به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مرضیه مسگرزاده، معاون دفتر آموزش متوسطه راهنمایی تحصیلی وزارت آموزش و پرورش در مراسم افتتاحیه همایش همگام با قرآن که در مجتمع امام رضا(ع) شهرک نفت اهواز برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت اجرای صحیح این طرح، برای اجرای آن اجباری بر مدیران مدارس حاکم نیست.
وی در افزود: این طرح از سه سال پیش با تشکیل کارگروهی در دفتر آموزش متوسطه راهنمایی تحصیلی وزارت آموزش و پرورش مطرح شد و در اردیبهشتماه آن سال در چند مدرسه شهر تهران به صورت آزمایشی اجرا شد.
مسگرزاده، با بیان اینکه با بیان اینکه در نظرسنجی که از اولیا، دانشآموزان و کارکنان مدارس اجرا کننده طرح صورت گرفت، 76 درصد از آنها به موفقیت طرح همگام با قرآن اعتقاد داشتند، تصریح کرد: در سال جاری تحصیلی این طرح در سراسر کشور و به صورت داوطلبانه اجرا میشود.
وی به نحوه اجرای طرح همگام با قرآن اشاره کرد و اذعان داشت: روزهای فعال مدرسه 160 روز محاسبه شده است به همین جهت 160 لوح فشرده که حاوی آیات منتخب قرآن با توجه به نیازهای سنی دانشآموزان است تهیه شده و در اختیار مدیران مدارس مجری طرح همگام با قرآن سراسر کشور قرار گرفته است.
معاون دفتر آموزشی متوسطه راهنمایی تحصیلی وزارت آموزش و پرورش، ادامه داد: پیشبینی شده است که زمان قرائت آیات و ترجمه آنها بیش از سه دقیقه نباشد و هنگام قرائت، آیه مورد نظر باید توسط دانشآموزان رؤیت شود تا در جهت تقویت روخوانی و روانخوانی دانشآموزان به هدف موردنظر خود برسیم.
وی اظهار داشت: به گفته مقام معظم رهبری «قرآن در آموزش و پرورش در مهجوریت است» در این میان گرچه اعضای آموزش و پرورش از دهه 60 به بعد در زمینه علوم قرآنی فعالیتهای بسیاری انجام دادهاند اما هنوز قرآن کریم در مهجوریت است و اگر دانشآموزان، ارادت معلمان به قرآن را در عمل آنها ببینند، فعالیتهای قرآنی آموزش و پرورش نتیجهبخشتر خواهد بود.
مسگرزاده، به هشدارهای مقام معظم رهبری نسبت به جنگ نرم و شبیخون فرهنگی اشاره کرد و گفت: برنامهریزی صحیح و دقیق و به دنبال آن فعالیتهای مستمر و مفید قرآنی باید صورت گیرد تا فرزندان کشورمان از درون در برابر تهاجم فرهنگی ایمن شوند، جوانان و نوجوانان ایران در سایه پیوند با قرآن کریم میتوانند به جنگ با این تهاجم بروند.
وی با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح، دانشآموزان و فعالیت آنان در محوریت فعالیت است، اظهار داشت: در این برنامه، قرائت قرآن کریم توسط دانشآموزان تنظیم و مشخص میشود.
وی درخصوص سؤالات مطرح شده توسط دانشآموزان در مورد مفاهیم آیات قرآن، بیان کرد: دانشآموزان باید درک کنند که معلم دانای همه علوم نیست و برای آشنایی با ترجمه آیات قرآن کریم باید به کلاس قرآن ارجاع داده شوند، طرح همگام با قرآن و قرائت آیات قرآن کریم دریچه تطهیر کلاس درس است.
همچنین در این مراسم رحمن فلاحی، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، گفت: قرآن کریم قانون اساسی زندگی ماست و در امر تعلیم وتربیت، قرآن باید حرف اول را در برنامه درسی بزند بر همین اساس آموزش باید رنگ قرآنی داشته باشد لذا مدیران به عنوان خط مقدم اجرای طرح و برنامه های آموزش و پرورش نقش بسیار مؤثر و ویژه ای دراین زمینه دارند.
وی افزود: طرح همگام با قرآن درسومین سال متوالی، امسال نیز دریکهزار و 800 مدرسه راهنمایی استان خوزستان برگزار و دراین زمینه پنج هزار معلم شناسایی شدند.
وی تصریح کرد: از این تعداد 2 هزار و 500 نفر توسط آموزش و پرورش و 2 هزار و 500 نفرنیز توسط سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان از آموزش های لازم بهره مند شدند تا اهداف ترویج فرهنگ قرآنی، تقویت انس با قرآن، بهره گیری بیشتر از تعالیم نورانی این معجزه الهی درزندگی، بیشتر محقق شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، با اشاره به اینکه قرآن قانون اساسی زندگی ماست، گفت: ما باید بتوانیم با مدیریت صحیح و در رأس قراردادن قرآن به بهترین نحو از رهنمودهای قرآنی در زندگیمان بهره بگیریم.
وی بیان کرد: استفاده از طرحهای جدید قرآنی در سال جدید باعث تحول عظیمی در مدارس قرآن خواهد شد و امیدواریم که به نتیجه بسیار خوبی دست یابیم.
فلاحی، خاطرنشان کرد: مدیران مدارس به عنوان خط مقدم اجرایی و برنامهریزی در جهت تربیت دانشآموزان نقش اول را دارند زیرا زمانی که مدیریت عاشقانه و فعالانه داشته باشند میتوانند بر مربیان، خانوادهها و دانشآموزان تأثیر مثبت داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما