به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، فاضل نظری عصر چهارشنبه ۳۰ ابان در اختتامیه چهارمین جشنوارهی ملی اسباببازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: امروزه مساله اهمیت اسباببازی به یک گفتمان تبدیل شده است. وقتی صحبت جوانان، پدر و مادرها و مسوولان را میشنویم، میبینیم همگی بر اهمیت اسباببازی و نقش آن در معماری آینده تاکید میکنند.اسباببازی در ساختن جامعه نقش مهم و کلیدی دارد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری با بیان اینکه اسباب بازی یک کالای فرهنگی است، عنوان کرد:همه ما ترجیح میدهیم برای کودکان و نوجوانان خود اسباببازیهای خوب ایرانی تهیه کنیم.ما دوست ندادیم فرهنگ خود را با فرهنگ بیگانه و غیر بومی عوض کنیم.
وی با اشاره به اینکه برخی کودکان قهرمانان خود را از انیمیشنهای بیگانه پیدا کردند، بیان کرد: این موضوع تهاجم فرهنگی است و زمانی نگرانکننده است که ما برای این تهاجم پول میپردازیم و کودکان از ما میخواهند این هزینه را بدهیم.این کار شبیخون فرهنگی است.
نظری تصریح کزد: نظام ملی نوآوری صنعت از جمله صنعت نوپای اسباببازی احتیاج به نگاشت نهادی دارد. باید معلوم شود در این حوزه نقش هرکس و هر نهاد چیست. صنعت اسباببازی احتیاج به یک نگاشت نهادی دارد .بایدمشخص شود در عرصه قانونگذاری چه حمایتهایی لازم است . در بخش حمایتهای مالی و بانکی نیز باید از صنایع نوظهور در صنعت اسباببازی حمایت شود.همچنین باید نقش نهادهای مالی در حمایت از این صنعت مشخص و تدوین شود.
مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خاطر نشان کرد:کانون حاضر است بیش از وظایف خودش در این حوزه وارد شود.جشنواره اسباب یک کار فراسازمانی است. کانون میتواند محور حرکت و تغییر مسیر باشد اما همه اجزا باید کنار هم قرار بگیرند تا یک اتفاق خوب در صنعت اسباببازی رخ دهد، اتفاقی که یک خواست ملی است. مردم ما دوست دارند کالای ایرانی در حوزه اسباببازی مصرف کنند زیرا میخواهیم قهرمانهای کودکانمان شخصیتهای بیگانه نباشند. همه ما دوست داریم آرش یکی از قهرمانهای کودکان ما باشد.ما همگی دوست داریم کودکانمان تخیلشان را با قهرمانها و اسطورههای ایرانی گره بزنند.
وی با بیان اینکه صنعت اسباب بازی باید گسترده شود ، عنوان کرد. امسال در جشنواره اسباب بازی هزار و 300 کالا داشتیم.اگر یک میلیون و 300 هزار کالا هم داشته باشیم باز کم است.متاسفانه جای اینکه یک انجمن صنفی قدرتمند، خلاق و دانشگاهی متولی اجرایی حوزه اسباببازی باشد، این صنعت بین دو صنفی تقسیم شده که از نظر تخصصی به حوزه اسباببازی مرتبط نیستند.
گفتنی است چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی بنا بر درخواست خانواده ها تمدید شد و علاقمندان می توانند تا دوم آذر از ساعت ۹ تا ۱۹ از این جشنواره در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب بازدید و خرید کنند
نظر شما