به گزارش خبرگزاری شبستان، «عیسی کلانتری» ضمن گلایه از عملکرد مدیران قبلی در حوزه های مربوط به محیط بانی افزود: طی ۴۰ سال گذشته به محیط بانان حتی در حد پرسنل اداری محیط زیست نیز رسیدگی نشده، از این بابت عذر خواهی می کنم و میدانم وضعیت شما محیط بانان چگونه است. اما نمی توانم ضعف ها و کوتاهی هایی که در مدت ۴۰ سال به وقوع پیوسته را طی دو سال اصلاح کنم. امیدوارم مجلس، لایحه حمایت از محیط بانان را تصویب کند و بقیه درخواست های محیط بانان را هم تا آنجا که بتوانیم انجام می دهیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست، با تاکید بر اینکه تمام تجهیزات مربوط به محیط بانی باید دراختیار محیط بانان باشد، گفت: از دفتر بازرسی می خواهم گزارشی درباره نحوه استفاده از این امکانات به من بدهند.
کلانتری در ادامه با اشاره به نقش تشریفاتی محیط بانان در گذشته گفت: تا چندی پیش از محیط بانان به عنوان گروه استقبال در فرودگاهها هنگام حضور مقامات استفاده میشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ضعف آموزش در حیطه محیط بانی گفت: محیط بانان ما معادل رنجرهای غرب هستند، با این تفاوت که رنجرهای غرب بعد از طی دورههای آموزشی وارد خدمت میشوند اما اکثر محیط بانان بدون آموزش راهی پاسگاههای خود شده، تنها به آموزش های حین خدمت برای این گروه اکتفا میشود. ما تا کنون یک محیط بان حرفه ای آموزش نداده ایم و باید برای ایجاد شبکه محیط بانی حرفه ای، پایه ریزی کنیم.
کلانتری با اشاره به ضرورت تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشکده محیط بانی گفت: دانشکده با وضعیت فعلی، همان نیروهایی را تربیت می کند که سایر دانشگاههای کشور تربیت می کنند. در ایران بیش از ۵۰ دانشکده محیط زیست وجود دارد. این دانشکدهها مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی و مهندس منابع طبیعی تربیت میکنند. متاسفانه در تربیت محیط بانان ورزیده و آموزش دیده تعلل کردهایم و طبیعی است که آموزش حین خدمت کافی نیست. در حالی که محیط بان باید آموزش های جامعه شناسی، حقوقی، قضایی و دانش بیولوژیک داشته باشد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه باید شرایط زیربنایی را در حوزه محیط زیست و محیط بانی اصلاح کنیم، گفت: محیط بانان باید دانش مورد نیاز را داشته باشند و ما باید ساختار سازمان حفاظت محیط زیست را قوی کنیم.
کلانتری با تاکید بر بی علاقه بودنش به میز و سمت های اجرایی گفت: در حال حاضر و در این سن، خدمت برایم اهمیت دارد و آمدهام تا زیرساخت های محیط زیست کشور را اصلاح کنم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در گذشته برای ارزیابی یک طرح توسعهای سالهای سال زمان صرف میشد، اظهارکرد: با این روش چرخ توسعه کشور متوقف میشد و بخش توسعهای کشور باید منتظر میماند تا ببیند که چه زمانی کارشناسی در سازمان محیط زیست اراده و طرحی را بررسی میکند و پاسخ میدهد.
وی با ابراز خرسندی از حذف امضاهای طلایی گفت: در حال حاضر رانتها و امضای طلایی حذف شده است. کسانی که رانتشان در سازمان حفاظت محیط زیست حذف شده، داد و فریادشان به آسمان رفته است.
کلانتری در مورد ساعات کاری محیط بانان گفت: فعلا شیفتها به ۱۵ روز کاری و ۱۵ استراحت تبدیل شود تا با تزریق نیروی جدید بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به رفاهیات محیط بانان گفت: این سازمان یکی از فقیرترین سازمانهای کشور است و کلّ بودجه محیط زیست در بخشهای ستادی، عمرانی، هزینهای، استانی و جاری ۲/۵ در ۱۰۰۰ از بودجه کشور است، یعنی از ۱۰۰۰ تومان کل بودجه کشور تنها ۲۵ ریال صرف محیط زیست میشود.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اولویت بحث محیط بانی در عملکرد ادارات کل استانی گفت: یکی از فاکتورهای بررسی عملکرد مدیران کل، وضعیت رفاهی و رسیدگی به محیط بانان است.
همچنین رییس سازمان حفاظت محیط زیست دستور داد تا بیمه تکمیلی و سایر بیمه های محیط بانان مانند نیروهای ناجا و از محل بودجه سازمان پرداخت شود.
نظر شما