تکمیل ساخت ناوشکن جدید دماوند تا پایان سال

ناوشکن دماوند که بیستم دی ماه سال ۹۶ هنگام ورود به بندر به‌علت افزایش سرعت باد و طوفان شدید در دریای خزر با موج‌شکن‌ برخورد کرد و دچار سانحه شد حالا به همت متخصصان ارتش ایران بازسازی شده است و ساخت آن تا پایان سال تکمیل می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از نیروهای چهارگانه ارتش است که مسئولیت حفاظت و حراست از آب‌های سرزمینی، فلات‌قاره و مناطق انحصاری، اقتصادی و جزایر جمهوری اسلامی ایران کشور در برابر هر گونه تجاوز نظامی خارجی را برعهده دارد. این نیرو تا پیش از انقلاب اسلامی تنها یک نیروی دریایی ساحلی بود و توان حضور در آب‌های بین‌المللی و دریاهای آزاد را نداشت اما پس از انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس، نیروی دریایی از یک نیروی دریایی ساحلی به یک نیروی دریایی اثرگذار با توان حضور در آب‌های آزاد جهان و دریانوردی‌های بلند مدت تبدیل شد.

 

براساس اقدامات و تلاش های انجام شده برای افزایش توان دفاعی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران این نیرو تاکنون بیش از ۵۰ ناوگروه به نقاط مختلف جهان اعزام کرده و توانسته امنیت آبراه‌های عبور کاروان‌های تجاری کشورمان را تامین کند.

 

نیروی دریایی کشورمان برای تحقق اهداف تعیین شده برایش نیازمند تجهیزات و ادوات نظامی مخصوص بود که تامین این نیازها به دلیل تحریم‌های گسترده علیه کشورمان از خارج کشور امکان پذیر نبود از این رو متخصاصان و افسران نیروی دریایی ارتش با همکاری متخصصان صنایع دفاعی کشور برای تجهیز این نیرو به ادوات نظامی روز وارد حوزه طراحی و ساخت انواع شناورهای سطحی و زیر سطحی شدند که ساخت ناوشکن‌های جماران و دماوند، ناو‌های کلاس سینا و زیردریایی‌های غدیر از جمله آنها است.

 

بنابراین گزارش، ناوشکن دماوند از جدیدترین تجهیزات ناوبری و سیستم های پیچیده دفاعی برخوردار است. خط تولید ناوشکن از اواخر سال 85 در صنایع دریایی شهید تمجیدی راه اندازی شد و سازه این ناوشکن سال 91 تکمیل و به آب انداخته شد. این ناوشکن با حدود 100 متر طول و بیش از یک هزار و 300 تن وزن، همان نمونه پیشرفته تر ناوشکن جماران است.

 

 

این ناوشکن نسبت به نمونه مشابه یعنی ناوشکن جماران، دارای طول بیشتر، وزن کمتر و قابلیت های فزون تری در حوزه تجهیزات و تسلیحات، حمل نفرات و قدرت مانور و چالاکی بالاتری است. این شناور با قابلیت تدافع، تهاجم و رهگیری همزمان اهداف هوایی، سطحی و زیرسطحی، مسلح به سامانه موشکی کروز (دریایی)، اژدرافکن، سامانه های توپ 40 و 76 میلیمتری، سامانه های پردازش راداری، رادارهای تاکتیکی سطحی و هوایی و مجهز به سامانه جامع مدیریت نبرد و جنگ الکترونیک بوده و مانند جماران 1 قابلیت حمل بالگرد را دارد.

 

به کارگیری رادار کنترل آتش با قابلیت ردیابی جنگنده ها و موشک های کروز، به کارگیری سامانه پایش و سیستم رانش با توان بالا جهت تامین سرعت بهینه شناور از توانمندی های این شناور است. بومی سازی تجهیزاتی مانند رادار هوایی، دستگاه کاشف زیر دریایی بوسیله امواج صوتی (سونار) فعال و غیرفعال، رادار کنترل آتش، سامانه های مخابرات داخلی و غیره از دیگر ویژگی های ناوشکن دماوند اعلام شده که مجموعه این تجهیزات به صورت بومی در سازمان های تابعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تولید شده است.

 

 

طبق اعلام مقام های نظامی کشورمان، هزینه ساخت این موج شکن یک چهارم قیمت مشابه خارجی آن است و بر اساس اعلام مقام های مسئول این ناوشکن از نظر طراحی و ساخت کاملا بومی بوده و با همکاری نزدیک حدود 400 دانشگاه، مرکز تحقیقاتی، تولیدی و صنعتی در داخل ساخته شده و از جدیدترین تجهیزات ناوبری و سیستم های پیچیده دفاعی و رهگیری برخوردار است.

 

بیستم دی ماه سال 96 ناوشکن دماوند در هنگام ورود به بندر به‌علت افزایش سرعت باد و طوفان شدید در دریای خزر با موج‌شکن‌ برخورد کرد. متاسفانه در این حادثه دو نفر از خدمه دماوند نیز مفقود شدند که پس از 16 روز جستجو در دریا پیکر این دو شهید پیدا شد. کارشناسان نظامی پس از این حادثه اعلام کرده بودند که آسیب‌های وارده ناچیز بوده و درصدد رفع آنها هستند و امروز در آخرین اقدام انجام شده از سوی متخصصان نیروی دریایی کشورمان قرار است ساخت ناوشکن جدید دماوند تا پایان سال تکمیل شود.

 

«دریادار حسین خانزادی» صبح امروز (سه‌شنبه ۶ آذر) در مراسم تجدید میثاق کارکنان این نیرو با آرمان‌های امام راحل طی سخنانی با بیان اینکه ما امروز در حوزه ساخت یگان‌های سطحی و زیر سطحی کاملا خودکفا شدیم، اظهار کرد: «تا پایان‌ سال کار ساخت ناوشکن دماوند جدید پایان می‌یابد و با نصب موتور و سیستم‌های عملیاتی به آب انداخته می‌شود.»

 

یادآور می شود: کار ساخت اولین ناوشکن ایرانی با نام «جماران» در دهه ۷۰ در قالب پروژه «موج» شروع شد. پس از ۱۲ سال جماران در ۳۰ بهمن ۸۸ با حضور فرمانده کل قوا به نیروی دریایی ارتش ملحق شد و در شرایطی که برخی‌ها تصور می‌کردند جماران تکرارشدنی نیست ولی ما از جماران عبور کردیم و ساخت شناورهای کلاس موج ادامه پیدا کرد. تحریم برای نیروی دریایی ارتش از همان هفته‌ها و ماه‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد ولی نیروی‌ دریایی از دوران دفاع مقدس تا امروز همچنان در دریا باقی مانده است.

 

«دریادار خانزادی» پنجم آذر در سیزدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی با بیان این‌که تحریم برای نیروی دریایی شوخی است، افزود: «طی هفته‌های آینده شاهد الحاق تعداد قابل توجهی از سازه های دریایی از جمله زیر دریایی از نوع سبک، ناوشکن تمام ایرانی سهند و زیر دریایی تمام ایرانی کلاس متوسط خواهیم بود.»

 

وی تاکید کرد: «در شرایط فعلی نه تنها متوقف نشدیم،‌ بلکه به گونه‌ای حرکت کردیم که در ساخت سازه‌های دریایی به اوج نقطه بلوغ و خودکفایی برسیم.»/

 

 

 

 

 

کد خبر 743298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha