جواد محقق، شاعر و نویسنده با بیان اینکه گونه ادبی رمان در کشور جایگاه تاریخی شعر را گرفته است، به خبرنگار شبستان گفت: شکی نیست که در طول تاریخ گاهی قالب ها جایگزین هم می شوند و مخاطبانشان جا عوض می کنند، بر اساس همین سنت است که امروزه قالب داستان یا رمان نه فقط در کشور ما بلکه در میان مخاطبان جهانی از برد بیشتری برخوردار شده است.
محقق با اینحال زبان شعر را زبان فرهیختگان توصیف کرد و اظهار داشت: نمی توان گفت که شعر مخاطبان خود را کاملاً از دست داده باشد، زیرا شعر در همان روزگاران گذشته نیز قالبی بوده که بیشتر به نوعی با فرهیختگی و فرهیختگان ارتباط برقرار می کرده است. شعر از همان قدیم بخش و نمونه هایی داشته که براساس علاقه مخاطبان عام ورد زبان آنها شده است و امروزه هم همینطور است.
وی با بیان اینکه اگرچه داستان و رمان مخاطبان بیشتری دارد اما لزوما مخاطبان فرهیخته تری ندارد، اظهار داشت: سینما با وجود اینکه هنر جدید و قالب تازه است، مخاطبان بیشتری نسبت به تئاتر دارد اما لزوما مخاطبان فرهیخته تری ندارد و هنوز هم فرهیختگان با تئاتر ارتباط بیشتری دارند تا با سینما.
این شاعر و نویسنده با اعتقاد بر اینکه مخاطبان شعر همیشه نسبت به مخاطبان داستان و رمان فرهیخته تر هستند، بیان کرد: درک شعر به اندازه درک داستان و رمان راحت نیست و به همین دلیل شعر مخاطبان عام کمتری دارد. زیبایی ها در شعر پنهان تر است و در نتیجه کشف آنها نیازمند نوعی از فرهیختگی است.
پایان پیام/
نظر شما