به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بنای تأسیس بنیاد برکت، دستور مقام معظم رهبری خطاب به رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) بوده است. بنیاد برکت در 20 آذر ماه سال 1386 توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأسیس شد تا به عنوان مجموعهای برای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عامالمنفعه در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته فعالیت کند.
این نهاد با تفأل بر قرآن کریم (آیه 96 از سوره مبارکه اعراف) «برکت» نامیده شد. بنیاد برکت که منابع مالی آن از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأمین میشود در بیش سال های فعالت خود دستاوردهایی در زمینههای گوناگون به ارمغان آورده است.
بنیاد برکت به منظور توسعه و توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی در مناطق محروم آغاز به کار کرد، به همین دلیل وجود استراتژی مناسب و منحصر به فرد از همان ابتدا بر بنیانگذاران آن آشکار بود.
هم اکنون بنیاد برکت در حوزههای وسیعی در جهت خدمت به محرومین و نقاط کمتر توسعهیافته فعالیت دارد که مواردی از قبیل توانمندسازی اقتصادی و کارآفرینی، توسعه فضاهای آموزشی از طریق تأسیس مدارس برکت، انجام امور زیربنایی، ساخت مراکز فرهنگی- مذهبی، توسعه خدمات بیمهای، مالی و حمایتی، توسعه محصولات راهبردی دارویی با تأکید بر فناوریهای نوین، ساخت بیمارستان و افزایش دسترسی آحاد جامعه بهویژه هموطنان ساکن مناطق محروم به خدمات بهداشتی و درمانی را شامل میشود.
این بنیاد در راستای وظایف خود برای ساخت و توسعه مدارس در مناطق محروم تاکنون 1110 مدرسه با بیش از شش هزار کلاس درس را برای دانشآموزان مناطق محروم و کمتر توسعهیافته احداث و بهبهرهبرداری رسانده است.
«جعفری»، مدیرعامل بنیاد برکت در حاشیه مراسمی که با حضور محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، محمدرضا حافظی رییس جامعه خیرین مدرسهساز کشور و مهرالله رخشانی مهر رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور برای تقدیر از بنیاد برکت به نیابت از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به دلیل فعالیت مستمر و گسترده این بنیاد در مدرسهسازی این خبر را اعلام کرده بود.
وی اعلام کرده بود: «با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری در زمینه مدرسهسازی و توسعه فضاهای آموزشی و دلنگرانی ایشان بابت تعلیم و تربیت کودکان و ارتقای عدالت آموزشی در روستاها و مناطق محروم کشور، میکوشیم فضای آموزشی ایمن، مجهز و شایسته دانشآموزان ایرانی را فراهم سازیم.»
وی تأکید کرد: «بنیاد برکت در راستای تحقق این مهم، تاکنون 1110 مدرسه با بیش از شش هزار کلاس درس را برای دانشآموزان مناطق محروم و کمتر توسعهیافته احداث و بهبهرهبرداری رسانده است. همچنین هماکنون نیز 500 مدرسه با سه هزار کلاس درس در حال ساخت است که این روند تا احداث 2 هزار مدرسه برکت ادامه مییابد و این نهضت با جدیت همچنان ادامه می یابد.»
به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد تاکنون در فرآیند مدرسهسازی بالغ بر 9 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام داده است.
یادآور می شود: نکتههای كليدی و محوري در نگرش بنياد بركت نسبت به فعاليتهاي محروميتزدايي و توانمندسازي اقتصادي در كشور عبارتاند از:
تأكيد بر اين باور كه توسعهی اقتصادي مناطق محروم و كمتر توسعهيافته از طريق سرمايهگذاري و راهاندازي بنگاههاي اقتصادي با توجه به مزيتهاي نسبي در اين مناطق انجام ميگيرد.
تأكيد بر ايجاد فرصتهاي شغلي محلي و جلوگيري از مهاجرت نيروهاي بومي از مناطق محروم و كمتر توسعهيافته
تأكيد بر مشارکت بنیاد برکت به شکل غيرتصديگرايانه و غيرماندگار به كارآفرينان و سرمایهگذاران محلي در جهت راهاندازي بنگاههاي اقتصادي در قالب اصول اقتصاد و ماليهی اسلامي (مشاركتهاي حقوقي و مدني)
تأكيد بر كمك به توسعهی اقتصادي و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق محروم و كمتر توسعهيافته از طريق استفاده از مشاركت مردمي و آموزشي در زمينهی اصول و روشهاي صحيح شركتداري.
توجه ويژه به انجام امور زیربنایی و ايجاد فضاهاي آموزشي و فرهنگی به عنوان مكمل فعاليتهاي اقتصادي در مناطق محروم و كمتر توسعهيافته./
نظر شما