تبعیض و تروریسم در خدمت شیعه کشی

شیعیان در کشورهای جهان به دلیل تبعیض دینی و اعتقادی با مشکلاتی روبه رو هستند که برخی از این کشور با اتخاذ تدابیر مستبدانه به سرکوب و کشتار آنها اقدام می کند و نقض حقوق شیعیان را رقم می زنند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: شبکه النبأ در گزارشی درباره نقض حقوق شیعیان در جهان آورده است که شیعیان در بسیاری از کشورهای به علت قوانین و سیستم جائرانه حاکم براین کشورهای که براساس تبعیض طایفی است، به شدت رنج هستند و گسترش گروههای تکفیری که با افکار و عقاید شیعه و سایر اقلیت های دینی مخالفند، در این کشورها مزید بر علت شده است.

 

شیعیان در بسیاری از کشورهای قاره آسیا و مناطق دیگر سراسر جهان حضور دارند و در ایران، پاکستان،هند، عراق، یمن و لبنان حضور بیشتری نسبت به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و مصر دارند. شیعیان از حاشیه راندن و سرکوب دینی به ویژه در کشورهای که اقلیت مذهبی به شمار می آیند، در رنج هستند.

 

برخی از مراکز حقوق بشر بین المللی از جمله دیده بان حقوق بشر، تعدادی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و دولتهای دیگر را به نقض حقوق اقلیت ها از جمله شیعیان که به دلایل سیاسی و اعتقادی انجام دادند، متهم کردند. همچنین سازمان عفو بین الملل نسبت به اعدام 12 زندانی شیعه در عربستان هشدار داد.

 

شیعیان عربستان سالهای متمادی است که از تبعیض مقامات آل سعود ضد شیعیان شکایت دارند، به طوری که شیعیان در منطقه شیعه نشین الشرقیه اعتراض های گسترده ای را انجام دادند؛ اما مقامات سعودی این اتهام را نفی می کنند.  در اینجا به بررسی کوچکی از تبعیض ها در برخی از کشورها می پردازیم.

بحرین

 

باوجود اینکه 70 درصد از جمیعت بحرین را شیعیان تشکیل می دهند، اما مقامات آل خلیفه اقدامات تبعیض آمیزی را ضد شیعیان اعمال می کند؛ به ویژه که پس از خیزش فوریه 2011 میلادی سرکوب شیعیان را افزایش داد و در امر از آل سعود نیز یاری گرفت.

 

بحرین برای مهار قیام معترضان به بازداشت و سرکوب مستبدانه و حملات کورکورانه ضد شیعیان اقدام کرده است، به طوری که «شیخ علی سلمان» دبیرکل جمعیت الوفاق را به اتهام جاسوسی برای قطر زندانی کرد و پس از برگزار دادگاه های متعدد که به برائت آن منجر شد، دادگاه تجدید نظر تشکیل دادند تا این دادگاه وی را به زندان ابد محکوم کند.

 

این درحالی است که در یک دادگاه دیگر از این اتهامات تبرئه شده بود و همین مسئله نشان می دهد که آل خلیفه تنها به دنبال محکوم کردن شیعیان است نه برقرار عدالت.

 

آل خلیفه در ژوئن 2017 میلادی، شیخ سلمان را متهم به جاسوسی برای قطر کرده بود، این زمانی بود که بحرین، عربستان، امارات و مصر روابط خود را با قطر قطع کرده بودند و آل خلیفه درصد بود که مخالفان خود را با حربه ای از میدان بیرون کند و همچنین دوحه را به دخالت در امور خود متهم کند؛ اما مقامات قطری این ادعا را نفی کردند؛ با این وجود مقامات بحرینی آرام ننشستند و سناریوی خود را تا پایان اجرا کردند؛ اگرچه دادگاه بحرین با تبرئه سلمان نقشه آن را خنثی کرد، اما آنها دوباره با یک دادگاه تجدید نظر، چهره دیکتاتور خود را نشان دادند.

 

آل خلیفه، در این مدت در حق شیعیان حکم های ناعادلانه بسیاری صادر کرده است؛ به طوری که به لغو فعالیت جمیعت شیعیان دستور داد و حتی برخی از شیعیان از جمله «شیخ عیسی قاسم» از علمای برجسته بحرین را لغو تابعیت کرد؛ حتی آل خلیفه نظامیان خود را منزل شیخ عیسی قاسم در منطقه الدراز را به مدت بیش از یکسال محاصره کرد و وی را در حصر خانگی قرار داد.

 

اقدامات آل خلیفه علیه شیعیان با انتقادهای گسترده بین المللی روبه رو بوده است و تعدادی از سازمان ها توقف حکم های جائرانه در حق شیعیان را خواستار شدند؛ اما آل خلیفه همچنان به نقض حقوق شیعیان در کشور خود ادامه می دهد.

 

افغانستان

گروه طالبان از زمان روی کار آمدن در افغانستان به دلیل مخالفت با عقاید شیعی دست به کشتار شیعیان هزاره در مزار شریف و مناطق دیگر می زد؛ اما پس از سقوط نیز عناصر طالبان همچنان در این کشور حضور داشتند؛ حال درگیری بین مسلحان طالبان و اقلیت شیعه هزاره موج جدیدی نگرانی را برانگیخته است، چرا که احتمال خطر رشد خشونت نژادی در افغانستان دوباره می رود.

 

درگیری ها در ایالت ارزگان در مرکز این کشور به کشته شدن 21 نفرمنجر شده است و این مسئله نگرانی الهزاره که اقلیت شیعه فارسی زبان هستند، افزایش داده است، چرا که گروهک تروریستی داعش در سالهای گذشته، شیعیان هزاره را هدف قرار داده بود.  

 

«امیر محمد باریکزای» رئیس شورای محلی گفته است که باید دولت بین دو طرف آتش بس اعلام کند، مگر کشتار رخ خواهد داد.

 

مسئولان محلی اعلام کردند که این اقدامات خشونت بار با حمله مسلحان طالبان به مجموعه ای از روستاهای الهزاره در منطقه ارزگان منجر شده است؛ چرا که شیعیان با پرداخت مالیات به مسلحان سرباز زدند.

 

«شاه حسین مرتضوی» سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان در این باره گفته است: دولت بالگردهای خود را به «جاغوری» برای مقابله با تندروها اعزام کرده است و جاغوری قبرستان طالبان خواهد بود.

 

طالبان به علت نوع افکار افراط گرایانه و تکفیری اش در سال 1998 کشتار شیعیان هزاره در مزار شریف را رقم زدند و باوجود اینکه طالبان سالهاست که سقوط کرده است؛ اما دولت مرکزی نتوانسته است دست آنها را از این کشور کوتاه کند و هربار در مراسم های شیعیان و برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم به بمب گذاری و عملیات های انتحاری اقدام می کنند.

 

نیجریه

نیجریه جمعیتی 190 میلیونی دارد و بیشتر مسلمانان آن سنی مذهب هستند و تنها سه میلیون شیعه در این کشور زندگی می کنند، اما شریعت اسلامی از سال 2000 میلادی در این کشور اجرایی شد و آن نیز  تنها درشمال نیجریه نه سراسر این کشور.

 

مقامات نیجریه در مقابل شیعیان این کشور واکنش های شدیدی داشته اند؛ حتی به سرکوب و کشتار آنها نیز دست زده اند؛ به طوری که در دسامبر 2015 میلادی ارتش نیجریه به شیعیان در «زاریا» حمله کرد و به تخریب حسینیه بقیه الله نیجریه و کشتار شماری از عزاداران اقدام کردند و در این میان شیخ «ابراهیم الزکزاکی»رهبر جنبش اسلامی نیجریه زخمی و زندانی شد.

 

پس از گذشت سه سال از زندانی شدن شیخ الزکزاکی، مقامات نیجریه با آزادی این رهبر شیعه مخالف هستند.

 

نیروهای امنیتی نیجریه معترضان به واقعه را سرکوب کردند و حتی تا امروز کسانی که خواهان آزادی شیخ زکزاکی شدند، کشته یا زندانی یا سرکوب کرده اند.

 

باوجود اینکه سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه از دولت این کشور خواسته است که به دلیل وضعیت نامساعد جسمی زکزاکی را آزاد کند؛ اما مقامات نیجریه از این کار امتناع کردند.

 

برخورد مقامات نیجریه با شیعیان و ادامه بازداشت شیخ زکزاکی به مدت سه سال، انتقادهای گروههای مدافع حقوق بشر را برانگیخته است.

 

کد خبر 742027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha