خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل:آب های نزدیک شبه جزیره «کریمه» محل تنش نظامی میان کشتی های روسیه و اوکراین و تبادل آتش میان آنها بود.
این اولین بار نیست که تنش های مربوط به این شبه جزیره توجه همه رسانه های جهان را به خود جلب می کند.
الحاق کریمه به خاک روسیه که حدود چهار سال پیش انجام شد،تنش هایی را به وجود آورد که تا مدت ها ادامه داشت.
این منطقه از اوکراین با برگزاری یک همه پرسی قانونی در ۱۶ مارس ۲۰۱۴ و با آرای اکثریت شرکت کنندگان ۹۶ تحت کنترل روسیه درآمد اما این الحاق در پی درگیری های خونین میان گروه های حامی و مخالف روسیه در «کی یف» انجام شد.
کریمه را تنگه «کرچ» از روسیه جدا می کند که میان «دریای سیاه» و «دریای آزوف» قرار دارد به همین دلیل است که شبیه جزیره کریمه دارای اهمیت استراتژیک برای روسیه است چون هم دسترسی این کشور به دریای سیاه را ممکن می کند و هم به روسیه کمک می کند که کشورهای شرق اروپا و قفقاز را تحت نفوذ خود داشته باشد.
حالا ورود کشتی های اوکراینی به تنگه «کرچ» که برای روسیه بسیار اهمیت دارد،موجب تنش های دوباره میان «کی یف» و «مسکو» شده است.
«کی یف» می گوید که از پیش برای حرکت کشتی هایش در این منطقه اطلاع داده اما مسکو دریافت هرگونه هشدار در این زمینه را انکار می کند.
«پترو پوروشنکوف»،رئیس جمهوری اوکراین در پی بحران در دریای سیاه و توقف کشتی های اوکراینی از سوی روسیه به پارلمان کشورش پیشنهاد برقراری حکومت نظامی را ارائه داد.
«پوروشنکوف» گفت که هدف از برقراری حکومت نظامی این است که ارتش این کشور به حالت آماده باش دربیاید.
از سوی دیگر روسیه خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل در پی آغاز تنش های جدید با اوکراین شد.
تنش ها میان «کی یف» و «مسکو» همواره موجب به وجود آمدن درگیری های خونین میان هواداران و مخالفان روسیه در اوکراین شده است.
درگیریهای خونین شهر «اودسا» در سال 2016 میلادی خونینترین ناآرامی در اوکراین پس از درگیریهای مرگبار در «کی یف» برسر مسئله الحاق کریمه بود که در جریان آن بیش از ۸۰ نفر کشته شدند و دولت اوکراین این کشور به ریاست «ویکتور یانوکوویچ » سقوط کرد.
این بار تنگه «کرچ» بهانه ای دوباره برای به وجود آوردن درگیری های خونین جدید میان دو طرف ایجاد کرده است و اگر سازمان ملل این بار هم دیر واکنش دهد ممکن است این مسئله موجب بن بست میان روابط «کی یف» و «مسکو» شود.
نظر شما