ظرفیت بازار ارمنستان برای دورزدن تحریم ها

ایران و ارمنستان در حال گسترش همکاری های تجاری خود در دوران تحریم ها هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران در ایام تحریم ها به دنبال گسترش تبادلات تجاری خود با کشورهای همسایه است تا بتواند بازار از دست رفته را با بازارهای همسایه جایگزین کند.

 

در این میان ارمنستان به عنوان یکی از کشورهای همسایه که بازار مناسبی برای پذیرش کالاهای ایرانی دارد می تواند به عنوان نقطه هدف در نظر گرفته شود.

 

میزان روابط تجاری ایران و ارمنستان سالیانه 300 میلیون دلار است و بیشتر حجم مبادلات دو کشور براساس تبادل انرژی است؛ ایران به ارمنستان گاز صادر می کند و آنها به ایران برق می دهند و برای گسترش این میزان تبادلات علاوه بر تلاش تاجران ایرانی برای دستیابی به این بازار، وزارت امور خارجه نیز می کوشد تا راه را برای آن ها هموار کند.

 

در همین خصوص همایشی از سوی «سید کاظم سجادی» سفیر کشورمان در ارمنستان ترتیب داده شد تا با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران سازمان‌ها ایجاد شد، نهادهای دولتی و بخش خصوصی و جمعی از تجار و بازرگانان به همراه تولید کنندکان محصولات نانو صنعتی، فرش دستی و همچنین تولیدکنندگان مبل‌های منبت کاری شهر صنعتی ملایر دیدار و گفت و گویی با فعالان تجاری و اقتصادی ارمنستان داشته باشند.

 

شرکت کنندگان در این همایش، ضمن اعلام ظرفیت‌های موجود همکاری‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی، تجاری و بازرگانی دو کشور، مقرر کردند با فعال‌سازی خانه تجارت اوراسیا و عضویت برندهای صاحب نام حوزه‌های مختلف در این موسسه، گام‌های اساسی برای ارتقای فعالیت‌های فیمابین برداشته شود.

 

این در حالی است که در روزهای گذشته، ایرانیانی که در بانک های ارمنستان حساب دلاری دارند، پیامکی از این بانک ها دریافت کرده اند که بر مبنای آن باید هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف حساب بانکی خود اقدام کنند. اینها گفته های «هرویک یاریجانیان»، رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان به ایرنا است که البته راه چاره ای برای آاین مشکل نیز درنظر گرفته شده و وی در ادامه این گفتگو تصریح کرده است که «با توجه به مشکلات تحریم دلار، تجار ایرانی می توانند حساب خود را به پول ملی ارمنستان (درام) تبدیل کنند.»

                                               

وی در تشریح دلیل این اقدام بانک های ارمنی گفته که «از آنجا که هنوز به FATF (گروه ویژه اقدام مالی) نپیوسته ایم و منشا ارزهای ما مشخص نیست، حساب های دلاری ما مسدود شده است. دولت و ملت ایران و ارمنستان روابط دوستانه ای دارند اما بانک های این کشور خصوصی بوده و براساس منافع خود تصمیم می گیرند.»

 

یادآور می شود، در سال 1371 سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان راه اندازی و روابط سیاسی برقرار شد و پس از آن هم با فراهم شدن مقدمات، روابط فرهنگی با عقد قرارداد بین جمهوری اسلامی ایران و کشور ارمنستان برقرار که به طور مشخص و رسمی از سال 1378 روابط فرهنگی ایران و ارمنستان هم مجدد از سرگرفته شد و پس از آن مبادلات تجاری دو کشور نیز رونق بیشتری گرفت و حتی با وجود تحریم های آمریکا این ارتباطات تجاری همچنان ادامه دارد اما به دلیل کارشکنی های آمریکا و ایجاد مانع برای طرف های تجاری ایران مشکلاتی بر سر راه تجار ایرانی در ارمنستان و تجار ارمنی ایجاد شده که البته راهکارهایی نیز برای آن درنظر گرفته شده است./

کد خبر 741935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha