الهه حقیقی، کتابدار کانون فرهنگی هنری الزهرا رفسنجان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه این کتابخانه تنها کتابخانه تخصصی علوم قرآنی در شهرستان رفسنجان است، افزود: کتابخانه الزهرا سلام الله علیهادر سال 85 با مساحت 400 مترمربع تأسیس شده که دارای 4 هزار عضو و ببیش از 30 هزار نسخه کتاب و 27 هزار عنوان موضوعی است.
وی با بیان این مطلب که این کتابخانه به عنوان کتابخانه درجه یک ویژه شناخته شده و بیش از 4 هزار جلد کتاب در حوزه کودک و نیز 4 هزار جلد کتاب در زمینه آموزشی در این کتابخانه موجود است؛ به همکاری این کتابخانه با کانون پرورش فکری شهرستان هم اشاره و بیان کرد: در خود کانون فرهنگی هنری و در جنب کتابخانه، مکانی برای حضور بانوان جهت آموزش صنایع دستی فراهم شده که پس از آموزش های لازم، صنایع دستی را تولید و به خود ما می فروشند و هزینه آن را نیز دریافت می کنند و در نهایت کانون این آثار را در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار داده و به فروش می رساند.
کتابدار کانون فرهنگی هنری الزهرا رفسنجان با بیان این مطلب که ما نیز تعدادی از افرادی که به کار صنایع دستی مشغول هستند را به عضویت کتابخانه در می آوریم، خاطرنشان کرد: از آنجا که کتابخانه الزهرا مخصوص بانوان است، خانواده ها با اطمینان و آرامش بیشتری فرزندان خود را راهی کتابخانه می کنند همچنین موقعیت این کتابخانه نیز در مرکز شهر قرار دارد که این امر نیز مزید بر علت است.
وی با اشاره با اینکه معمولاً در طول سال هر روز مراجعه کننده داریم و از سالن مطالعه نیز استفاده می شود اما در مواقع امتحانات، این کتابخانه بسیار شلوغ می شود، بیان داشت: کتابخانه الزهرا رفسنجان دارای دو سالن مطالعه، 18 میز مطالعه، 69 عدد صندلی، 60 قفسه دوطرفه،30 قفسه یک طرفه و 5 هزار جلد کتاب است که 2 نفر نیز در حال فعالیت هستند.
حقیقی با بیان این مطلب که استقبال زیادی می شود اما مـتأسفانه در زمینه کتب آموزشی کمبود داریم، افزود: هر ساله ما برای بچه های کنکوری کلاس آموزشی می گذاریم، مسابقه های کتابخوانی، نمایشگاه کتاب و کلاس های قرآنی نیز برگزار می کنیم.
وی با افزودن اینکه فعالیت این کتابخانه از صبح تا شب است، تصریح کرد: در حال حاضر ما کتاب به روز و جدید و کتاب برای دانشجویان نداریم در صورتی که مراجعه کننده در این زمینه زیاد است لذا تقاضا داریم کتاب در سطح تحصیلات تکمیلی و همچنین کتاب های جدید و به روز در اختیار ما قرار داده شود.
کتابدار کانون فرهنگی هنری الزهر رفسنجان با بیان این مطلب که اعضای فعال این کتابخانه هزار نفر هستند، ابراز داشت: فضای مجازی تأثیر مستقیمی بر کم رنگ شدن حضور افراد در کتابخانه ها داشته در حالی که هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد لذا این امر نیازمند فرهنگ سازی بیشتر و استفاده از راهکارهای مختلف جهت ترغیب افراد دارد.
وی ارتباط با مدارس را یکی از ظرفیت های مهم جهت ترغیب نوجوانان و جوانان به کتابخانه عنوان کرد و افزود: خانواده ها نیز نباید فراموش شوند چراکه نقش اساسی در ترویج فرهنگ کتابخوانی دارند و در این زمینه تلاش داریم ضمن معرفی کتاب به خانواده ها مسابقاتی نیز برگزار کنیم.
حقیقی مسئله بیمه را یکی از دغدغه های مهم کتابداران بیان و خاطرنشان کرد: در زمینه امکانات و تجهیزات در کتابخانه مشکلی وجود ندارد و بیشترین استقبال در موضوعات مربوط هنری، ادبی، پزشکی و دینی می شود.
گفتنی است، کتابخانه و مسجد الزهراءسلام الله علیها و کتابخانه و مجموعه فرهنگی-حضرت خدیجه سلام الله علیها- رفسنجان به همت حاج حبیب الله اعتمادی، نیکوکار رفسنجانی احداث و تجهیز شده است.
نظر شما