به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، پانزدهمین یادواره خالق مولودنامه مرحوم سید بهاءالدین شمسقریشی با حضور پرشور گروههای مولودنامهخوان و مردم عاشق رسول مهربانی سنندج در مسجد جامع این شهر برگزار شد.
استان کردستان در ماه ربیع الاول که به نام ماه مولود نام برده می شود در مساجد، تکایا و خانه های مردم مراسم های کوچک و بزرگ مولودی خوانی بر گزار می گردد و در این ماه مردم با جشن و سرور میلاد فرخنده حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) را گرامی می دارند.
در این ایام مردم دین مدار استان با ذکر اوصاف و سجایای آن حضرت، ضمن شکرگزاری به خالق هستی توصیه هاو آموزه های بلند و متعالی دین اسلام را بازگومی کنند و ضمن ندای ضرورت اتحاد بین مسلمین ، پیام مترقی صلح و مساوات و خیر و نیکی این دین مبین را یکصدا ندا می دهند.
در سنندج نیز که به نام شهر مساجد و مناره ها ومزین شده به شهر دارالعلم و تدین نیز می باشد این ایام جشن ها ی گسترده ای برگزار می گردد که با حضور گسترده دلدادگان حضرت ختمی مرتبت محمد المصطفی (ص) شور و شعف بی مانندی را رقم می زند.
در این مراسم مولودی خوانی آنچه که مشترک است قرائت اشعار زیبای عارف نامی کرد شمس الاشراف مولانا سید بهاء الدین شمس قریشی است که نزدیک به یک قرن پیش در مدح و ثنای حضرت رسول (ص) تحت عنوان مولود نامه در 9 فصل و دعای عتم در 417 بیت و قالب منظومه مثنوی با زبان کردی سورانی لهجه سنه ای به رشته تحریر در آورده است که در آن ضمن شرح زندگی و اوصاف حضرتش توصیه های دین مبین اسلام را نیز برای رسیدن به سعادت بیان می کند.
وی که امام جماعت مسجد هژاره شهر سنندج بود عشق بیکران خود را نسبت به زیباترین مخلوق خدا محمد مصطفی(ص) با زیباترین و ساده ترین واژه ها در قالب اشعاری کردی به رشته تحریر در آورده است و امروز این اشعار در تمام نقاط کردستان در مراسم های مولودی خوانی توسط مداحان و مولودی خوانان بیان می شود.
مردم دیار کردستان به خوبی شمسقریشی را میشناسند و چنان علاقهای به خالق مولودنامه و معراجنامه دارند که خواندن اشعارش را موجب تبرک خانه و برکت در روزی خود میدانند.
بدون شک قدردانی از جایگاه چنین مرد والایی و شناساندن وی به نسلهای جوان و آیندگان اقدامی ارزشمند و ضروری است که خوشبختانه از سال 1384 با پیشنهاد زنده یاد استاد شاهرخ اورامی به صورت مستمردر دستور کار حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان و قرار گرفته است.
در شبی که به دیدگاه اهل سنت، شب میلاد نبی مکرم اسلام(ص) است، پانزدهمین یادواره سید بهاء الدین شمسقریشی با حضور گسترده مردان و زنان، کودکان و پیران و اقشار مختلف مردم در محل مسجد جامع سنندج برگزار شد.
برنامهای که با کمترین هزینه مردمان زیادی را بدون کارت دعوت به صحن جدید مسجد دارالاحسان کشاند تا با پیامبر اسلام(ص) تجدید میثاق کنند.
مسجد از همان ساعت اولیه برگزاری پانزدهمین یادواره شمس قریشی آکنده از جمعیت بود، مردمی که از دور و نزدیک برای شرکت در مراسم میلاد پیامبر نور ورحمت آمده بودند، گروههای دفنوازی غالباً نسل جوان یکی پس از دیگری به اجرای برنامه میپرداختند.
صحنههای زیبایی که با اشک و دعا خلق میشد و به دف و سماع گره خورده بود را نمیتوان با زبان و قلم بیان کرد، همه با هم و یک صدا نام پیامبر رحمت و مهربانی را فریاد میزدند.
این شب، شب متفاوتی بود که به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان برای مردم کردستان رقم خورد و در آن بار دیگر وحدت مثال زدنی مردم استان کردستان به زیبایی به تصویر درآمد و فرصتی فراهم شد تا مردم و مسئولین یکبار دیگر در کنار هم قرار گیرند و یکپارچه دعای سرافرازی ملت مسلمان سر داده شود و شکرگزار نعمات و امنیت امروز کشور باشند.
12 ربیع الاول برگ زرین دیگری از وحدت در کردستان رقم خورد و مردم نشان دادند که با تکیه بر ایمان و تحت لوای پیامبر مقدس نظام اسلامی و رهبری رهبر فرزانه انقلاب تمامی توطئه های دشمنان را خنثی خواهند ساخت.
در این مراسم که از ساعت 19:30 با تلاوت قاری بین المللی استان استاد رحمن امام قلی آغاز شد و به صورت مستقیم از شبکه استانی صدا و سیمای مرکز کردستان و شبکه شما نیز پخش شد، مراسم آیینی و سنتی مولودی خوانی برگرفته از کتاب مولود نامه شمس قریشی توسط گروه های مولودی خوانی نوای رحمت، اخوان، ناله دف و سخنرانی استاد فقه اسلامی دکتر عبدالسلام کریمی با مجری گری آرش حسین پناهی که دعای ختم و پایان مراسم را نیز به زیبایی به انجام رساند ساعت 23:00 به امید برگزاری باشکوه دوره های آتی به پایان رسید.
پیش از آغاز مراسم امین مرادی رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان به همراه تعدادی از همکاران با حضور در سالن ورزشی شهید کاظمی سنندج بر سر مزار مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی حضور و ضمن ادای احترام به روح بلند این عارف نامی کُرد و قرائت فاتحه نام ویادشان را گرامی داشتند.
یادواره سید بهاء الدین شمشس قریشی از سال 84 تاکنون هرساله به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در ایام هفته وحدت برگزار میشود و به عنوان بزرگترین مراسم مولودیخوانی کشور شناخته شده است.
مرحوم سید بهاءالدین شمسقریشی از عارفان نامی کُرد است که در 1293 هجری قمری مصادف با 1250 هجری شمسی در روستای «سه ردی» شهرستان پاوه متولد شده است، این عارف نامی از همان انفوان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ و سپس در سنندج به عنوان امام جماعت مسجد«ههژاره» به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول شد.
شمسقریشی به فارسی و کُردی تألیفات متعددی داشته که معراجنامه، مولودنامه، شمسالعقائد و دیوان شعر از سرودههای ایشان است.
این عارف والامقام در سال 1365 هجری قمری مصادف با 1322 هجری شمسی درسن 72 سالگی در سنندج به لقاءالله پیوست و در آرامستان آن زمان سنندج «تایله» به خاک سپرده شد.
چهاردهمین دوره این مراسم سال گذشته با حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از مردم سنندج در مسجد قبا این شهر برگزار شد.
نظر شما