به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از میزان بالای سطح حضور کودکان و نوجوانان در این مسجد گفتیم در ادامه، به صحبت با چند نفر از دیگر مسجدی های این مسجد پرئاخته ایم که متن آن در ادامه می آید:
خدمت به مسجد خدمت به مردم است
براتعلی زارعی MDF کار است، او از اولین کسانی است که سال ها پیش از بنای مسجد مسلم در همان زمانی که تنها در یک چادر مردم در این محل به اقامه نماز می پرداختند از نمازگزاران آن بوده و به بقیه نمازگزاران هم خدمت می کرد.
او می گوید: بنای اولیه این مسجد از سال 1352 گذاشته شد از همان زمانی که در محل فعلی مسجد چادر می زدیم و بعدها هم به تکیه تبدیل شد.
من از بچگی در همین جا بودم و اینجا تعداد معدودی خانه بود و یک نان سنگکی بود که به ایران خودرو نان می فرستاد. خیلی از کسانی که آن زمان در این محل حضور داشتند الان نیستند و تعداد معدودی باقی مانده اند که پدر من هم یکی از آنان است.
در آن زمان تکیه ای که ما بر پا کرده بودیم به نام قوچانی های مقیم مرکز بود که برخی ها حتی از چناران برای حضور در دسته عزاداری آن به اینجا می آمدند. حتی زمانی که در کمی آن سوتر هم مسجد حضرت ابوالفضل (ع) ساخته شد هم ما همچنان در چادر مانده و تکیه خود را برپا می کردیم.
نذر کردند که سقا شوم
در دهه محرم ما نذری می دادیم و در سال 49 که در آن زمان کودک بودم به پشت بام خانه مان رفتم و از ارتفاع 7 متری به زمین افتادم. ضربیه چنان سنگین بود که 48 ساعت بی هوش بودم و مادرم برای اینکه شفا پیدا کنم نذر کرد که اگر خوب شدم در دسته ها سقایت کنم و به دسته ها آب بدهم.
همین موضوع باعث شد که من هم از ابتدای راه اندازی مسجد مسلم در آن فعالیت کنم و از 16 سال پیش هم که ساختمان مسجد بنا شد به خدمت در آن مشغول هستم.
در این مسجد ائمه جماعات مختلفی آمده اند و رفته اند که از 5 سال پیش تا کنون هم آقای رضوانی این مسوولیت را بر عهده دارند و برخورد و منش خوب و زیبای ایشان را می توان نمونه ای برای رفتار با نمازگزاران به ویژه با کودکان دانست که عامل مهمی هم در جذب این گروه از نمازگزاران به مسجد مسلم بوده است.
اولین برخورد با کودکان مهم است
به نظر من برخورد اولیه ای که با کودکان در محیط های مختلف انجام می شود تاثیر بسیار مهمی در ادامه روند ارتباط آنان با آن محیط و افراد آن دارد. این موضوع در مورد ارتباط آنان با مساجد نیز صادق است که در این زمینه تمامی مسوولان مسجد به ویژه ائمه جماعات آن ها باید توجه ویژه ای داشته باشند.
با کودکان باید کودکانه رفتار کرد چون اگر بخواهیم با آنان تندی کنیم آنان را از محیطی که ما در آن هستیم طرد کرده ایم. مثلا بچه ها که خیلی به مهمانی رفتن علاقمند هستند هم اگر از ما رفتاری زننده ببینند به مهمانی هم نمی آیند.
ما باید بدانیم که همه انسان ها از هر نژاد و ملیتی یکی هستند و تنها رنگ و لعاب افراد با یکدیگر متفاوت است.
اگر کودکان به اینجا می آیند حاج آقا به آنان میدان می دهد تا با این خانه خدا آشنا شوند.
خدمت در مسجد خیلی خوب است زیرا در حقیقت خدمت به مردم است و در هر شرایطی یک نعمت بزرگ است که خدا به فرد می دهد.
امام جماعت مسجد ما لبخندش ریا نیست
محمد صبوری مسوول فرهنگی مسجد مسلم است او در مورد فعالیت های این مسجد می گوید: زمانی در این مسجد تفکری قومیت گرا حاکم بود که با از بین رفتن آن شاهد فعالیت بهتر این مسجد به ویژه حضور بسیار کودکان و نوجوانان در آن هستیم.
برخورد اولیه آقای رضوانی با کودکان، خود عامل مهمی در جذب آنان به محیط مسجد است. رفتار ایشان به گونه ای نیست که از یک منش و تفکر سیاسی نشات گرفته باشد بلکه صادق و حقیقی است.
برخی افراد لبخندشان برای استفاده از تاثیرات آن در آینده است اما ایشان اینگونه نیستند و ریا نمی کنند.
ابوالفضل اعلایی و محمدمهدی حسین زاده، دو نوجوان یا بهتر بگویم دو کودک 11 ساله ای هستند که آن طور که معلوم است دایما در مسجد مسلم حاضر می شوند و در برنامه های مختلف آن شرکت می کنند.
آن ها می گویند: ما در این مسجد تکبیر می گوییم و قرآن می خوانیم و بعضی مواقع هم زمانی که پس از اقامه نماز یک صفحه از قرآن خوانده می شود به ما اجازه می دهند که معنی آن را ما بخوانیم.
الان حدود 2 الی 3 سال است که به این مسجد می آییم و بعضی مواقع با آقای رضوانی هم فوتبال و هم فوتبال دستی بازی می کنیم و رفتار خادم مسجد هم با ما بسیار مناسب است.
به نظر ما مسجدی خوب است که مردم بسیاری به آن مراجعه کنند و از نظر خنکی یا گرم بودن در طول سال هم هوای مناسبی نسبت به گرم یا سرد بودن هوا داشته باشد.
همچنین یک مسجد باید از نظر گنجایش بزرگ باشد و فرش های آن هم تمیز باشند. در حال حاضر جای خانم ها در مسجد ما کوچک است و اگر به طبقه بالا بروند خیلی بهتر می شود و به نظرمان کمتر سر و صدا می کنند.
با مشورت در مسجد کار می کنیم
آدینه محمد مفردی هم خادم مسجد سن و سال زیادی از او گذشته اما ماشا ا... هنوز هم رو پا است و در مسجد و آبدارخانه آن فعال است.
او می گوید: از سال 82 ـ 83 در این مسجد خدمت می کنم و از سروصدای جنب و جوش بچه ها هم که به مسجد می آیند اذیت نمی شوم.
به نظر من خادم مسجد باید با همه مردم خوش رفتار باشد. رابطه ام با امام جماعت مسجد خوب است و در بسیاری از موارد با مشورت با من کارها را انجام می دهد.
این کار را دوست دارم به خاطر اینکه سنم بالا است بیمه ام نکرده اند و در حال حاضر تحت پوشش بیمه پسرم هستم.
از مسجد کوچک مسلم می رویم جایی که کودکان در هیاهوی شهر ساعات بسیاری را در آن به سر می برند جایی که کودکان از میان شلوغی و آلودگی و سر و صداهای مختلف پیرامونشان انگار به آن پناه آورده اند.
نظر شما