بیش از ۲ هزار مگاوات مولد تولید پراکنده به مدار می آید

صنعت برق ایران در طی سالهای متمادی توانسته است به جایگاه قابل قبولی در سطح جهانی برسد امروز در راستای برنامه ریزی های صورت گرفته برای افزایش توان تولید برق در کشور بیش از ۲ هزار مگاوات مولد تولید پراکنده به مدار می آید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در دنيای امروز انرژی از مسائل اساسي و زيربنايي است و ساختار اقتصادي و سياسي كشورها به چگونگي دسترسي به انرژي، نحوه مصرف و قيمت آن بستگي دارد. در كشورهاي مختلف با سطوح اقتصادي متفاوت، اعم از توسعه يافته و در حال توسعه، انرژي و مسائل مربوط به آن در كليه جهت گيري ها و سياست گذاري ها و برنامه هاي توسعه عميقاً تأثير گذار است.

 

در حال حاضر در كليه كشورها موتور محرك هرگونه تحول اقتصادي، امنيت انرژي و سهولت دسترسي به آن است. استفاده از انواع انرژي ها و به عبارت بهتر استفاده از سبد انرژي با تركيب هاي گوناگون علاوه بر آنكه امنيت انرژي را تأمين مي کند، مسائل جديدي در اقتصاد انرژي و توجيه پذيري اقتصادي برخي از انواع انرژي تا به خصوص انرژي هاي تجديد پذير را مطرح مي كند.

 

برق يكي از انواع انرژي است كه به دليل مشخصه هاي خاص خود، بيشتر از ساير انواع انرژي ها مورد توجه است. صنعت برق ایران در طی سالهای متمادی توانسته است به جایگاه قابل قبولی در سطح جهانی برسد تا جایی که صادرات انرژی در این زمینه به عنوان یک منبع درآمد خارجی برای کشورمان محسوب شود.

 

امروز در راستای برنامه ریزی های صورت گرفته برای افزایش توان تولید برق در کشور یک هزار مگاوات برق تجدید پذیر در مدار قرار می گیرد. «مصطفی رجبی مشهدی»، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر امروز چهارشنبه 7 آذر ماه در در کنفرانس شبکه های هوشمند انرژی خبر داده است که «تا پایان امسال به تولید یک هزار مگاوات برق تجدید پذیر در مدار مصرف دست می یابیم که این میزان اکنون 650 مگاوات است.»

وی با اشاره به اینکه نیاز آینده هوشمندسازی شبکه برق، ورود چهار هزار مگاوات توسط نیروگاه بادی و خورشیدی جدید است، گفت: «تحقق آن نیازمند یکپارچگی، کنترل تولید و ذخیره سازی است.»

 

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با بیان اینکه یک هزار مگاوات مولد مقیاس کوچک به شبکه برق متصل است، تاکید کرد: «بیش از 2 هزار مگاوات مولد تولید پراکنده به مدار خواهد آمد که آن هم نیازمند مدیریت و کارکرد در شرایط جزیره ای است. این میزان برای خرید تابستانی سال آینده پیش بینی و قیمت های جذابی هم برای آن در نظر گرفته شده تا نیروگاه های تولید پراکنده به شبکه سراسری متصل شوند.»

 

بنابراین گزارش، از ابتدای سال جاری تا مهرماه در مجموع 1005 مگاوات ظرفیت جدید به ظرفیت اسمی تولید برق کشور افزوده شده است. این مقدار افزایش ظرفیت که در بخش‌های گازی، سیکل ترکیبی، برق‌آبی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر بوده، ظرفیت اسمی تولید برق کشور را در مهرماه 97 به 79 هزار و 665 مگاوات رسانده است.

 

درخصوص افزایش ظرفیت نیروگاه های برق کشور «محسن طرزطلب»، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های حرارتی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون) اعلام کرده بود «سه هزار مگاوات واحد نیروگاهی جدید تا پیک تابستان امسال وارد مدار تولید شد که از تابستان سال گذشته تاکنون 2 هزار مگاوات از این واحدها عملیاتی شده است. با این اتفاق ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور از مرز 80 هزار مگاوات عبور می کند.»

در حال حاضر در ظرفیت اسمی تولید برق کشور سهم نیروگاههای بخاری 19.87 درصد، سهم نیروگاههای گازی 31.41 درصد، سهم نیروگاههای سیکل ترکیبی 29.48 درصد، سهم نیروگاههای برق‌آبی 15 درصد، سهم واحدهای تولید پراکنده و خودتأمین‌ها 1.62 درصد؛ سهم نیروگاههای تجدیدپذیر 0.79 درصد و سهم نیروگاههای دیزلی 0.55 درصد است./

 

 

 

کد خبر 743709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha