به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، آلمان به عنوان یکی از اعضای ۱+۴ فعالیت ویژه ای به کار گرفته تا بتواند با همکاری فرانسه و انگلیس ساز و کار ویژه مالی و بانکی به منظور حفظ برجام و کمک به ایران در مبادلات تجاری را راه اندازی کند.
در همین رابطه، آلمان و فرانسه احتمالا در طرحی مشترک، میزبانی کانال مالی اتحادیه اروپا را بر عهده خواهند گرفت.
این موضوع به نقل از روزنامه والاستریت ژورنال از بروکسل اعلام شد که در این طرح اگر فرانسه میزبان این کانال مالی شود، یک مقام آلمانی ریاست آن را برعهده خواهد گرفت و اگر این مسئولیت را آلمان برعهده بگیرد، ریاست کانال مالی را یک مقام فرانسوی بر عهده خواهد گرفت.
علاوه براین، آلمان همزمان با اعمال تحریم های آمریکا علیه کشورمان به همراه فرانسه و انگلیس به انتشار بیانیه ای به محکومیت این اقدام پرداخت.
در بیانیه آلمان، فرانسه و انگلیس آمد: «هدف ما حفاظت از کنشگران اقتصادی اروپایی دارای تبادلات تجاری مشروع با ایران و در راستای قوانین اروپایی و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است».
همچنین در اقدامی دیگر نماینده دولت آلمان در مورد همکاری های آتلانتیک، گفت که موضع برلین در خصوص استفاده از ابزار تحریم علیه ایران و روسیه با آمریکا متفاوت است.
«پیتر بائر» در حاشیه شرکت در کنفرانس امنیتی Halifax International Security Forum، با طرف آمریکایی در خصوص سیاستهای تحریمی این کشور در قبال ایرن و روسیه مذاکره کرد.
وی پیش از این مذاکره گفت: من می خواهم با شرکای آمریکایی خود، در مورد سیاستهای تحریمی ایالات متحده، مذاکره کنم، اگرچه اروپا و ایالات متحده در خصوص روابط با ایران و روسیه اهداف نزدیک بهم دارند، اما موضع ما در حال حاضر در خصوص ابزارها متفاوت است. در هر صورت من به این واقعیت انتقاد دارم که ایالات متحده تحریم هایی را علیه شرکت های آلمانی در صورت تجارت با تهران در راستای معاهدهای که همراه با آمریکایی ها با ایران به امضا رسیده است، اعمال میکند.
برلین علاوه براین در اظهارات متعددی بر حفظ برجام تاکید کرد. وزیر امور خارجه آلمان ضمن انتقاد از یکجانبه گرایی آمریکا تاکید کرد که هر اقدام دیگری غیر از حمایت از برجام، احتمال افزایش تنش و تهدید امنیت اروپا را در پی دارد.
«هایکو ماس» در مصاحبه ای با شبکه دویچه وله اظهار داشت: ما نگرانیم که اگر ایران توافق هسته ای را ترک کند تنش ها بیشتر شود. ما این را نمی خواهیم. ما مناقشه نظامی نمی خواهیم.
همچنین آلمان خروج آمریکا از برجام را به ضرر اقتصاد خود نیز می داند و در همین رابطه، «فولکر ترایر» رئیس تجارت خارجی اتاق بازرگانی و صنایع آلمان گفت با خروج آمریکا از برجام، نهال نوپایی که به تازگی در حال رشد بود دوباره نابود خواهد شد.
ترایر افرود در این مدت مناسبات تجاری با ایران هرچند کندتر از آنچه انتظار می رفت، توسعه پیدا کرد.
راجع به همین موضوع نیز اشپیگل نوشت: براساس اطلاعات اتاق صنایع و بازرگانی آلمان از زمان کاهش تحریم ها علیه ایران در اوایل سال 2016 میلای تجارت آلمان-ایران حدود 42 درصد افزایش داشته است.
اما این اقدامات آلمان در حالی صورت می گیرد که رژیم صهیونیسیتی به نیابت از آمریکا تلاش دارد برلین را از این اقدامات منصرف کند.
در همین خصوص، «گیلعاد اردان» وزیر امنیت داخلی و امور استراتژیک رژیم صهیونیستی روز گذشته طی سخنرانی در کنفرانسی در فرانکفورت، با ادعای اینکه ایران به ناامن کردن اروپا ادامه میدهد، از کشورهای اروپایی خواست تا با تغییر رویکرد خود در قابل تهران، از توافق هستهای خارج شوند.
به نوشته وبگاه نشریه «اسرائیل هیوم» وی گفت: «آلمان باید موضع قویتر و قاطعانهتری علیه ضدیهودترین رژیم در جهان بردارد».
وی سپس دولت آلمان را تشویق کرد به تبیعت از آمریکا در خروج از برجام، در اعمال تحریمها علیه تهران به واشنگتن بپیوندد./
نظر شما