از ساخت ناوشکن موج پنجم نیروی دریایی با نام دنا خبر داد و گفت: «عده ای بر این باور بودند که ساخت ناوشکن جماران و دماوند یک اتفاق بود اما تکرار ساخت ناوشکنهای کلاس دو، سه، چهار و پنج نشان می دهد که هیچ اتفاقی در کار نیست.

 

وی با اشاره به دستیابی به سامانه «کمند» گفت: «این سامانه بهره برداری از تسلیحاتی مانند مسلسل خودکاری است که از 4500 تا 7 هزار گلوله در هر دقیقه شلیک و می تواند هر هدفی را که رادارهای خودش بصورت خودکار شناسایی کند در فاصله 4 کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: «این به آن معنا است که با داشتن چنین تسلیحاتی دیگر دشمن نمی تواند از فاصله 4 کیلومتری به ما نزدیک شود، گفت: «بدون شک این فناوری را هیچ کشوری در اختیار جمهوری اسلامی قرار نمی داد. اینها بخشی از موفقیت هایی است که زیر سایه تحریمهای مضحک غربی برای ما حاصل شده است.»

 

دریادار خانزادی با بیان اینکه ما امروزه موفق به ساخت زیردریایی غدیر شده ایم که در عمق کم هم می تواند حرکت کند، گفت: «پیش از انقلاب، ایران از زیردریایی بی نصیب بود. ما چنین تولیداتی را صرفا برای اقدامات نظامی نمی دانیم اما حضور نیروهای کشورهایی همچون امریکا در منطقه را نامشروع می دانیم.»

 

وی ادامه داد: «اگر آنها امنیت ما را برهم نزنند می توان گفت خلیج فارس جز امن ترین مناطق دریایی جهان است. ما امروز برای ساخت زیردریایی غدیر با هیچ محدودیتی مواجه نیستیم. امروز ما صاحب زیردریایی کوچکتری به نام فاتح هستیم که چنین زیردریایی هایی در جهان با نام میدجت معروفند. این زیردریایی بومی و تا دندان مسلح است و حتما برای دشمنان ما یک غافلگیری محسوب می شود.»

 

دریادار خانزادی در ادامه این برنامه خبری به مقایسه نیروی دریایی ایران و دیگر کشورهای منطقه پرداخت و گفت: «دیگر کشورهای منطقه اصلا قابل قیاس با ما نیستند و فقط باید بدانند که در زیر چشمان تیزبین و گوشهای شنوای ما هستند.»

 

وی با اشاره به اینکه هیچ حرکت و حرفی در منطقه از ما پنهان نیست، تاکیدکرد: «ما قابلیت رصد و شنود همه شناورهای دشمن و خارجی ها در منطقه را داریم. در ماه های آینده این سختگیری افزایش می یابد و اگر آمریکایی ها در منطقه حضور یابند این را خواهند دید.«

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه رئیس جمهور آمریکا اطلاعات دقیقی از گسترش نیروی دریایی خود ندارد، افزود: «آمریکایی ها 6 ماه است که در منطقه خلیج فارس حضور مؤثر ندارند. نیروی دریایی سپاه و ارتش کاری با آنان کرده که شناورهای آمریکایی مدت هاست در منطقه حضور ندارند.»

 

امیر خانزادی با اشاره به اینکه حد تفکیکی بین نیروی دریایی سپاه و ارتش وجود ندارد و در اجرای طرح های مشترک و سناریوهای مورد نیاز این دو نیرو ید واحده هستند، گفت: «ارتباط خوبی میان سپاه و ارتش وجود دارد و لحظه به لحظه با یکدیگر تعامل داریم و این همکاری و ارتباط در سطوح مختلف فرماندهی سپاه و ارتش وجود دارد. در هر لحظه ای که لازم باشد کنار یکدیگر ایستاده ایم و از امنیت کشورمان دفاع می کنیم.»

 

وی در ادامه به پدیده دزدان دریایی اشاره کرد و در این باره اینگونه توضیح داد: «دزدی دریایی بازی سیاسی و استفاده ابزاری استکبار جهانی از برخی محرومیت ها و محدودیت ها در برخی نقاط اقیانوس هند و کشورهای آن منطقه است. استکبار جهانی برای ایجاد ناامنی در مناطقی که می خواهد دزدی دریایی را ایجاد می کند برای اینکه هزینه برقراری امنیت را در آن مناطق به کشورهای دنیا تحمیل کند و فشار را برای آنان افزایش دهد.»

 

فرمانده نیروی دریایی با طرح این پرسش که چطور ممکن است دزدی دریایی سوار بر قایق 700 مایل از ساحل فاصله بگیرد و کشتی تجاری را شناسایی و از آن اخاذی کند، گفت: «این نشان می دهد عده ای پشت سر آنان هستند و حمایتشان می کنند آموزششان می دهند و تلفن های ماهواره ای، سلاح های سبک و حساب های بانکی ویژه در اختیار آنان قرار می دهند. مشخص است که استکبار جهانی پشت سر دزدان دریایی است.»

 

وی با اشاره به اینکه کشورهای غربی به جای تحمیل هزینه ایجاد امنیت در مناطقی که دزدی دریایی در آنجا وجود دارد محرومیت ها در کشورهای مورد نظر را رفع کنندف گفت: «بیش از 10 سال است در خلیج عدن تروریست دریایی گسترش یافته و تبدیل به فرهنگ شده و نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران 10 سال است که حضور پیوسته و 24 ساعته در این منطقه دارد. تاکنون 58 ناوگروه به منطقه خلیج عدن اعزام کرده ایم که افزون بر رزم ناوها زیردریایی نیز همراه آنهاست.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با  اشاره به حضور 58 و نیم ناوگروه ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج عدن گفت: «در 10 سال گذشته عملیات های گوناگونی داشته ایم اما 2 عملیات چشمگیر با عنوان رعد(1) و رعد(2) به ترتیب برای آزادی کشتی فله بر کشورمان و آزادی کشتی چینی بوده است.»

 

وی با اشاره به اینکه کشتی فله بر کشورمان را 2 هزار کیلومتر دورتر از مرزها اینگونه از دست دزدان دریایی آزاد کردیم که همه دزدان دستگیر و به ایران منتقل شدند و کشتی سالم و خدمه نیز سالم ماند، ادامه داد: «با گسترش مسئله دزدان دریایی، هندی ها متوجه شده اند که هزینه های این مسئله برای آنان زیاد شده است بنابراین اجلاسی با عضویت کشورهای حاشیه اقیانوس هند برای تأمین امنیت این اقیانوس تشکیل دادند.»

 

امیر خانزادی با اشاره به عضویت 36 کشور منطقه در این اجلاس گفت: «22 کشور منشور این اجلاس را به مجالس خود برای تصویب برده اند. بسیاری از کشورهای فرامنطقه ای مانند فرانسه، برزیل، چین و ژاپن ناظر این اجلاس هستند.»

 

وی با اشاره به اینکه ایران از همان ابتدا پای آمریکایی ها را از این اجلاس قطع کرد و تا زمانی که در این اجلاس حضور داریم اجازه بازگشت آمریکایی ها را به آن نمی دهیم، گفت: «2 سال ریاست دوره ای این اجلاس را بر عهده و برنامه ای برای تأمین امنیت منطقه به وسیله کشورهای منطقه داریم. کارگروهی برای یافتن راهکاری در زمینه ایجاد امنیت جمعی در منطقه اقیانوس هند و همکاری های کشورهای عضو اجلاس تشکیل داده ایم.»

 

وی درباره حضور نیروی دریایی کشورمان در ایتالیا گفت: «این حضور بر اساس نقش سیاسی و دیپلماتیک این نیرو است. حضور نیروی دریایی ارتش کشورمان در سواحل کشورهای دوست برای امتداد عمقی نظام اسلامی است.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه ناوگروه ارتش جمهوری اسلامی ایران در بازدید از بنادر کشورهای دوست، اقتدار و عزت ایران اسلامی را با تمام تسلیحات و امکانات نظامی نشان می دهد، گفت: «ما با همه امکانات و تجهیزات نظامی مانند یک نمایشگاه وارد بندر کشور دوست می شویم. دریانوردی با شناورهای نظامی قدرت آفرین است و کسی که با دریا با توان نظامی حضور می یابد نشان دهنده عقبه بسیار قوی او است.»

 

امیر خانزادی ادامه داد: «روابط دریایی بین ایران و ایتالیا در گذشته وجود داشته است و ناوگروه های ایتالیا چند بار از بنادر ما بازدید کردند و حضور ما در ایتالیا پاسخی به بازدیدهای آنان است. این اعزام ممکن است بخشی از دریانوردی بزرگی باشد که در نظر داریم.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه بالاترین سطح پیچیدگی فناوری در دنیا متعلق به زیردریایی ها و ناوشکن ها است، گفت: «بسیاری از فناوری ها از جمله؛ موشک، سونار، اژدر و پیچیده ترین و هوشمندترین موتورهای توربینی و دیزلی بخش هایی از ناوشکن سهند است. ممکن است در برخی از عرصه های ملی کاربرد موتورها جنبه اقتصادی داشته باشد اما امنیت چیزی نیست که خط کش پول و اقتصاد بر آن بگذاریم و نمی توان ذره ای از آن کوتاه بیاییم.»

 

بنابراین گزارش، دریادار خانزادی در بخش دیگری از این برنامه درباره سواحل مکران گفت: «زمانی از مکران که حرف زده می شد واژه خیلی غریبی بود و این سواحل برای کشور شناخته شده نبود. در برهه ای از تاریخ که تنها ساحل اقیانوسیمان توجه نکرده بودیم در حالی که تمدن دریایی، فرهنگی دریایی را تولید می کند و باید تمدن دریایی احیا شود.»

 

وی ادامه داد: «در تاریخ تمدن دریایی داشته ایم و یکی از ویژگی های تمدن دریایی وجود شهرهای بزرگ در سواحل اقیانوسی است. حضور نیروهای مسلح در هسته های تمدنی دریایی ما مانند جاسک و کنارک این مناطق را تقویت می کند. برای ایجاد تمدن دریایی ظرفیت های حکومتی و ظرفیت های خصوصی مردمی باید به کار گرفته شود و این در حال انجام است.»

 

امیر خانزادی با اشاره به تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری برای توسعه سواحل مکران افزود: «هدفگذاری برای خصوصی سازی و اجرای طرح های جامع در سواحل مکران انجام شده است و دولت کار خود را برای ایجاد زیرساخت ها در این منطقه به خوبی انجام می دهد البته تمدن دریایی موضوع دولتی نیست و همه باید برای آن تلاش کنند و جمعیت در این منطقه متمرکز شود.»

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه سواحل مکران منابع بی نهایت اقیانوس ها را به منابع ملی متصل می کند و بخشی از ظرفیت راهبردی ایران است که فعال شده است، گفت: «مردم جاسک برای تغییر چهره این منطقه تلاش می کنند و بسیار موفق بوده اند. مسئولیت شتاب گرفتن پیشرفت سواحل مکران با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و دولت نیز ظرفیت های خوبی را پای کار آورده است.»

 

وی با بیان اینکه تلاش بسیاری برای جبران عقب افتادگی تاریخی این سواحل باید انجام شود، افزود: «زمانی برای اقامت در جاسک مشکل داشتیم اما اکنون چهره این منطقه تغییر بسیاری کرده است. آرزو می کنم هر ایرانی به جای اینکه یک خودرو داشته باشد یک قایق داشته باشد.»

 

امیر خانزادی در ادامه سخنانش به ظرفیت های دریای خزر اشاره کرد و گفت: «خزر دریاچه ای بسته و متعلق به کشورهای ساحلی آن است. همسایگان خوبی در خزر داریم و آن را دریاچه صلح و دوستی می دانیم. زمانی در دریای خزر امکان دریانوردی تجاری نیز نداشتیم اما اکنون حضور پرقدرت نظامی و تجاری در این دریا و امکان ساخت شناورهای جنگی در آن داریم.»

 

وی با اشاره به اینکه تلاش می کنیم امنیت پایداری در دریای خزر برقرار کنیم، گفت: «در این زمینه ارتباط بسیار خوبی با کشورهای همسایه داریم و از نظر امنیت مشکلی در آنجا نداریم البته شیطنت هایی از طرف کشورهای بیگانه انجام می شود اما اجازه نخواهیم داد پای هیچ بیگانه ای در این دریا باز شود.»

 

امیر خانزادی کلید حرکت نیروی دریایی در دریا را نیروی انسانی خواند و گفت: «تجهیزات مهم است اما نیروی انسانی که از آن استفاده می کند و قرار است امنیت را برقرار کند حرف نخست را در این نیرو می زند. حرکت اصلی ما در نیروی دریایی متوجه به نیروی انسانی است.»/

 

کد خبر 744326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha