ماجرای  استیضاح ظریف و لاریجانی/خداحافظی بازنشستگان ریاست جمهوری/فشار آمریکا به آژانس برای شناسایی «تورقوزآباد»

خداحافظی بازنشستگان ریاست جمهوری، شروط رشد تسهیلات مسکن، فشار آمریکا به آژانس برای شناسایی «تورقوزآباد»، استیضاح ظریف و لاریجانی، کشمکش عراق و آمریکا در اعمال تحریم های ایران از جمله گزیده سیاسی شبستان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، خداحافظی بازنشستگان ریاست جمهوری، شروط رشد تسهیلات مسکن، فشار آمریکا به آژانس برای شناسایی «تورقوزآباد»، استیضاح ظریف و لاریجانی، کشمکش عراق و آمریکا در اعمال تحریم های ایران از جمله گزیده سیاسی شبستان در هفته گذشته بود که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

 

تاکید چین و روسیه بر همکاری اقتصادی با ایران

چین و روسیه در ادامه تلاش ها برای حفظ برجام به عنوان اعضای ۱+۴ همچنین بر ادامه همکاری اقتصادی با ایران در ایام تحریم ها نیز تاکید دارند.

بنابراین گزارش،‌ وزارت خارجه چین در نشست خبری سه شنبه خود بار دیگر برتداوم همکاری با ایران در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

به نوشته «وبگاه وزارت خارجه چین»، «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه این کشور در پاسخ به سئوالی درباره همکاری شرکت ملی نفت چین (CNPC) با ایران در توسعه فاز یازدهم حوزه گازی پارس جنوبی و این که آیا این شرکت از معافیت از تحریم‌های آمریکا مطئن است، اظهار داشت: «از وضعیت خاصی که شما ذکر کردید مطلع نیستم اما چین و ایران دارای روابط معمول هستند.»

 

۱۱ استاندار جدید به مرور به هیئت دولت معرفی می شوند/نگاهمان انتخاب بهترین افراد است

«سیدسلمان سامانی» در گفتگو با خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان در مورد معرفی استانداران جدید گفت: در حال حاضر 11 استانداری در کشور با سرپرست اداره می شوند که ما در حال بررسی برای معرفی افراد پیشنهادی برای تصدی این استانداری ها هستیم.

سخنگوی وزارت کشور اظهار داشت: بر اساس ارزیابی هایی که نسبت به توانمندی های افراد و ویژگی های خاصی که هر استان از آن برخوردار است و همچنین شاخص های تخصصی که وزارت کشور در حوزه های مختلف دارند استانداران مورد نظر انتخاب و به هیئت دولت پیشنهاد می شوند و این افراد در هیئت دولت برنامه هایشان را ارایه می دهند و در صورت رای اعتماد هیئت وزیران به عنوان استاندار انتخاب می شوند.

وی اظهار کرد: تلاشمان این است که هرچه سریعتر این پروسه را به اتمام برسانیم و تمامی استان ها استانداران خودشان را بشناسند ما نمی خواهیم دقت انتخاب را فدای سرعت کار کنیم.

 

تشکیل کارگروه تخصصی برای بررسی وضعیت کارگران هفته تپه

«رسول خضری» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به جلسه امروز سه شنبه ۶ آذرماه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: از جمله مسائلی که در جلسه امروز کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت  مشکل کارگران هفت تپه با گروه ملی فولاد بود که با حضور مسئولانی از وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اقتصاد و دارایی و مدیرعامل بانک جهاد کشاورزی که سهام‌دار بوده و مدیر عامل بانک ملی و مدیرعامل کارخانه هفت تپه مورد بررسی قرار گرفت و مقررشد کارگروهی برای بررسی این موضوع تشکیل شود.

 

استیضاح نمایشی ظریف/۲۴ نماینده چه می خواهند؟

اظهارات «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر وجود پولشویی در اقتصاد کشور چنان به مذاق برخی سیاسیون خوش نیامده که طرح استیضاح او را در مجلس کلید زده اند.

بنابر اعلام «علی اصغر یوسف نژاد» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی،‌ استیضاح محمدجواد ظریف با ۲۴ امضا و در ۱۱ محور به شرح زیر تحویل هیات رییسه شده است:

اظهارات و اتخاذ مواضع ناصواب از جمله اتهام پولشویی به جمهوری اسلامی ایران، بی‌توجهی به اقتصاد در دیپلماسی کشور، عدم توجه کافی به توسعه و فعال‌کردن روابط با کشورهای قاره آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، استفاده از برخی سفیران ناکارآمد، فرصت‌سوزی و عدم انتخاب سفیر برای برخی کشورهای دوست که ارتباط خوبی با آنها داریم، مانند چین و هند، دستگیری دیپلمات‌های ایرانی در کشورهای اروپایی به بهانه واهی و عدم مقابله به مثل و تحرکات کافی در دفاع از دیپلمات‌ها، عدم استفاده از فرصت‌هایی که مقاومت در منطقه فراهم کرده است، مواضع منفعلانه دستگاه دیپلماسی در خصوص کشتار حجاج در منا، به‌کارگیری افراد نامطمئن در مذاکرات حساس و مهم، تهدید بنیه دفاعی کشور به از بین رفتن توانایی آن و عدم تامین منافع ملت ایران در قراردادهای منعقد شده

طبق گفته او هیات رییسه این استیضاح را به کمیسیون امنیت ملی جهت بررسی در این کمیسیون ارجاع خواهد کرد.

 

شگفتی های مجلس دهم/ استیضاح دامن لاریجانی را هم گرفت

استیضاح بنابر اصل ۸۹ قانون اساسی از جمله اختیاراتی است که به مجلس شورای اسلامی اعطا شده‌است تا در مواردی که صلاح می‌دانند، اقدام به استیضاح و در صورت لزوم، عزل وزرای کابینه کند. بنابر ماده ۲۶ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رؤسای جمهوری وقت ایران در خصوص حضور یا عدم حضور در جلسات استیضاح وزرای کابینه‌شان، مختارند.

در ادوار ده‌گانه مجلس شورای اسلامی از بین ۳۰ استیضاح صورت گرفته، تنها پنج جلسه استیضاح با حضور روسای دولت وقت برگزار شده و ۲۵ جلسه استیضاح بدون حضور رئیس‌جمهوری برگزار شده‌است که در نتیجه، تنها ۹ استیضاح به برکناری وزرا انجامیده و ۲۱ مورد دیگر با رأی اعتماد مجدد نمایندگان به وزرا روبرو شده‌است.

بنابراین گزارش، در بین ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی، مجلس دهم با اعلام وصول ۷ استیضاح و مجلس‌های ششم، هشتم و نهم نیز هرکدام با اعلام وصول ۴ استیضاح، رکورددار ثبت درخواست استیضاح تاکنون هستند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه نوآوری و شگفتی های خود امروز سه شنبه 6 آذرماه طرح استیضاح «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی را تقدیم هیات رئیسه مجلس کردند. در تاریخ تشکیل مجلس شورای اسلامی این نخستین بار است که طرح استیضاح رییس این نهاد از سوی نمایندگان مطرح شده است.

 

فشار آمریکا به آژانس برای شناسایی «تورقوزآباد»

نام «تورقوز آباد» نخستین بار از سوی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل عنوان شد. زمانی که او با نشان دادن تصویری از سر در یک ساختمان واقع در تورقوز آباد مدعی شد که ایران در این مکان مهمات اتمی انبار کرده است.

 

اما در واکنش به این اظهارات نتانیاهو مردم ایران تورقوز آباد را مضحکه کردند و رسانه ها با مراجعه به مکان مد نظر نخست وزیر اسرائیل گزارش های فراوانی از یک قالیشویی منتشر کرند که او آن را انبار مهمات هسته ای نامیده بود.

 

 

حالا باز هم خبری راجع به تورقوزآباد منتشر شده و حاکی از آن است که نتانیاهو باز هم به دست به دامان واشنگتن شده تا ادعاهای مضحک خود را به رسمیت برساند.

در این رابطه، روزنامه تایمز آو اسرائیل به نقل از یک شبکه تلویزیونی صهیونیستی گزارش داد که مقامات وزارت امورخارجه آمریکا به رژیم صهیونیستی گفته‌اند که برای بررسی این اسناد ادعایی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فشار وارد خواهند کرد.

 

شروط رشد تسهیلات مسکن/ لزوم تعادل میزان وام و قیمت آپارتمان

شد نرخ مسکن و رکود تورمی در این بازار مسئولین را برآن داشته که بار دیگر به فکر افزایش میزان تسهیلات باشند. در این خصوص «سید ابوالفضل موسوی بیوکی» نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس اعلام کرده که بانک مرکزی مطالعاتی را درباره افزایش سقف تسهیلات مسکن آغاز کرده و طبق گزارش های ارائه شده، بانک مسکن متولی افزایش وام و ارائه به مشمولان خواهد بود.اما افزایش نرخ تسهیلات بانکی در دوره های مختلفی در کشور صورت گرفته و از آغاز دولت حسن روحانی در سال 92 تا کنون نیز این تسهیلات در چند مرحله این طرح اجرایی شده است و در این میان نکته اصلی میزان تاثیر این تصمیم بر بازار مسکن است که در همین رابطه به سراغ یکی از فعالان بازار مسکن رفته ایم و مشروح گفت و گوی وی را در زیر می خوانید:

«حسام عقبایی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی در خصوص طرح افزایش تسهیلات مسکن، گفت: اساسا افزایش تسهیلات بانکی می تواند از عوامل موثر بر افزایش قدرت خرید مردم باشد و تعداد معاملات مسکن را نیز بالاببرد.

نایب رئیس اول اتحادیه املاک تهران با اظهار این که ارائه تسهیلات در شرایط فعلی اقتصاد ایران کاردرستی است، افزود: زیرا اقتصاد دانان معتقدند که افزایش تزریق نقدینگی موجب ایجاد تورم اما ما معتقدیم که در شرایط فعلی اقتصاد ایران این نقدینگی می تواند به اقتصاد کشور کمک می کند و عدم ارایه تسهیلات به کنترل قیمت مسکن کمکی نمی کند.

وی با بیان این که پرداخت وام مسکن به مردم می تواند موجب رکود فعلی بازار مسکن شود، تاکید کرد: اما دولت، بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار همواره باید در خصوص تعیین تسهیلات مسکن چند نکته را در نظر بگیرند تا این اقدام بیهوده انجام نشود و نتیجه عکسی بر بازار نداشته باشد.

 

نگرانی اروپا و نتانیاهو از سخنان روحانی

«حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان روز شنبه در کنفرانس وحدت اسلامی اظهاراتی راجع به رژیم صهیونیستی داشت و این رژیم جعلی را غده سرطانی دانست.

روحانی گفت: یکی از آثار شوم بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل غده سرطانی در این منطقه بود و آن هم براین مبنا بود که غرب می گفت ملت های این منطقه را به آن ها اعتماد ندارند و حتی به دولت های این منطقه هم اعتماد ندارم اگرچه بسیاری دست نشانده خود آن ها بودند و باید یک قدرت دست نشانده خودمان را در این منطقه مستقر کنیم که 100 درصد گوش به فرمان ما باشد و منافع غرب را در منطقه حساس خاورمیانه تضمین کند. چظور یک رژیم جعلی به نام اسرائیل در این منطقه تشکیل شد؟ و چطور ملت بزرگ و تاریخی فلسطین از خانه خای خود رانده و آواره شدند وساتلیان دراز مورد قتل و غارت صهیونست ها قرار گرفتند؟

رییس جمهوری با طرح این سوال که اگر آمریکا به برخی از کشورهای این منطقه اعتماد دارد چرا می گوید حفظ رژیم فلان کشور برای امنیت اسرائیل لازم می دانم؟، گفت: همه چیز در این منطقه بر گرد مساله حفظ صهیونیسم و قدرت ظالمانه آنها در این منطقه می چرخد. هر کار هم کنند آزادند چون قبل از آن که تشکیل شود حق وتو را در سازمان ملل برای خود قرار دادند. اول آمریکا و اسرائیل در سازمان ملل و آمریکا و انگلیس در سازمان ملل برای خود حق وتو درست کردند و سپس رژیم جعلی اسرائیل را در این منطقه به وجود آوردند.

 

مذاکرات عالی ایران و اتحادیه در اروپا

ایران و اتحادیه اروپا در خصوص پیشبرد همکاری های دو طرف در رابطه با برجام امروز در دو سطح عالی به مذاکره و گفت و گو می پردازند.

بنابراین گزارش، «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی روز گذشته تهران را به مقصد بروکسل ترک کرد تا امروز و فردا در سمینار عالی‌رتبه همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و اتحادیه اروپا شرکت کند.

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی، سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، آقایان مصری، سلحشوری و صفاری، نمایندگان کرمانشاه، تهران و نطنزو تعدادی از مدیران این سازمان نیز در این سفر حضور دارند.

قرار است که در این همایش، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس، عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و نیز میگل آریاس کانیته، کمیسیونر تغییرات اقلیمی و انرژی اتحادیه اروپا و هلگا اشمید، معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا سخنرانی کنند.

این سیمنار در حالی برگزار می‌شود که سازمان انرژی اتمی و 23 نهاد و شخص مرتبط با آن در روند بازگشت تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا در 13 آبان مجدد مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

 

خداحافظی بازنشستگان ریاست جمهوری

در پی اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاه های اجرایی دفتر رئیس جمهوری نیز با تعدادی از کارکنان خود خداحافظی کرد.

در همین رابطه روز گذشته «محسن محبی» ⁩ نماینده ⁧ ایران ⁩ در ⁧ دادگاه بین‌المللی دادگستری ⁩ در دو دعوای جاری ایران علیه ⁧ آمریکا ⁩ که اخیرا با تلاش او دستور موقت دیوان لاهه علیه ⁧ تحریم ⁩ های آمریکا صادر شد اعلام کرد که با احترام به ⁧ قانون منع بکارگیری بازنشستگان ⁩ از ریاست مرکز حقوق ‌بین‌الملل ریاست جمهوری استعفاء داد.
 
در کنار او «شهیندخت مولاوردی» نیز که در دولت دهم بازخرید خدمت کرده بود شب گذشته از سمت دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی استعفا داد و با پذیرش رئیس جمهوری مواجه شد.
 
این در حالیست که در خبری نیز از برکناری ۱۰ نفر با اجرای این قانون در دولت گفته شده بود.

 

کشمکش عراق و آمریکا در اعمال تحریم های ایران

«عادل عبدالمهدی» با تلاش هایی که در خصوص حفظ واردات انرژی از ایران انجام داد موفق شد به مدت ۴۵ روز از اعمال تحریم های آمریکا علیه کشورمان معاف شود.

نخست وزیر جدید عراق اعلام کرد که به این معافیت اکتفا نکرده و تلاش های خود برای افزایش این مدت زمان ادامه خواهد داد و اگر هم لازم باشد در این خصوص سفری به واشنگتن خواهد داشت. اما حالا یک رسانه آمریکایی از اعمال فشارهای ایالات متحده به بغداد برای اعمال تحریم ها علیه ایران خبر داده است.

طبق خبر وال استریت ژورنال، آمریکا در حال اعمال فشار بر عراق است تا از تداوم همکاری‌های این کشور در حوزه انرژی با ایران جلوگیری کند.

این رسانه افزوده که آمریکا قصد دارد تا شرکت‌های آمریکایی و برخی متحدین منطقه خود نظیر عربستان را جایگزین ایران در بازار انرژی عراق کند و از طرفی موانع جدی بر سر همکاری‌های اقتصادی بغداد ـ تهران به وجود بیاورد.

در ادامه گزارش وال استریت ژورنال آمده که این اقدام بخشی از هدف گسترده‌تر آمریکا برای فاصله انداختن بین ایران و عراق و کاهش نفوذ تهران در این کشور عربی است. ایران و عراق ۱۴۵۸ کیلومتر مرز مشترک دارند و با توجه به اینکه اکثر جمعیت عراق را شیعیان تشکیل می‌دهند، روابط بسیار نزدیکی نیز از این مسیر بین دو کشور شکل گرفته است./

 

 

 

 

 

کد خبر 743475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha