ادامه سیاست های کاهش قیمت بنزین با پرداخت یارانه

قرار است به زودی برای کاهش مصرف بنزین؛ این حامل انرژی به صورت سهمیه بندی ارایه شود، ارائه مجدد کارت سوخت برنامه ای در همین راستا است و در ادامه این سیاست ها به زودی طرحی برای پرداخت یارانه بنزین تدوین می شود.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سیاستگذاری درباره بنزین در کشورمان همواره موضوعی پرچالش بوده و تبدیل این محصول به کالایی شاخص در نگاه جامعه سبب شده تا قیمت‌گذاری آن ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای پیدا کند.

 

بنابراین گزارش، قرار است به زودی برای کاهش مصرف بنزین؛ این حامل انرژی به صورت سهمیه بندی ارایه شود و در آینده نزدیک بنزین 2 نرخی می شود و متقاضیان این حامل انرژی باید از کارت سوخت استفاده کنند. بر همین اساس شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در اطلاعیه ای سه روش ثبت نام برای دریافت کارت سوخت را اعلام کرده است.

 

در این اطلاعیه تاکید شده است مالکین خودرو یا موتور سیکلت که کارت سوخت فعال در سامانه هوشمند دارند در صورت ثبت تقاضای صدور کارت المثنی، کارت اولیه آنها ابطال می شود. بنابراین توصیه می شود صرفا افراد فاقد کارت سوخت برای ثبت نام مراجعه کنند.

 

حال در ادامه سیاست ها برای کاهش قیمت بنزین گویا قرار است مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طرحی را تهیه و تدوین کند که بر اساس آن یارانه بنزین به تمام ایرانی‌های دارای کد ملی تعلق ‌گیرد. این طرح از یکسال پیش در مرکز پژوهش های مجلس درحال تهیه و تدوین است که به موجب آن بنزین به هر فرد ایرانی به جای سهمیه به هر خودرو اختصاص می‌یابد.

 

«کاظم جلالی»، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در این باره به فارس گفته است: «از آذر ماه 1396 این مرکز طرح ارائه بنزین به هر فرد به جای هر خودرو را در دست بررسی دارد. در این طرح یارانه نقدی تغییر نمی کند و مطابق قبل و سیاست‌ها‌ی موجود اجرا می شود اما به هر ایرانی دارای کد ملی، به‌اندازه مشخصی اعتبار استفاده از بنزین به‌طور ماهانه تعلق می‌گیرد. این سهمیه‌ها به‌جای کارت سوخت در کارت ملی هوشمند افراد یا کارت بانکی که از آن به عنوان کارت سوخت برخط تعبیر می‌شود، بارگذاری می‌ شود.»

 

وی در تشریح اعتبارات اختصاص یافته به کارت افراد و اشخاص تصریح کرد: «اعتبار تخصیص یافته در کارت فقط قابلیت پرداخت هزینه بنزین در پمپ بنزین‌ها، پرداخت قبض برق و آب و گاز طبیعی خانوارها و کرایه اتوبوس و مترو در طول ماه را داشته و در پایان ماه در صورت باقی ماندن اعتبار در کارت، به صورت نقد از خودپردازها قابلیت برداشت دارد

جلالی در تکمیل این توضیحات خاطرنشان کرد: «در صورت عدم مصرف بنزین، فرد می‌تواند اعتبار خود را به افراد دیگر از طریق واگذاری اعتبار بفروش برساند، در مرحله اول، در انتهای هر ماه اعتبار باقی مانده در کارت به دولت واگذار و معادل ریالی آن در کارت‌های افراد قابل برداشت خواهد شد و در مرحله بعد با راه‌اندازی بازار بنزین سناریوهای مطلوب‌تری در دسترس است.»

 

وی با بیان اینکه این طرح سعی بر توزیع عادلانه‌تر یارانه پنهان بین عموم مردم دارد، تاکید کرد: «در این طرح توزیع و مبنای تعیین سهمیه‌ها، داشتن خودرو نخواهد بود ضمن آنکه با اجرای این طرح منابع جدید درآمدی برای دولت به منظور گسترش حمل و نقل عمومی ایجاد خواهد شد. که امیدواریم دستاورد آن توجه جدی به حمل و نقل عمومی در راستای کاهش مصرف بنزین در شهرهای بزرگ و در نتیجه کاهش آلودگی هوا و ترافیک نیز باشد.»

 

این گزارش می افزاید: این طرح باعث می شود تا قدرت انتخاب و اختیار در برابر خانوارها قرار گیرد و از این طریق به خانوارها این امکان داده می‌شود تا از بین استفاده از خودروی شخصی با صرف یارانه اختصاص یافته یا استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی و دریافت مبلغ نقدی یارانه بنزین، یک مورد را براساس الگوی مصرف زندگی خود انتخاب کنند.

 

یادآور می شود: بر اساس آمار بانک مرکزی 50 درصد خانوارها از خودروی شخصی استفاده می‌کنند و دولت سالانه حداقل حدود 40 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان از طریق توزیع بنزین به خودروهای شخصی و حدود 20 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان به خودروهایی مانند تاکسی‌های سنتی و اینترنتی، وانت و ... که خدمات عمومی ارائه می دهند، تخصیص می‌دهد./

کد خبر 742473

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha